Jurgen Klopp: «Θα κυνηγήσουμε τη Man.City με ό,τι έχουμε και θα γίνουμε ενοχλητικοί»

Μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση περιμένει κόντρα στην Arsenal o Jurgen Klopp, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση.

Μεταξύ άλλων, ο προπονητής της Liverpool μίλησε για την αναμέτρηση με την Arsenal, τη χθεσινή (14/03) ισοπαλία της Manchester City και την κούρσα του τίτλου, τον τραυματισμό του Mohamed Salah και τις απουσίες από την προπόνηση, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στον Joel Matip και στον Luis Diaz.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός:

Για την ισοπαλία της Manchester City κόντρα στην Crystal Palace:

«Δώσαμε βάση για λόγους ανάλυσης και μόνο, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Δεν έχω συχνά χρόνο να παρακολουθώ παιχνίδια. Η Crystal Palace τα πήγε πολύ καλά, η Manchester City τα πήγε επίσης πολύ καλά. Είδα το αποτέλεσμα και έμεινα έκπληκτος. Αυτό βοηθάει τη διάθεση; Γιατί θα έπρεπε να το κάνει; Παίζουμε με την Arsenal και δεν μπορούμε να έχουμε σίγουρους βαθμούς εκτός έδρας στο Emirates. Είναι εύκολο για εσάς, αλλά είναι τέσσερις βαθμοί. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σε αυτή την Premier League και δεν βρισκόμαστε στην κορυφή, τότε θα πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια και οι άλλοι όχι».

Για την Arsenal:

«Η Arsenal έχει μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θέλει να παίξει. Είναι νέοι παίκτες, γεμάτοι ταλέντο, γεμάτοι χαρά. Έχουν έναν έμπειρο επιθετικό, τον Lacazette και τρία πολύ ταλαντούχα νέα παιδιά. Η Arsenal είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Η ευρωπαϊκή πρόκριση τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ακριβώς όπως θα ήθελαν. Το Top 4 πλέον για εκείνους είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι μια συναρπαστική ομάδα. Οι οπαδοί της Arsenal από τότε που είμαι εδώ δεν το απολάμβαναν, αλλά τώρα απολαμβάνουν την ομάδα τους».

Για τον τραυματισμό του Salah:

«Ο Μο είναι σκληρό καρύδι. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι και τυχεροί. Ήταν πρησμένο το σημείο και επώδυνο, αλλά σήμερα λιγότερο. Πήρε ένα μήνυμα πριν την συνέντευξη τύπου ότι είναι έτοιμος να προπονηθεί».

Για τον ατζέντη του Salah:

«Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσω πρωτοσέλιδα. Είναι όλα καλά, δεν ξέρω για τις αντιδράσεις. Δεν είμαι στο Twitter, άλλος ένας καλός λόγος γι’ αυτό. Με μπλέκεις στην παγίδα για να δημιουργήσω πρωτοσέλιδα. Δεν ανησυχώ, η κατάσταση είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι. Τα εμπλεκόμενα μέρη είναι σε επαφή».

Για το αμυντικό ρεκόρ της ομάδας:

«Είναι η βάση για τα πάντα. Η αμυντική μας πειθαρχία, η συμπεριφορά της ομάδας, αν θέλεις να κερδίσεις, πρέπει να αμύνεσαι με όλες σου τις δυνάμεις. Είμαι αρκετά επικριτικός με τα παιχνίδια μας και μπορούμε να τα πάμε καλύτερα παντού. Όταν κάποιος μου λέει ότι έχουμε δεχτεί δύο γκολ σε οχτώ παιχνίδια, σκέφτομαι τα λάθη. Η Arsenal είναι πιο ξεκούραστη από εμάς. Εμείς έχουμε παίξει 12 ματς από την τελευταία μας συνάντηση, αυτοί έχουν παίξει έξι. Το διορθώνουμε αυτό με αλλαγές αλλά αύριο είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για την πίεση στη Manchester City μέχρι τέλους:

«Αυτό είναι το σχέδιο, να γίνουμε όσο πιο ενοχλητικοί γίνεται. Πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια μας. Είμαστε πολύ φιλόδοξοι και αποφασισμένοι να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Δέκα παιχνίδια έμειναν και μερικά είναι πολύ δύσκολα. Βασικά, είναι όλα δύσκολα. Μπορούμε να κερδίσουμε και τα δέκα παιχνίδια; Δεν ακούγεται πιθανό, αλλά θα προσπαθήσουμε».

Για τα πρόσφατα αποτελέσματα:

«Δεν μου άρεσε το ξεκίνημά μας στα τελευταία παιχνίδια, άλλες ομάδες είναι πιο ενεργητικές από εμάς και προσαρμόζονται στο παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε ομάδες με περισσότερο χρόνο προετοιμασίας από εμάς, οπότε δέχομαι ότι πρέπει να προσαρμοστούμε και να το καταλάβουμε άμεσα».

Για την κούρσα του τίτλου:

«Είναι έντονη, έχουμε κερδίσει τα τελευταία οχτώ παιχνίδια, φανταστείτε να είχαμε χάσει ένα; Είναι μια καλή πορεία, αλλά έχουμε δρόμο και όποια βοήθεια μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά θα την δώσουμε. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η διάθεση είναι καλή. Όχι τρελή, αλλά συγκεντρωμένη και καλή. Παίζουμε τον έναν τελικό μετά τον άλλο και μετά τον έναν τελικό μετά τον άλλο και έπειτα τον έναν τελικό μετά τον άλλο. Δεν είμαστε δέκα βαθμούς μπροστά με δέκα παιχνίδια να απομένουν. Είναι μπροστά μας, πρέπει να επιτεθούμε, να το κυνηγήσουμε με ό,τι έχουμε. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία».

Για τη φόρμα του Matip:

«Είναι ο Matip στην καλύτερη φόρμα του; Όχι. Είναι η πιο “πρωτοφανής” φόρμα του, καθώς έχει σκοράρει και έχει δώσει ασίστ, έχοντας αμυνθεί με απόλυτη συνέπεια. Κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα, αυτό είναι σπουδαίο. Μακάρι να συνεχιστεί μακροχρόνια η απόδοση του».

Για τους τραυματισμούς:

«Ο Konate επέστρεψε. Ο Millie και ο Κώστας είναι εκτός αυτή τη στιγμή. Έχουν κρύωμα».

Για τον Diaz:

«Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, είναι πολύ καλός. Είναι ωραίο που μιλάμε γι’ αυτόν και είναι εδώ μόνο μερικές εβδομάδες. Έχει πραγματοποιήσει ένα απίστευτα καλό ξεκίνημα και με την ηλικία του και το σημείο της καριέρας του μπορεί να βελτιωθεί πολύ. Είναι πολύ ωραίο το πώς έχει κατασταλάξει ως άνθρωπος και ως παίκτης. Ο δικός μας ρόλος ήταν να ανιχνεύσουμε το σωστό παιδί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *