Klopp: «Ενθουσιασμένοι με την επιστροφή της Premier League – ώρα να το δείξουμε»

Ο Jurgen Klopp στη συνέντευξη τύπου, μίλησε για τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις τάξεις της Liverpool, για την επιστροφή της Premier League.

Οι Reds θα κάνουν το ταξίδι στο Villa Park στην Boxing Day, στο πρώτο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή μέσα στη σεζόν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το αν η Aston Villa αποτελεί κάτι ‘άγνωστο’ υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή, Unai Emery…

«Ναι, αλλά πιστεύω ότι αυτό που περιμένεις είναι ότι ο Unai πρεσβεύει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και ήταν αρκετά επιτυχημένος στη Villarreal, όχι μόνο εκεί φυσικά, αλλά και εδώ έχει ξεκινήσει αρκετά καλά. Αυτό που είδατε στα πρώτα παιχνίδια που έπαιξαν αλλά και στα παιχνίδια σε αυτήν την ‘μίνι προετοιμασία’ τώρα, είναι ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά επειδή είναι ένας ωραίος τρόπος να παίζεις ποδόσφαιρο και είναι ο δικός του τρόπος και έτσι οργανώνει τις ομάδες του».

«Οπότε ναι, δεν ξέρουμε τι ακριβώς να περιμένουμε, καθώς ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις, αλλά τουλάχιστον έχουμε μια ιδέα για το πως θα προσπαθήσουν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Οπότε για αυτό προετοιμαζόμαστε. Η ανάλυσή μας προφανώς έχει ήδη ξεκινήσει, οπότε τώρα έχουμε δύο μέρες να σχεδιάσουμε κάτι που θα δημιουργήσει και σε εκείνους προβλήματα».

Για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το αν υπάρχει πιθανότητα απόκτησης παικτών από τη Liverpool…

«Στη δική μας περίπτωση, αυτό που λέμε τον Ιανουάριο, είναι ότι από ποδοσφαιρική άποψη είμαστε πάντα προετοιμασμένοι. Είναι πάντα ξεκάθαρο τι ιδέες έχουμε ή ποιες είναι οι ανάγκες μας από τη δική μας πλευρά, και αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά όλα τα υπόλοιπα δεν εξαρτώνται 100% από μας, έτσι είναι, και πάντα δουλεύουμε με ότι έχουμε και αυτό δε θα αλλάξει. Νομίζω ότι μπορείτε να φανταστείτε ότι στην κατάσταση που είμαστε, πως πιθανότατα ψάχνουμε αλλά αν συμβεί κάτι, θα δούμε».

Για την ψυχολογία της ομάδας σχετικά με την επιστροφή της Premier League…

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε ξανά. Είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψαν όλοι οι διεθνείς παίκτες μας και είναι σε πραγματικά καλή κατάσταση. Νομίζω ότι μερικοί από αυτούς μπόρεσαν να πάρουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, όχι ότι δεν είχαν από πριν, αλλά ένα καλό τουρνουά, όπως για τον Hendo για παράδειγμα, είναι πάντα βοηθητικό. Οπότε ανυπομονούμε για ότι έρχεται, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι έντονη περίοδος. Δεν υπάρχουν βέβαια εγγυήσεις και ξέρουμε ότι και οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι ενθουσιασμένες, φαντάζομαι η Arsenal ειδικά θα είναι πανέτοιμη να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, και η City όπως είδατε χθες, θα έχει προσδοκίες και φιλοδοξίες».

«Έτσι έχουν τα πράγματα, προφανώς δεν ανέφερα κι άλλες ομάδες που έχουν υψηλές προσδοκίες, αλλά όσον αφορά εμάς, θεωρώ ότι είμαστε σε καλή απόσταση από αυτά που θέλουμε, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κυνηγήσουμε και αυτό θα κάνουμε. Είδα καλά σημάδια χθες, δεν ήμουν χαρούμενος με τα πάντα, δε μου άρεσε για παράδειγμα η πίεσή μας ψηλά, για να είμαι ειλικρινής – ήταν σαν να μην κάναμε καθόλου, κάτι που δε μου αρέσει – ακόμη και με μία ενδεκάδα της τελευταίας στιγμής. Είχαμε το χρόνο να προσαρμοστούμε, ήταν ξεκάθαρο ότι το χρειαζόμασταν, αλλά η City θα μπορούσε να σκοράρει και πριν προσαρμοστούμε και αυτό δε μου άρεσε. Μετά από αυτό, βρήκαμε τρόπο να μπούμε στο παιχνίδι, αυτό είναι θετικό. Το παιχνίδι χθες ήταν απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα, οπότε αν δεν παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας, μπορούν να μας προκαλέσουν προβλήματα σε ορισμένες στιγμές, κάτι που έκαναν, ήταν σαφές. Αλλά τώρα ανυπομονούμε για τα παιχνίδια που έρχονται».

Για το αν η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει επιρροή για το υπόλοιπο της σεζόν…

«Θα μπορούσε, αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Τι μπορώ να πω; Μόνο να μαντέψουμε μπορούμε, δεν έχουμε ιδέα – θα δούμε. Ελπίζουμε να έχει θετική επιρροή, αν και το τελευταίο κομμάτι μας πριν τη διακοπή ήταν σχετικά καλό. Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα, αλλά νομίζω ότι κερδίσαμε τα 8 από τα τελευταία παιχνίδια που δώσαμε – κάπου το διάβασα – οπότε αυτό είναι καλό. Αν το κάναμε αυτό και στα προηγούμενα δέκα παιχνίδια μας, θα ήμασταν σε τελείως διαφορετική κατάσταση. Δε σκεφτόμαστε πλέον τη διακοπή γιατί έρχονται πολλά παιχνίδια πλέον. Για μας είναι πλέον η αρχή για κάτι καινούριο, χτίζοντας στα πράγματα που κάναμε μέχρι τώρα, γνωρίζοντας ότι μπορούμε και καλύτερα, κάτι που περιμένουμε και οι ίδιοι από τους εαυτούς μας. Το να βρούμε δηλαδή τρόπο να κερδίζουμε παιχνίδια, ξεκινώντας από την Boxing Day».

Για το αν αυτή η διακοπή θα κάνει πιο δύσκολη την επανεκκίνηση της ομάδας…

«Δεν ξέρω, θα δούμε. Δε μπορώ να βρω ένα λόγο για κάτι τέτοιο, ή δε μπορώ να βρω ένα λόγο να επηρεάσει εμάς, αλλά θα δούμε. Έχουμε κάποιους παίκτες που έχουν ήδη ρυθμό. Ο Hendo είχε ρυθμό όλον αυτόν τον καιρό, με προπονήσεις και παιχνίδια. Ο Ali επίσης. Ο Ibou, πιθανότατα μπορούμε να πούμε ότι είχε και αυτός. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν ένα διάλλειμμα. Αν και ήταν στο Παγκόσμιο, οι Fabinho και Trent έπαιξαν κάποια λεπτά αλλά κυρίως έκαναν προπονήσεις και μετά είχαν μια εβδομάδα κενό. Ο Virgil προφανώς έχει ρυθμό. Για τους παίκτες που έπαιξαν αρκετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όλος ο χρόνος θα είναι ιδιαίτερα έντονος, επειδή θα έχουν 3 με 4 παιχνίδια παραπάνω σε ένα ήδη γεμάτο πρόγραμμα. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Για την ώρα, πρέπει να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις πληροφορίες που θα λάβουμε, αλλά για την ώρα όλοι θα πρέπει να είναι εντάξει».

Για το αν οι παίκτες που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα επηρεαστούν από το πως τα πήγαν οι χώρες τους στο τουρνουά…

«Δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να επηρεαστεί. Ο Virgil έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, αλλά δεν πήγαν μέχρι τέλους για παράδειγμα. Δε νομίζω ο Fabinho και ο Trent να έχασαν την αυτοπεποίθησή τους επειδή δεν έπαιξαν αρκετά λεπτά. Δεν έχει να κάνει με αυτό. Ούτε ο Darwin επίσης. Για κάποιους είναι μία ώθηση και για άλλους κάτι φυσιολογικό. Οι ποδοσφαιριστές είναι συνηθισμένοι σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, οπότε δεν το κουβαλάμε για πολύ μαζί μας. Όχι, δε με ανησυχεί αυτό καθόλου».

Για την απόφαση του Julian Ward να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν…

«Ήταν έκπληξη για μένα όταν μου το είπε ο Julian, αλλά θα δουλέψουμε απολύτως φυσιολογικά μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Julian είναι 100% αφοσιωμένος και όλα είναι εντάξει. Νομίζω ότι μας το είπε μετά το παιχνίδι με τη Southampton, οπότε ξαφνιάστηκα εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι δική του απόφαση και αυτό είναι εντάξει. Δε θα έχει κανένα αντίκτυπο αυτήν την περίοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *