Klopp: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες-εμείς χάσαμε το παιχνίδι»

Ο Jürgen Klopp έδωσε την εκτίμησή του για τους παράγοντες που οδήγησαν τη Liverpool να υποστεί ήττα με 3-1 εναντίον της Leicester το Σάββατο.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!

Οι Reds προηγήθηκαν 1-0 μέσω του 23ου γκολ του Mohamed Salah στη σεζόν στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στη σύγκρουσης της Premier League στο King Power Stadium.

Ωστόσο, οι οικοδεσπότες χτύπησαν τρεις φορές σε επτά λεπτά για να εξασφαλίσουν τη νίκη, με το απευθείας φάουλ του Madisson να βρίσκει στόχο πριν ο Alisson συγκρουστεί με τον Ozan Kabak, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Vardy να πετύχει το δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

Ο Harvey Barnes ολοκλήρωσε το σκορ αμέσως μετά.

Δείτε τι είχε να πει ο Jurgen Klopp

Για την εμφάνιση της Liverpool:

«Η πλειοψηφία του παιχνιδιού, συμφωνώ απολύτως ότι ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να κυριαρχήσεις απέναντι στη Leicester με τον τρόπο που κυριαρχήσαμε σήμερα, [για] να παίξουμε το είδος του ποδοσφαίρου που παίξαμε σήμερα αφού χάσαμε πριν από λίγες μέρες ένα παιχνίδι με ένα περίεργο σκορ. Αλλά τα αγόρια το έκαναν. Σημειώσαμε το πρώτο μας γκολ – το μοναδικό γκολ στην πραγματικότητα – ένα μεγάλο γκολ, δεχθήκαμε ένα παράξενο – νομίζω ότι είναι οφσάιντ, για να είμαι ειλικρινής. Και το 2-1 είναι μια ασυνεννοησία. Τότε το 2-1 είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο παιχνίδι, γιατί νομίζω ότι απέμεναν ακόμη περίπου 12 ή 13 λεπτά, με επιπλέον χρόνο περισσότερο, τότε έπρεπε να δείξουμε μια διαφορετική αντίδραση. Αλλά το τρίτο έπειτα το δωρίσαμε και στη συνέχεια το παιχνίδι τελείωσε.»

Για το αν οι Reds χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ξανά την εμπειρία τους μετά τα τελευταία αποτελέσματα για να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή:

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κενό φέτος, για να είμαι ειλικρινής. Πρέπει να κερδίσουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες και μεγάλα κομμάτια του ποδοσφαίρου μας ήταν σήμερα και πάλι πραγματικά πολύ καλά. Πρέπει να το κάνουμε με συνέπεια. Πρέπει να αποφύγουμε λάθη, πρέπει να αποφύγουμε ασυνεννοησίες. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε λάθη του VAR ή τέτοια πράγματα, αλλά όλα τα υπόλοιπα που είναι στα χέρια μας πρέπει να τα αποφύγουμε. Σήμερα, σε δύο καταστάσεις δεν το κάναμε και για αυτό μπορούσαν να πετύχουν δύο γκολ. Το υπόλοιπο παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι πολύ καλό. Ναι, αν κερδίζεις ποδοσφαιρικά παιχνίδια, ίσως θα μπορούσες να πετύχεις σήμερα περισσότερα γκολ, αλλά αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις. Πρώτον, πρέπει να αποδώσεις ξανά – το αποτέλεσμα σχετίζεται σχεδόν πάντα με την απόδοση. Και ήμασταν σήμερα αρκετά καλοί για να κερδίσουμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αλλά όχι μέχρι το τέλος λόγω δύο πραγμάτων.

Η ασυνεννοησία που είχαμε – πριν από το παιχνίδι, όλοι γνωρίζαμε ότι ο Ozan είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Και μετά το παιχνίδι το γνωρίζουμε επίσης. Αλλά αυτό που γνωρίζαμε πριν από το παιχνίδι, δεν είναι πραγματικά συνηθισμένος σε όλα τα πράγματα που συνήθως κάνουμε. Όταν παίζεις με τον Ali τότε ξέρεις ότι είναι αρκετά επιθετικός και βγαίνει από το τέρμα του. Σε αυτήν την περίπτωση ήταν μια ασυνεννοησία, που μπορεί να συμβεί όταν είσαι καινούριος. Συνήθως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην προετοιμασία, δεν την είχαμε φέτος. Για αυτό συνέβη. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ. Το πρώτο γκολ είναι μια παράξενη κατάσταση που νομίζω ότι θα έπρεπε να ήταν, όπως είπα, offside. Δεν ανησυχούμε ούτε για τον τίτλο, δεν είμαστε ανόητοι. Έχουμε την Τρίτη ένα δύσκολο παιχνίδι και μετά το Σάββατο ξανά, ένα ντέρμπι, οπότε αυτά είναι τα πράγματα που σκεφτόμαστε. Θέλουμε να έχουμε μια καλή σεζόν στο τέλος, πρέπει να κερδίσουμε.»

Για το αν εγκαταλείπει τον τίτλο η Liverpool:

«Ναι, δεν το πιστεύω ότι μου κάνετε τέτοια ερώτηση, αλλά ναι δε μπορούμε να μειώσουμε την απόσταση από την κορυφή.»

Για το αν η σκληρή δουλειά είναι η μόνη λύση:

«Κοιτάξτε, δεν πρόκειται για δικαιολογίες, δεν αναζητούμε δικαιολογίες. Πολλά πράγματα συνέβησαν και τέτοια, είναι εντάξει. Σε μερικές στιγμές θα μπορούσαμε – και θα έπρεπε – να είχαμε κάνει καλύτερα πράγματα και σε μερικές ήταν ακριβώς αυτό που συνέβη και όλα αυτά τα πράγματα. Μιλήσαμε ήδη για αυτό. Τη στιγμή που είναι δύσκολο, είναι δύσκολο, και ξέρω ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από την κατάσταση είναι να παίξεις καλό ποδόσφαιρο, να παλεύεις, να δουλεύεις σκληρά σε τέτοια πράγματα. Μπορούμε ακόμα να το κάνουμε αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να το κάνουμε αυτό. Τότε θα πάρουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε πού καταλήγουμε. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, είναι ξεκάθαρη, αλλά είναι η δική μας κατάσταση και όπως είναι πάντα με τη δική σου κατάσταση, πρέπει να την τακτοποιήσεις μόνοι σου και αυτό θα κάνουμε.»

Για το αν οι παίκτες του δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε μετά το γκολ του Maddison που μέτρησε μέσω VAR:

«Ναι, είναι το πόσο επηρεάζεσαι εκείνη τη στιγμή. Εάν είδατε την κατάσταση ξανά, όλοι στο γήπεδο, δίπλα στο γήπεδο – ακόμα και αφού παρακολούθησα την φάση ξανά – ήμουν σίγουρος ότι ήταν offside. Δεν είναι εύκολο να δεχτείς κάτι τέτοιο με ένα χαμόγελο και να πεις ‘Ω ναι, εντάξει, μπορεί να ήταν λάθος’. Στην περίπτωσή μας, σίγουρα όχι. Εργαστήκαμε σκληρά για να φτάσουμε στο 1-0 και μετά πήγαμε με μια πολύ σκληρή απόφαση, ειδικά για τον Ali μια σκληρή απόφαση γιατί είχε τρεις παίκτες μπροστά του και ήταν 100% σίγουρος ότι ήταν offside. Όχι, δεν είναι πρόβλημα [η αντίδραση] – όπως είπα, το 2-1 δεν είχε καμία σχέση με αυτό, το 2-1 μπορεί να συμβεί, αλλά όταν δεχθήκαμε το 2-1 και τον τρόπο με τον οποίο το δεχθήκαμε, αυτό ήταν ένα χτύπημα. Η αντίδραση για αυτό δεν μου άρεσε. Η αντίδραση μετά την ισοφάριση… Δεν ξέρω καν ακριβώς γιατί ήταν πολύ γρήγορη και δεχθήκαμε άμεσα και το δεύτερο. Αυτό ήταν μόνο μια μακριά μπάλα που και την κάναμε εμείς επικίνδυνη.»

Για το αν ξέρει παιχνίδι που να έχει γυρίσει με τον ίδιο τρόπο όπως σήμερα:

«Δεν συμβαίνει πολύ, αλλά μπορεί να συμβεί. Το ζήσαμε και υπέρ μας – μπορείτε να αλλάξετε ένα παιχνίδι σε αυτήν την περίπτωση. Όπως είπα, τα δύο γκολ που δεχτήκαμε προφανώς είχαν τεράστιο αντίκτυπο και για τους ανθρώπους είναι φυσιολογικό, αλλά για εμάς δεν το αποδεχόμαστε – πρέπει να αντιδράσουμε διαφορετικά. Όταν δέχεσαι αυτό το γκολ και έπειτα η επόμενη κατάσταση είναι εύκολη… Με το πρώτο γκολ που σκόραρε η Leicester, προφανώς ανέβηκαν ψυχολογικά διότι μέχρι τότε η Leicester δεν ήταν στο παιχνίδι, πραγματικά – δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι τους. Αλλά μετά παίρνουν αυτό το δώρο και μετά κάνουμε ένα άλλο δώρο και είναι 2-1 και μετά το τρίτο. Αυτό δεν μου αρέσει. Όχι, δεν συμβαίνει πολύ, οπότε δεν το βίωσα πολύ, αλλά μπορεί να συμβεί και έχει συμβεί στο παρελθόν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *