Klopp:«Η νίκη ήταν αποτέλεσμα της συνολικής εμφάνισης»

Ο Jürgen Klopp έμεινε ενθουσιασμένος βλέποντας την ομάδα του να κερδίζει άξια τους 3 βαθμούς καθώς νίκησε την Arsenal 3-0 στο Λονδίνο το Σάββατο το βράδυ.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!

Οι Reds πλησίασαν στους δύο πόντους από την τέταρτη θέση της Chelsea στη βαθμολογία της Premier League, μετά τα δύο γκολ του Diogo Jota και ένα γκολ του Mohamed Salah στο Emirates Stadium.

Ο Jota ήρθε από τον πάγκο μετά από μία ώρα αγώνα και σημείωσε γκολ στο 64′ και στο 82′, με το όμορφο τελείωμα του Salah ενδιάμεσα να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp

Για το αν ήταν έκπληκτος με την τακτική της Arsenal:

«Όχι, δεν με εξέπληξε για ένα δευτερόλεπτο. Δεν είχα ποτέ αυτό το συναίσθημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι πιθανώς [λόγω] καλής απόδοσης της ομάδας μου. Νομίζω ότι τα πρώτα πέντε, έξι, επτά λεπτά – δεν είμαι σίγουρος 100 τοις εκατό – ήταν αρκετά ανοιχτό παιχνίδι, δεν συνέβησαν πολλά. Αλλά μετά από αυτό ήμασταν πραγματικά κυρίαρχοι στο παιχνίδι, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο ενάντια στην Arsenal με όλη αυτή την απειλή της αντεπίθεσης. Αυτό που ήταν το πιο σημαντικό στην άμυνα ήταν το counter-pressing μας, και αυτό ήταν απολύτως εξαιρετικό απόψε και ήταν πολύ σημαντικό. Οπότε περιορίσαμε αυτήν την ποιότητα με το counter-press, δεν χρησιμοποιήσαμε τις πιθανότητές μας προφανώς [στο] ημίχρονο, αλλά ξέραμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να κάνουμε μερικά μικρά πράγματα ακόμη καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο [ που] προσπαθήσαμε να δείξουμε στα αγόρια στο ημίχρονο. Αλλά το αποτέλεσμα είναι το αποτέλεσμα της απόδοσης, και η απόδοση απόψε ήταν προφανώς αρκετά καλή ώστε μάλλον να κερδίζαμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο από ότι να το χάναμε. Για αυτό ήταν απαραίτητο να κάνουμε ξανά τα ίδια πράγματα και τα αγόρια τα έκαναν. Κάναμε αλλαγές, οι οποίες προφανώς βοήθησαν επίσης.»

Για τη διαφορά που έκανε η είσοδος του Jota:

«Στο τέλος, ναι, μπορείτε να το πείτε αυτό. Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσε να υπήρχε και άλλος παίκτης στη θέση, αλλά δεν θέλω να αφαιρέσω τίποτα από τον Diogo γιατί είναι σε μια πολύ καλή στιγμή. Έπρεπε να λάβουμε αποφάσεις. Κοιτάξτε, ο Diogo έπαιξε λίγο παραπάνω για την Πορτογαλία από όσο θα ήθελα – δεν κάνω κριτική στην Πορτογαλία, απλά ήταν τραυματίας πολύ καιρό, τον βάλαμε αμέσως γιατί ο Bobby τραυματίστηκε και έπαιξε πάρα πολύ για εμάς ήδη. Στη συνέχεια πήγε στην Πορτογαλία και τα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν πολύ έντονα, οπότε το ένιωσε λίγο. Ο Gini έπαιξε και τα τρία παιχνίδια για την Ολλανδία, ο Robbo μοιάζει να παίζει συνεχώς για τη Σκωτία, κάθε δευτερόλεπτο. Οπότε έπρεπε να λάβουμε τέτοιου είδους αποφάσεις – μερικοί δεν ξεκίνησαν, άλλοι δεν ολοκλήρωσαν το παιχνίδι. Αλλά γενικά, είχαμε απόψε την επιλογή, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όλα τα αγόρια αυτή τη στιγμή – ελπίζω να παραμείνουν έτσι – είχαν αρκετό καιρό μετά τον τραυματισμό που ίσως είχαν, είναι σε καλή στιγμή και σε καλή κατάσταση επίσης. Έχουμε ευκαιρίες. Θα μπορούσα να παρατάξω απόψε πέντε, έξι άλλους παίκτες που είναι όλοι σε καλή κατάσταση. Ο Curtis Jones έπαιξε εξαιρετικά για την U21, ο Shaq έπαιξε σούπερ, ο Naby προπονήθηκε εξαιρετικά για εμάς, ο Oxlade είναι σε πολύ καλή στιγμή. Αυτή είναι η κατάσταση που έχουμε τώρα και τώρα πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για τη δύσκολη περίοδο που έρχεται. Αυτό είναι.»

Για την ασίστ του Trent στο γκολ του Jota:

«Εξαιρετική. Κοιτάξτε, όταν παίζετε ένα παιχνίδι όπως ο Trent έπαιξε απόψε, όταν είστε πλήρως στο παιχνίδι, χωρίς να σκέφτεστε πολλά, απλά εστιάζοντας στα σημαντικά πράγματα του παιχνιδιού, τότε μπορείτε να κάνετε τέτοια πράγματα. Σε ένα χειρότερο παιχνίδι, ακόμη και ο Trent δεν σεντράρει έτσι. Αλλά απόψε είχε ένα εξαιρετικά καλό παιχνίδι. Ναι, η σέντρα ήταν πολύ καλή, αλλά η κεφαλιά, έπρεπε να το τελειώσει ο Jota- δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Ο Diogo το έκανε αυτό και αυτό είναι πολύ σημαντικό.»

Για το μήνυμα που έστειλε η Liverpool με τη νίκη και την εμφάνιση της για τη μάχη της τετράδας:

«Για εμάς, ήταν μια πολύ σημαντική δήλωση γιατί πρέπει να δείξουμε ότι αγωνιζόμαστε για αυτήν. Δεν μπορούμε μόνο να το συζητήσουμε, πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο και το κάναμε αυτό, ειδικά με τον τρόπο που αμυνθήκαμε απόψε. Αν αμυνόμαστε όπως [κάναμε] απόψε τότε είναι δύσκολο να δεχθούμε φάσεις και αν είναι δύσκολο να δεχθούμε, έχουμε μια καλή βάση για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο – και αυτό κάναμε απόψε, για αυτό ήταν τόσο σημαντικό. Στην περίπτωσή μας είναι ξεκάθαρο, με όλα τα πράγματα που μας συνέβησαν στο παρελθόν αυτή τη σεζόν, [μας] έφεραν σε μια θέση όπου δεν είναι στα χέρια μας. Πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας και κάποιος άλλος πρέπει να χάσει γιατί δεν παίζουμε πια με τους περισσότερους, αλλά πρέπει να ασκήσουμε πίεση και αυτό κάναμε απόψε με το αποτέλεσμα. Δεν είμαστε ακόμα στο τέλος της σεζόν ή δεν τελειώσαμε. Η Everton μπορεί να μας περάσει, η West Ham μπορεί να μας περάσει και όλα αυτά τα πράγματα, οπότε πρέπει να παλέψουμε και αυτή είναι η δήλωση για εμάς και κανέναν άλλο.»

Για το αν ‘κέρδισε’ ο Trent Alexander-Arnold από την ξεκούραση λόγω της μη κλήσης στην εθνική:

«Ναι, 100 τοις εκατό. Αλλά δεν είχε πολύ ξεκούραση γιατί προπονηθήκαμε αρκετά έντονα με τα αγόρια, αλλά ναι, σίγουρα, τα πράγματα που κάναμε στην προπόνηση τον βοήθησαν. Όταν παίζετε τρία παιχνίδια σε 10 ημέρες, δεν υπάρχει πολύς χρόνος για προπόνηση επειδή ξεκουράζεσαι και όλα αυτά τα πράγματα. Είχαμε χρόνο να προπονηθούμε, να δουλέψουμε σε πράγματα και αυτό βοηθάει. Μπορώ να καταλάβω γιατί είναι μια ιστορία και είπα τα πράγματα που νομίζω ότι έπρεπε να πω γιατί είναι η γνώμη μου, αλλά δεν θέλω να το παρανοήσω. Δεν κρίνω τον Gareth Southgate ή οτιδήποτε άλλο και δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι έχω διαφωνία με τον Gareth. Δεν έχω καθόλου. Σέβομαι τον ρόλο του και την απόφασή του, αλλά γνωρίζω τον παίκτη καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, από οποιονδήποτε άλλο προπονητή, μπορώ να πω ότι είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Όχι μόνο επιθετικά. Παίζει πάντα εκεί; Όχι, [αλλά] Δεν ξέρω έναν παίκτη που να το κάνει αυτό. Είναι το potential του όμως, αυτό είναι.»

Για το τρίτο clean sheet στη σειρά και το κέρδος από την επιστροφή του Fabinho στο κέντρο:

«Είναι όλα πολύ καλά, όλα βοηθούν, αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια και θα δούμε αν μπορούν να παίξουν όλα τα παιχνίδια. Εάν όχι, θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Είναι τρία clean sheets στη σειρά, υπέροχα. Όλη η ομάδα αμύνθηκε σε διαφορετικό επίπεδο από πριν, πρέπει να πω – δεν είναι μόνο οι δύο στο κέντρο. Ήταν μια πολύ καλή αμυντική απόδοση και αυτό ήταν απαραίτητο – αυτό χρειάζεστε, αυτό κάναμε και ας ελπίσουμε ότι όλοι θα παραμείνουν σε φόρμα για το καλύτερο μέρος της σεζόν στο τελευταίο μέρος της σεζόν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *