Klopp: «Δείξαμε ωριμότητα σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα»

Ο Jurgen Klopp επαίνεσε την ωριμότητα της απόδοσης της ομάδας του, που εξασφάλισε μια δύσκολη νίκη των Reds επί της Burnley με 0-1, στο Turf Moor.

Το γκολ του Fabinho λίγα λεπτά πριν το ημίχρονο, ήταν αρκετό για να δώσει στη Liverpool τη νίκη, και να επαναφέρει τη διαφορά στους 9 βαθμούς από την πρωτοπόρο City, με τους Κόκκινους να έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το αν το 1-0 ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ευχηθεί, δεδομένων και των δύσκολων καιρικών συνθηκών…

«Απολύτως. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τον τρόπο που παίξαμε με τέτοιες συνθήκες, ήταν τόσο δύσκολο. Μόνο αν ήσουν στο γήπεδο, νομίζω ότι θα μπορούσες πραγματικά να νιώσεις τον άνεμο σε όλη την έκταση, γιατί εκεί που ήμασταν μπροστά στην κερκίδα, δεν ένιωθα τόσο άσχημα, αλλά στο γήπεδο ήταν γελοίο γιατί ερχόταν από όλες τις κατευθύνσεις . Αλλά τα αγόρια το αντιμετώπισαν. Προφανώς με τα χρόνια οι ομάδες μου έμαθαν να αντιμετωπίζουν τις συνθήκες και για αυτό δε μιλήσαμε πολύ για αυτό το πράγμα πριν από το παιχνίδι. Ζητάμε από τον εαυτό μας να το χρησιμοποιήσουμε αντί να υποφέρουμε από αυτό, αυτό συμβαίνει όταν είστε περισσότερο εδώ. Οπότε, πραγματικά, ένα δύσκολο παιχνίδι. Ναι, είχαν τις στιγμές τους αλλά από ένα σημείο και μετά. Στην πραγματικότητα νομίζω ότι ένιωθαν ότι είχαν περισσότερες στιγμές από όσες είχαν λόγω της καθυστερημένων offside. Υπήρχαν ήδη πολλές καταστάσεις όπου αμυνθήκαμε πολύ καλά, η σημαία άργησε και ο Ali έκανε μια απόκρουση σε φάσεις που έπρεπε ήδη να έχει σηκωθεί η σημαία – οπότε αυτό είναι πραγματικά τρελό. Αλλά έτσι είναι και είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα, χρειαζόταν ώριμο ποδόσφαιρο και αυτό το έδωσαν τα αγόρια. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Για τον Fabinho που αποτελεί πλέον τον μέσο που σκοράρει στην ομάδα…

«Ναι, είναι υπέροχο! Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα είχε ήδη πετύχει πολύ περισσότερα γκολ για μας, αν τον έβαζα στη μεγάλη περιοχή σε στημένες φάσεις: μόλις πρόσφατα τον βάλαμε και από τότε σκοράρει! Υπέροχο γκολ, ένα απολύτως υπέροχο γκολ. Ναι, ο χώρος όπου ήρθε η μπάλα στον Sadio ήταν το πλάνο, αλλά όχι σε αυτό το ύψος προφανώς, οπότε ο Sad εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κόρνερ με μια υπέροχη κεφαλιά, μετά μια σημαντική κόντρα από τον Fab και άψογο timing. Ο Fab είναι εκεί για την πρώτη κόντρα και μετά σκοράρει ένα γκολ με πίεση από πολύ κοντά, το οποίο ήταν απολύτως εξαιρετικό».

Για την εμφάνιση του Sadio Mane, έχοντας επιστρέψει στις προπονήσεις μόλις την Παρασκευή…

«Ο Sad έπαιξε πολύ, πολύ καλά. Όπως είπα πριν [το παιχνίδι], δεν ήταν το πλάνο να τον ξεκινήσω σήμερα γιατί ξέρουμε πόσο έντονα ήταν όλα, αλλά ο Diogo ένιωθε βαρύ το πόδι του και δεν μπορούσε να προπονηθεί χθες, οπότε ξεκινήσαμε τον Sadio. Ο Luis έχει προσαρμοστεί πολύ καλά, αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, όπως ένα “Καλώς ήρθατε στην Premier League”, οπότε δεν θέλαμε να το δοκιμάσουμε αν δεν το χρειαζόμασταν, γι’ αυτό ξεκινήσαμε όπως ξεκινήσαμε – και ο Sad τα πήγε πολύ καλά. Δούλεψε απίστευτα σκληρά και αυτό ακριβώς περιμέναμε».

Για το αν ο Virgil van Dijk έχει επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν…

«Σίγουρα, σίγουρα, το βλέπεις σε όλες τις κινήσεις του και σε όλα. Ήμασταν πάντα πεπεισμένοι ότι θα συμβεί. Έχει επιστρέψει εντελώς, είναι στα καλύτερά του ξανά και θα έλεγα ότι είναι καλό timing γιατί το αποφασιστικό κομμάτι της σεζόν πλησιάζει τώρα. Μακάρι να συνεχιστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *