Klopp: «Μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση»

Ο Jurgen Klopp ένιωσε ότι η Liverpool έκανε ‘ένα μικρό βήμα’ προς τη σωστή κατεύθυνση όσον άφορα τα επίπεδα απόδοσης στη λευκή ισοπαλία στο Anfield με τη Chelsea.

Οι Κόκκινοι και οι Μπλε δε βρήκαν σκορ στο παιχνίδι, με τον Kai Havertz να βλέπει το γκολ του στο 2ο λεπτό να ακυρώνεται ως offside.

Δείτε τι είπε ο Γερμανός:

Για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της Liverpool…

«Πρώτα από όλα, δέχθηκα πολλά μηνύματα πριν από το παιχνίδι για το 1000ό παιχνίδι μου και δεν ήταν όλα ευχάριστα. Νομίζω ότι ο Arsene Wenger είχε χάσει 6-0 στο 1000ό του παιχνίδι οπότε είμαι χαρούμενος που αυτό δεν έγινε με μένα. Μου άρεσε η αρχή στο πρώτο ημίχρονο και ακόμη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε αυτό είναι καλό αλλά θα πρέπει να διευρύνουμε αυτά τα διαστήματα. Πρέπει να παίξουμε περισσότερο ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου ανακτήσαμε την κατοχή, αμυνθήκαμε αρκετά καλά, βγάλαμε ένταση και μετά δίναμε εύκολα την κατοχή. Είχαμε άλλες στιγμές όπου παίξαμε καλά, αλλά δε μετουσιώθηκε σε κάτι, αλλά ήταν καλά διαστήματα».

«Για μένα είναι ξεκάθαρο, σε τέτοιες στιγμές χρειάζεσαι μικρά βήματα – και αυτό σήμερα ήταν ένα μικρό βήμα. Περιμένω τη βελτίωση και σίγουρα σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος(με τη Brighton) ήταν μια βελτίωση και αυτό είναι σημαντικό. Μας είδα σε πολλές στιγμές αρκετά συμπαγείς, μπήκαμε καλά στις μονομαχίες αλλά φυσικά υπάρχει και ο αντίπαλος και πρέπει να αμυνθείς με πάθος. Δεν το κάναμε πριν δύο εβδομάδες αλλά σήμερα το κάναμε, και όταν μπλοκάρεις ένα σουτ όπως ο Robbo στο τελευταίο λεπτό, αυτό είναι σημαντικό. Είναι θετικά όλα αυτά, οπότε από εδώ συνεχίζουμε».

Για την απόσταση από την τετράδα…

«Αυτήν την απόσταση μπορούμε να την επηρεάσουμε με το να κερδίζουμε – και αυτό δεν το κάναμε σήμερα. Δε μπορούν να χάσουν όλοι – κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα φέρουν ισοπαλία. Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια και πολλοί βαθμοί για να διεκδικήσουμε οπότε πολλά πράγματα είναι πιθανά. Αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει να κάνουμε ακόμη καλύτερα αυτά που κάναμε στα τελευταία δύο παιχνίδια. Είδα πρόοδο που αυτό είναι καλό, και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Για το πως η Liverpool μπορεί να αυξήσει τα καλά της διαστήματα…

«Αυτό είναι στην κατοχή. Ήμασταν συμπαγείς, ανακτήσαμε την κατοχή, τους προκαλέσαμε προβλήματα αλλά μετά πρέπει να τα πάμε καλύτερα στην κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό είναι πιθανό και ήταν ήδη καλύτερο από το τελευταίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, οπότε πρέπει να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα και από εκεί να συνεχίσουμε. Ακόμη και ο Thiago, που είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, έκανε αβίαστα λάθη. Αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουμε. Αν το κάνουμε αυτό, αν αμυνθούμε καλά και παίξουμε καλύτερα σε εκείνες τις στιγμές και χρησιμοποιήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, τότε ξαφνικά όλα φαίνονται διαφορετικά. Εκεί πρέπει να φτάσουμε».

Για τον Bajcetic και τον Elliott που δείχνουν θετικά στοιχεία…

«Δεν υπάρχουν πολλά στην κατάστασή μας που να είναι καλά, οπότε αυτό ανοίγει πόρτες για τους νεαρούς μας παίκτες. Είναι προφανώς ένα από τα λίγα θετικά, ειδικά ο Stefan. Υπήρχε μια πόρτα, δεν ξέρω αν ήταν ανοιχτή, αλλά εκείνος ήρθε με φόρα και ήταν εξαιρετικός. Τα πάει πολύ καλά αυτήν τη στιγμή, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να είμαστε βέβαια προσεκτικοί μαζί του, είναι πολύ νέος. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα και δεν ξέρω αν ήταν καν δικό του λάθος, αλλά ήταν και πάλι αρκετά καλός παρότι κουράστηκε. Κάθε παίκτης που έχει κίτρινη κάρτα και είναι κουρασμένος είναι ρίσκο και δε θέλαμε να το ρισκάρουμε κι άλλο. Αλλά ναι τα πάει πολύ καλά».

«Ο Harvey είχε ήδη παίξει από πέρσι για μας, δεν ξέρω πόσο καιρό είναι πραγματικό μέλος της πρώτης ομάδας, αλλά είναι λίγο διαφορετικό με αυτόν παρόλο που είναι κι αυτός αρκετά νέος. Αλλά είχε ήδη αρκετά καλά παιχνίδια και μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις. Στη δική μας περίπτωση αυτό είναι πολύ σημαντικό, φυσικά μας αρέσουν οι παίκτες που είναι καθαρόαιμοι εξτρέμ, φυσικά δεν είναι όλοι διαθέσιμοι, αλλά και ο Harvey μπορεί να παίξει εκεί. Με διαφορετικό τρόπο, αλλά μπορεί να παίξει. Είναι πιο πολύ στη θέση του αν παίξει από δεξιά αλλά εκεί υπάρχει ο Mo. Οπότε αυτό πάει καλά – υπάρχουν θετικά. Δεν είναι τα μόνα θετικά αλλά προφανώς είναι τα πιο φανερά, και όλα τα άλλα είναι μάλλον πιο δύσκολο να φανούν αλλά υπάρχουν».

Για το πόσο ανταγωνιστική είναι η Premier League με βάση το που βρίσκονται η Liverpool και η Chelsea στη βαθμολογία…

«Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Δε νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς αυτό. Αλλά για την κατάσταση της Chelsea δεν έχω κάποιο στοιχείο για να είμαι ειλικρινής. Αλλά το γεγονός ότι εμείς δεν τα πάμε τόσο καλά όσο θα έπρεπε δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των άλλων ομάδων. Εμείς ευθυνόμαστε, δεν είναι βέβαια τα πάντα δικό μας φταίξιμο, αλλά εμείς το έχουμε προκαλέσει και για αυτό είμαστε εδώ που είμαστε. Έτσι έχουν τα πράγματα».

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από εδώ, πρέπει να βελτιωθούμε, για εμάς είναι εντάξει ο βαθμός με την Chelsea, συνήθως δεν είναι ένα κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία απέναντι στη Chelsea, αλλά τώρα που κάθομαι εδώ θα μου πείτε ‘πως γίνεται να μην κερδίσατε αυτήν την ομάδα;’ Θα κερδίσουν πολλά παιχνίδια, σας το υπόσχομαι αυτό, αλλά σήμερα δεν το έκαναν. Οπότε αυτό είναι καλό. Αλλά πρώτα από όλα με νοιάζουν τα δικά μας θέματα και σήμερα είδα θετικά σημάδια, αλλά ξέρω ότι αυτά τα καλά σημάδια πρέπει να είναι καλύτερα και πιο τακτικά και σε έναν ιδανικό κόσμο να γίνονται σε όλα τα 95 ή 100 λεπτά του παιχνιδιού. Πηγαίνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, είμαι σίγουρος».

Για τη σημασία του clean sheet…

«Πολύ σημαντικό. Απευθείας μετά το παιχνίδι δε μπορείς να ξεχάσεις τις ευκαιρίες τους, όπως και το ότι αμυνθήκαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αλλά αύριο δε θα τις θυμάμαι πλέον, και θα είναι ένα clean sheet και είναι ωραίο συναίσθημα. Οπότε όπως είπα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να χτίσουμε σε αυτά και αυτό θα κάνουμε. Ο επόμενος αντίπαλος δεν είναι στην Premier League, είναι στο FA Cup και είναι η Brighton. Είναι μια ομάδα που δεν τα πήγαμε και πολύ καλά στο τελευταίο παιχνίδι. Οπότε είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *