Jurgen Klopp: «Έχουμε θετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και θα ανατρέψουμε την κατάσταση»

Με αισιοδοξία βλέπει τη συνέχεια ο Jurgen Klopp παρά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και έκανε ξεχωριστή αναφορά για την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός:

Για την πρόκληση της πρώτης τετράδας για τη φετινή σεζόν:

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να κοιτάζουμε μόνο τους βαθμούς, δεν είμαστε πολύ μακριά, αλλά ήδη υπάρχει μια απόσταση. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πάρα πολύ για αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς. Αυτό θα κάνουμε και μετά θα δούμε στο τέλος της σεζόν τι καταφέραμε. Φυσικά, είναι μια πρόκληση».

Για την ατμόσφαιρα της ομάδας:

«Η ατμόσφαιρα είναι σωστή, αν μπορώ να το πω έτσι. Είναι κατάλληλη η ατμόσφαιρα. Ναι, μπορεί να μην είναι η καλύτερη ατμόσφαιρα που είχαμε ποτέ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσά μας, οπότε όλα είναι καλά. Όλοι συμφωνούμε για τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα, όπως μπορείτε να φανταστείτε, για διαφορετικούς λόγους. Αλλά έτσι είναι, σε αυτές τις στιγμές πρέπει να δείξετε το πραγματικό σας πρόσωπο και αυτό κάνουν τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δουλεύουμε σκληρά, ανυπομονούμε για το επόμενο παιχνίδι, την επόμενη ευκαιρία να το γυρίσουμε, να κερδίσουμε ένα ματς και όλα αυτά τα πράγματα. Αυτό είναι το μόνο που σκεφτόμαστε. Και χρειάζεσαι κάποια θετικότητα για αυτό. Δεν είναι τόσο εύκολο σε αυτές τις στιγμές. Αλλά, και πάλι, είμαι υπεύθυνος για την ατμόσφαιρα και για τη διάθεση, και είμαι σε καλή διάθεση. Δεν είμαι χαρούμενος για την κατάσταση, αλλά το έχω ξαναπεί: αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση και μια πρόκληση που μπορείς να αντιμετωπίσεις με διαφορετικούς τρόπους. Και προτιμώ να το αντιμετωπίσω με θετικό τρόπο, επειδή βλέπω πολλά καλά πράγματα σε αυτήν την ομάδα, βλέπω πολλά υποσχόμενα πράγματα στις εμφανίσεις μας. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε αποτελέσματα και πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα, αυτό είναι επίσης σαφές. Αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα χωρίς να διατηρούμε τα καλά. Ότι δεν είναι μια εύκολη κατάσταση είναι σαφές, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι υπάρχουν χειρότερες καταστάσεις εκεί έξω από τη δική μας, οπότε έχουμε μια θετική ατμόσφαιρα».

Για το αν την Κυριακή είναι ένα «καλό ή επικίνδυνο» παιχνίδι:

«Είναι απλά το παιχνίδι που έχουμε. Δεν υπάρχουν άλλες ερωτήσεις. Ξέρω τι εννοείς, αλλά στην πραγματικότητα δεν αισθανόμαστε πίεση στο Anfield, ακόμη και όταν έχουμε χάσει φέτος μερικά παιχνίδια στο Anfield. Δεν είναι ότι πηγαίνουμε εκεί και… χανόμαστε ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό δεν συμβαίνει. Και ένα εκτός έδρας παιχνίδι είναι το ίδιο και η Sheffield United είναι μια ισχυρή ομάδα με ένα δύσκολο ξεκίνημα στην σεζόν της. Εν τω μεταξύ, τα τελευταία δέκα παιχνίδια νομίζω, τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά. Μπορείτε να δείτε ότι είναι πολύ πιο σίγουροι. Θα πολεμήσουν με όλα όσα έχουν, θα πολεμήσουμε με όλα όσα έχουμε. Δεν είναι σημαντικό αν είναι επικίνδυνο ή δύσκολο ή η καλύτερη στιγμή για το ματς, είναι το μόνο παιχνίδι που έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να αγωνιστούμε».

Για το πόσο θετική είναι η επιστροφή του Diogo Jota:

«Ναι, φυσικά είναι θετικό ότι ο Diogo επέστρεψε μετά από πολύ καιρό. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους που βρίσκονται εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα τους δούμε στην προπόνηση μέχρι το τέλος της σεζόν. Οπότε είναι πολύ θετικό. Ο τρόπος που επέστρεψε στην προπόνηση είναι πολύ θετικός, οπότε πρέπει απλώς να πάρουμε μια απόφαση για το τι έχει νόημα για εκείνον. Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, σε καλές στιγμές και σε λιγότερο καλές, πρέπει πάντα να εστιάζεις στη στιγμή που βρίσκεσαι στο γήπεδο για την προπόνηση, πρέπει να εστιάζεις στην προπόνηση και πρέπει να την απολαύσεις. Για μιάμιση ώρα ή λίγο περισσότερο, τα πράγματα γύρω δεν πρέπει να σε επηρεάζουν. Αυτό μαθαίνουμε όλοι νωρίς από την παιδική μας ηλικία».

Για την επιρροή που θα έχει ο Henderson στην προπόνηση, όσο ετοιμάζεται για την αποκατάσταση του:

«Όλοι πρέπει να έχουν επιρροή, αυτό είναι σαφές. Έχουμε τόσους τραυματίες που δεν είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηγέτες σε αυτήν την ομάδα. Κάνουν εδώ την αποκατάστασή τους, ο Hendo δεν είναι ακόμα εδώ, αλλά ο Virgil, ο Millie, ο Joe και ο Joel πρέπει όλοι να έχουν τη δική τους επιρροή εδώ. Τη στιγμή που ο Hendo θα επιστρέψει στο Kirkby, πρέπει να παίξει αυτόν τον ρόλο ενώ κάνει την αποκατάστασή του. Το σενάριο με τις καλύτερες περιπτώσεις δεν το γνωρίζω. Όλοι ελπίζουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να παίξει μερικά παιχνίδια αυτή τη σεζόν. Θα δούμε».

Για την εξέλιξη των τραυματιών:

«Ο Diogo ήδη προπονήθηκε δύο φορές με την ομάδα, φαίνεται πολύ καλά. Όμως επειδή έμεινε αρκετό καιρό εκτός πρέπει να δούμε τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε με αυτό. Στην προπόνηση φαίνεται πολύ υποσχόμενος.

Ο Fab δεν έχει βρεθεί ακόμα με την ομάδα. Αυτό μπορεί να συμβεί αύριο, αν όλα πάνε καλά και να έχει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον James Milner».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *