Klopp: «Αυτό είναι το πλάνο για τους Curtis, Elliot, Neco και Brewster»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Jurgen Klopp στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Brighton (08/07, 22:15), αναφορικά με τα σχέδια για το μέλλον των μικρών της ομάδας.

Με το ενδιαφέρον να έχει δικαιολογημένα αποτραβηχτεί από τα αγωνιστικά ζητήματα, η συνέντευξη Τύπου (ΕΔΩ ολόκληρη) της Τρίτης (07/07), ενόψει του αγώνα με την Brighton (08/07, 22:15), στράφηκε στο μέλλον της ομάδας και κυρίως στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της.

Τι κρύβει η επόμενη μέρα για τους Harvey Elliott, Curtis Jones, Neco Williams και τον δανεικό στη Swansea, Rhian Brewster;

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Jurgen Klopp…

Για την πιθανότητα να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν οι Elliott, Jones και Williams:

«Αυτό είναι πάντα το σχέδιο. Ένα κομμάτι είναι η εκπαίδευση και ένα είναι να δείξεις ότι η εκπαίδευση έχει αποτέλεσμα, ότι η προπόνηση αποδίδει και ότι είναι έτοιμοι. Δεν έχουμε τα παιδιά εδώ μαζί μας μόνο επειδή είναι καλά, ταπεινά, όμορφα ή οτιδήποτε. Είναι εδώ επειδή, αυτήν τη στιγμή, κυρίως ωφελούνται από όσα κάνουμε και αυτό αποτελεί ένα ισάξιο αντάλλαγμα, επειδή και εμείς από την άλλη ωφελούμαστε από όσα κάνουν εκείνοι. Έτσι είναι τα πράγματα και έτσι αντιμετωπίζεις τους μικρούς σου.

Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι ότι τα παιδιά είναι τόσο ταπεινά και δουλεύουν πολύ σε αυτήν την ηλικία. Το τέλειο σενάριο είναι να έχουμε επαγγελματίες-πρότυπα τριγύρω, αυτούς τους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία, που απλά σου δείχνουν πώς πρέπει να είσαι όταν καθιερωθείς. Αν τα παιδιά ακολουθήσουν αυτήν τη διαδρομή, με το ταλέντο που έχουν, είναι πολύ πιθανόν ότι θα έχουν μια πολύ καλή καριέρα. Αυτά είναι ευχάριστα νέα.

Χρειάζεσαι βέβαια τύχη, όσον αφορά στους τραυματισμούς και τέτοια πράγματα, αλλά εδώ πάντα προσπαθούμε να τους χρησιμοποιούμε όσο πιο συχνά γίνεται. Το όνειρο είναι να έχουμε όλα τα παιδιά (σ.σ. στο μέλλον), αλλά αυτό δε θα γίνει σίγουρα τα επόμενα πέντε χρόνια, όμως σε βάθος δεκαετίας θα ήταν τέλειο αν είχαμε μια ομάδα γεμάτη Scousers, γιατί όχι; Δεν είναι κακό να είσαι Scouser, είναι κάτι καλό, γιατί είναι παιδιά που δουλεύουν σκληρά και είναι ξεκάθαρο ότι θα παλέψουν σαν τρελά. Μερικά πράγματα είναι ήδη θετικά στα χαρακτηριστικά ενός Scouser. Πολύ καλά ως εδώ. Αλλά η πόρτα είναι ανοιχτή και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, καλό ποδόσφαιρο. Η Liverpool είναι ένας σύλλογος με ανοιχτούς ορίζοντες και μυαλό».

Για το ότι ο Neco Williams γίνεται η δεύτερη επιλογή πίσω από τον Alexander-Arnold:

«Υπάρχει πάντα η εικόνα τώρα. Ο Neco έκανε ακριβώς τα ίδια βήματα όπως ο Harvey και ο Curtis για παράδειγμα. Είναι επίσης λίγο τυχερός τώρα με την κατάσταση στη θέση του δεξιού μπακ: έχουμε για την ακρίβεια δύο με τον Neco, τρεις με τον Millie και τον Joe Gomez που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Είναι ευκολότερο να έχει αυτός περισσότερα λεπτά σε μια έντονη (σ.σ. από συχνότητα αγώνων) περίοδο, απ’ ό,τι ο Harvey για παράδειγμα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Harvey δεν κάνει μεγάλα βήματα. Είναι απίστευτο, είναι μόλις 17. Είναι απίστευτο πόσο καλός είναι.

Η σωστή στιγμή είναι πάντα σημαντική στη ζωή και οτιδήποτε μπορείς να δημιουργήσεις από μόνος, οτιδήποτε μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί και από μόνοι μας, τόσο το καλύτερο. Σώζει χρήματα, φυσικά. Αλλά από την άλλη, τα παιδιά αυτά χρειάζονται χρόνο. Αλλά θα τους χρησιμοποιήσουμε όσο πιο συχνά γίνεται, αυτό είναι το πλάνος μας γι’ αυτούς. Οτιδήποτε μπορούμε να κερδίσουμε από αυτούς, στον τρελό κόσμο της μεταγραφικής αγοράς, είναι φυσικά καλό. Αλλά τα παιδιά πρέπει να δεσμευτούν.

Γι’ αυτό είμαι τόσο χαρούμενος για τα δύο συμβόλαια (σ.σ. των Harvey και Curtis) αφού πάντα υπάρχει ο πιο εύκολος τρόπος, αν προτιμάτε. Μπορείς να βεβαιωθείς ότι είσαι στο σωστό σημείο με το να παίζεις κάθε εβδομάδα ή με το να προετοιμάζεις την καριέρα σου. Και εμείς είμαστε εδώ για να προετοιμάζουμε καριέρες μέχρι να έρθει η στιγμή που τα παιδιά θα παίζουν κάθε εβδομάδα. Όπως είπα, όσο τα παιδιά είναι δεσμευμένα με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ καλό γι’ αυτά. Το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν και πιθανώς το απέδειξα κι εγώ ήδη στην Dortmund και τώρα εδώ στη Liverpool από τη στιγμή που ήρθαμε, ότι δεν έχει να κάνει με το πόσο χρονών είσαι ή με το ποιος είσαι, παρά μόνον με το πόσο καλός είσαι και τότε θα παίξεις».

Για τα πλάνα σχετικά με τον Rhian Brewster:

«Για τα πλάνα με τον Rhian, μιλάμε με τον ίδιο και δεν τα λέμε εδώ (σ.σ. στη συνέντευξη Τύπου). Δεν υπάρχει κάτι να πούμε για την ακρίβεια. Ναι, ήταν απίστευτα σημαντικό και ήμουν πολύ χαρούμενος που είχαμε την ευκαιρία να πάει δανεικός. Παίζει την πρώτη του χρονιά αντρικού ποδοσφαίρου. Είχε έναν απαίσιο τραυματισμό και χρειαζόταν πολύ καιρό. Γι’ αυτό είπαμε, όταν επέστρεψε, ότι δεν έχει νόημα να παίζει επιθετικός σε εμάς κάθε τόσο. Ήταν ξεκάθαρο ότι η περίπτωση του ήταν διαφορετική σε σχέση με πολλά άλλα παιδιά του συλλόγου και ήμουν πολύ χαρούμενος που μπορούσε ν απάει στον πρώην προπονητή του, τον οποίο γνώριζε από τις μικρές εθνικές ομάδες. Αυτό βοήθησε πολύ και τον ήθελαν και εκείνοι πάρα πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν νεαρό επιθετικό, επειδή δεν μπορείς να σκοράρεις κάθε εβδομάδα αλλά πρέπει να βρίσκεσαι στο γήπεδο. Συνέβη τώρα στη Swansea και έχει κάνει μια καλή σεζόν. Ο Rhian έχει δείξει οπωσδήποτε το ταλέντο του, είναι ξεκάθαρο αυτό. Αυτήν τη στιγμή, μοιάζει τέλειο. Αλλά το τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, θα το συζητήσουμε μαζί του και με τους εκπροσώπους του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *