Η Liverpool πήρε Thiago και Jota πληρώνοντας… μηδέν λίρες

Ο τεχνικός διευθυντής της Liverpool, Michael Edwards, πέτυχε να συνομολογήσει δύο από τα σπουδαιότερα μεταγραφικά deals της σύγχρονης ποδοσφαιρικής εποχής, αγοράζοντας για 61 εκατομμύρια λίρες και πληρώνοντας – σήμερα – ΜΗΔΕΝ!

Ακούγεται παράλογο; Δεν είναι τόσο. Υπερβάλλουμε, σίγουρα, αλλά η παραπάνω πρόταση περιέχει εν μέρει μια αλήθεια. Τι έκανε, λοιπόν, ο «Mickey»;

Η… ληστεία της Bayern

Η Bayern ζητούσε 27 – ή και περισσότερα – εκατομμύρια λίρες για να πουλήσει τον Thiago, και μάλιστα προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι και τις Chelsea και Arsenal, ώστε να ξεκινήσει έναν πόλεμο προσφορών και να μεταφέρει την πίεση στη Liverpool.

Ο Edwards, όμως, δε… μάσησε. Είχε υπομονή και κατάφερε εν τέλει, όταν οι Γερμανοί πείστηκαν ότι δεν υπάρχει άλλος αγοραστής, να κλείσει το deal στα 20 εκατομμύρια λίρες (+5 μπόνους). Τι πλήρωσε από αυτά; Τίποτα! Η συμφωνία των δύο συλλόγων όρισε ότι η Liverpool πρέπει να καταβάλει μόλις τα 5 από τα 20εκ. μέσα στον πρώτο χρόνο, ούτε καν τώρα.

Επανάληψη του έργου με Wolves

Η μικρότερη ηλικία του Jota σε σχέση με τον Thiago, αλλά και η υπεραξία που δίνει κάθε πώληση από ομάδα της Premier League σε ομάδα της Premier League, έκανε τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό πολύ πιο ακριβό από τον Ισπανό μέσο.

Η Liverpool συμφώνησε να αγοράσει τον Jota έναντι 41 εκατομμυρίων λιρών. Πόσα θα πληρώσει τον πρώτο χρόνο; 4! Πόσα πληρώνει τώρα; Μηδέν!

Κέρδισε χρόνο χωρίς να δώσει τίποτα

Ο Michael Edwards κατάφερε κάτι πολύ σπουδαίο για τη Liverpool και η FSG του χρωστά… τραπέζωμα, αν όχι άγαλμα.

Σε μια εποχή όπου δεν ήταν μυστικό ότι η Liverpool μετρά απώλειες, ζημίες και αυξημένα βάρη, εξαιτίας του «κολλήματος» της αγοράς λόγω της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού, η πραγματοποίηση ποιοτικών μεταγραφών ήταν μια τεράστια πρόκληση. Ο Edwards κατόρθωσε να αγοράσει για 61 εκατομμύρια λίρες, πληρώνοντας ουσιαστικά μηδέν τώρα, και υποσχόμενος να δώσει συνολικά 9 και για τους δύο παίκτες μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όταν και η οικονομική κατάσταση θα έχει βελτιωθεί για όλους.

Την ίδια ώρα, όχι μόνο δεν έβγαλε από την τσέπη, αλλά κατάφερε να βάλει!

H Liverpool πούλησε στη Wolves τον Ki-Jana Hoever έναντι 9εκ. λιρών συν τα μπόνους, και οι «Λύκοι» θα καταβάλουν περίπου τα 4 εκατομμύρια τώρα.

Το διήμερο που μόλις πέρασε είναι αδιαμφισβήτητα η ψηλότερη σημαία σιτς… μαγκές και τα μαγικά που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια ο Michael Edwards ως τεχνικός διευθυντής των «κόκκινων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *