Klopp: «Το καλύτερο Νο.2 στον κόσμο ο Kelleher»

Ο Jürgen Klopp χαρακτήρισε τον Caoimhin Kelleher ως τον καλύτερο Νο. 2 τερματοφύλακα στον κόσμο και ευχαρίστησε όλους τους παίκτες του που συνέβαλαν στον θρίαμβο του Carabao Cup της Liverpool μετά τη νίκη επί της Chelsea στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό.

Οι Reds κέρδισαν το πέμπτο σημαντικό τρόπαιο στη θητεία του Klopp με τον πιο δραματικό τρόπο, καθώς και οι 11 παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Kelleher, σκόραραν στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Kepa να χάνει το καθοριστικό 11ο πέναλτι για την Chelsea.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το πόσο έχει ‘μεγαλώσει’ η σχέση του με τον Kelleher…

«Είναι μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Δεν ξέρω πότε είδα τον Caoimhin την πρώτη φορά, αλλά είναι αλήθεια, είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο ταξίδι από τότε που τον είδα την πρώτη φορά, από το αγόρι που είδα την πρώτη φορά μέχρι τον άντρα που είναι σήμερα. Είδα από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι είναι ένα απίστευτο ταλέντο. Πρώτα ο John Achterberg, μετά ο Jack Robinson που ήρθε μαζί μας από τότε επίσης, τα αγόρια ήταν πολύ, πολύ θετικά για αυτόν εξ αρχής. Και αν ξέρεις πώς λειτουργεί μια ποδοσφαιρική ομάδα, ξέρεις ότι οι τερματοφύλακες είναι πολύ συχνά χωριστά από την υπόλοιπη ομάδα, οπότε δεν τους βλέπω συνέχεια, αλλά τους βλέπω σε καθοριστικές στιγμές. Άρα, η ανάπτυξη είναι απολύτως κορυφαία. Ο Alisson Becker είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, για μένα. Υπάρχουν τερματοφύλακες εκεί έξω, αλλά αυτός ο τερματοφύλακας είναι εντελώς τρελός. Αλλά για να είμαι 100% ειλικρινής, για μένα ο Caoimhin Kelleher είναι επίσης το καλύτερο Νο.2 στον κόσμο, ειδικά για τον τρόπο που παίζουμε».

«Έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι. Ο κόσμος με ρώτησε σωστά πριν από δύο εβδομάδες ή κάτι τέτοιο αν θα δώσουμε στον Caoimhin άλλο ένα παιχνίδι για να πάρει λίγο ρυθμό ή οτιδήποτε άλλο. Για να είμαι 100% ειλικρινής, ήταν η πρώτη φορά που το σκέφτηκα, ‘Ναι, έχει ρυθμό’. Αλλά αυτή είναι η ζωή ενός Νο. 2, ειδικά για ένα νεαρό Νο. 2, που απλά πρέπει να είσαι έτοιμος όταν σε καλούν. Το παιχνίδι που έκανε απόψε ήταν απολύτως απίστευτο. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι έχω την πλήρη ιστορία όλου του παιχνιδιού, αλλά μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον δύο απίστευτες αποκρούσεις – πιθανότατα υπήρχαν περισσότερες. Έτσι, απέδειξε ότι η απόφαση να τον χρησιμοποιήσω ήταν απολύτως σωστή. Και μετά σε μια πολύ θεαματική διαδικασία πέναλτι, έδειξε όλο το φάσμα των ικανοτήτων του. Πρώτα απ ‘όλα, είναι τερματοφύλακας, αλλά εκτέλεσε με τα πολύ ικανά πόδια του. Κορυφαία ποιότητα».

Για το αν ήταν ο ιδανικός τρόπος να κερδίσει τον τίτλο η Liverpool, καθώς ο κάθε ένας ‘συνέβαλε’ σε αυτό…

«Το τέλειο θα ήταν αν μπορούσαμε να είχαμε ήδη περισσότερους παίκτες στην αποστολή. Σήμερα έπρεπε να πάρω μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις και είπα [στα] αγόρια στη συνάντηση όταν όλα τα αγόρια ήταν μέσα –ακόμα και τα αγόρια που δεν ήταν στην αποστολή– ότι, ‘Αυτή είναι η ομάδα μου’. Επιπλέον –και τώρα πρέπει να προσέχω να μην ξεχάσω κανέναν– ο Tyler Morton, ο οποίος δεν ήταν μαζί μας στο ξενοδοχείο γιατί είναι ελαφρά τραυματισμένος, ο Conor, ο Owen, ο Harvey από την U18, ο Elijah έπαιξαν επίσης μερικά λεπτά, ο Adrian μας έσωσε με την Preston. Όλο το ταξίδι ήταν απολύτως εξαιρετικό. Είχαμε τον Adrian στην Preston και μετά πετύχαμε τα δύο γκολ. Χωρίς τον Takumi και χωρίς τον Divock και τα γκολ που έβαλαν στη διοργάνωση, δεν θα ήμασταν εδώ. Όταν χάναμε 1-3 απέναντι στη Leicester, νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος μας διέγραψε εκείνη τη στιγμή, οπότε επιστρέψαμε – υπέροχη ιστορία, η διαδικασία των πέναλτι, την κερδίσαμε. Έπειτα έπρεπε να αλλάξουμε το εκτός έδρας και το εντός έδρας παιχνίδι με την Arsenal – 0-0 εντός έδρας εναντίον 10 παικτών, κανείς δεν ήταν πραγματικά θετικός για το δεύτερο παιχνίδι και πήγαμε εκεί και κερδίσαμε με πολύ ωραίο τρόπο».

«Και τώρα απόψε, απέναντι στην Chelsea, ήταν σαν δύο λιοντάρια να πηγαίνουν το ένα για το άλλο – ήταν απολύτως τρελό. Ξεκίνησαν καλύτερα, εμείς αναλάβαμε την κυριαρχία και μετά ήμασταν καλύτεροι. Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε ξανά με δύο πολύ καλές στιγμές της Chelsea, οργανωθήκαμε ξανά και μετά στο τέλος όλοι ήταν κουρασμένοι στο γήπεδο προφανώς και μετά πρέπει να αντέξεις. Μετά η διαδικασία των πέναλτι, από τις πιο θεαματικές που έχω δει ποτέ. Απολύτως υπέροχο να κερδίσεις έτσι. Το αποκαλέσαμε κύπελλο του λαού, αλλά όλο το ταξίδι ήταν ένα ταξίδι ομάδας και αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό».

Για το γκολ του Matip που ακυρώθηκε ως offside για χιλιοστά στον van Dijk, και τον VAR γενικότερα…

«Δεν το είδα ξανά. Υπήρχε αμφιβολία για το γκολ του Joel; Δεν γνωρίζω. Δεν το είδα ξανά, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό, αλλά προφανώς το VAR δεν είναι το αγαπημένο μας θέμα αυτή τη στιγμή, από χθες το βράδυ. Αυτό ήταν προφανώς δύσκολο να το καταλάβεις. Σήμερα όμως, δεν έχω ιδέα. Δεν είδα τίποτα, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτό, αλλά προφανώς υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση και έτσι είναι».

Για τα συναισθήματα και το momentum που μπορεί να δώσει αυτός ο τίτλος, έχοντας πολλά ακόμη να διεκδικήσει η ομάδα…

«Λοιπόν, είναι καλό. Κοιτάξτε, ήμασταν εδώ και χάσαμε έναν τελικό σε μια διαδικασία πέναλτι πριν από έξι, επτά χρόνια. Στη συνέχεια κανείς δεν μιλά για αυτό, είναι σαν, ‘Ήσουν δύο φορές στο Wembley και έχασες και τους δύο τελικούς’. Ήταν ένα σφιχτό παιχνίδι, ήμασταν σαφώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Man City εκείνη τη φορά. Θα έπρεπε να το είχαμε κερδίσει στο δεύτερο ημίχρονο, δεν το κάναμε, και μετά στα πέναλτι χάσαμε 4-1. Σκόραραν με όλους τους παίκτες τους νομίζω, χάσαμε ένα, δεν είμαι 100% σίγουρος πια. Αυτή είναι η ζωή. Ως επαγγελματίας αθλητής, αυτή είναι η ζωή. Τώρα λοιπόν, σε 10 χρόνια, κανείς δεν θα ρωτήσει, ‘Πώς κέρδισες ακριβώς την Τσέλσι;’ Απλά πρέπει να κερδίσεις. Ήμασταν καλύτεροι απόψε από εκείνη τη φορά απέναντι στη City; Δεν είμαι 100% σίγουρος, για να είμαι ειλικρινής, αλλά είμαστε πιο έμπειροι, αυτή είναι μια τεράστια διαφορά. Δεν είμαστε νευρικοί όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Διατηρούμε πραγματικά την ψυχραιμία μας σε τέτοιες καταστάσεις».

«Όπως είπα, η έναρξη του παιχνιδιού ήταν σαφώς καλύτερη από την Chelsea, αλλά ξαφνικά, ήμασταν πραγματικά μέσα στο παιχνίδι και μετά τους αφήσαμε να τρέξουν και ήμασταν ξεκάθαρα η κυρίαρχη ομάδα. Δεν είμαι σίγουρος 100 τοις εκατό, αλλά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε περίπου 63 ή κάτι [τοις εκατό] κατοχή – απέναντι στην Chelsea δεν είναι τόσο εύκολο, οπότε προφανώς υπήρχαν πολλά καλά ποδοσφαιρικά πράγματα. Αλλά σε 120 λεπτά δεν μπορείς να τους κρατήσεις πίσω και μακριά από την εστία σου, έτσι είχαν τις ευκαιρίες τους και προφανώς έβαλαν περισσότερα ‘γκολ’ από εμάς, αλλά όλα ήταν οφσάιντ. Είναι πολύ σκληρό για αυτούς, μπορώ να το φανταστώ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για την προσπάθεια και όλα αυτά τα πράγματα και ναι, είναι μεγάλο για εμάς γιατί είναι η πρώτη φορά για αυτό το group αλλά η ένατη φορά για τον σύλλογο, που είναι επίσης πολύ σημαντικό».

«Οι φίλαθλοί μας ήταν προφανώς πολύ χαρούμενοι για όλο αυτό απόψε, η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, μου άρεσε πολύ. Και μετά το παιχνίδι ήταν ωραίο να γιορτάζουμε με τον κόσμο μετά από πολύ καιρό χωρίς να έχουμε κανένα λόγο να γιορτάσουμε κάτι ή να μην έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε κάτι. Οπότε, είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση αυτού του τίτλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *