Klopp: «Χαρούμενος με το αποτέλεσμα σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για μας»

Ο Jurgen Klopp ήταν ίδιαιτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα και τα επίπεδα απόδοσης της Liverpool στη νίκη με 4-1 επί της Shrewsbury Town για το Emirates FA Cup, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι Reds βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 27ο λεπτό, αλλά απάντησαν γρήγορα και γύρισαν το παιχνίδι, με τα γκολ των Kaide Gordon, Fabinho(x2) και Roberto Firmino.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το πόσο ‘δύσκολη’ εβδομάδα ήταν…

«Πολύ, πολύ δύσκολη για διαφορετικούς λόγους. Αυτή ήταν λοιπόν η ομάδα που μπορούσαμε να παρατάξουμε σήμερα και τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά σε ένα δύσκολο παιχνίδι, που έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν δεχθήκαμε το 1-0. Αλλά τα αγόρια αντέδρασαν καλά, έδωσαν το κάτι παραπάνω, και είναι τόσο δύσκολο γιατί το να φτιάξεις μια ομάδα, να ξεκινήσεις ξανά την προπόνηση την Παρασκευή και μετά να εντάξεις όλα αυτά τα μικρά παιδιά είναι πραγματικά δύσκολο. Είναι όλοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, δεν αμφιβάλλουμε καθόλου, οπότε όλα καλά. Αλλά το κάνει πραγματικά δύσκολο, ειδικά όταν πρέπει να παίξετε και να προσπαθήσετε να κερδίσετε μια ομάδα που έχει πολύ βαθιά την αμυντική της γραμμή, κάτι που δικαίως έκανε η Shrewsbury σήμερα».

«Οπότε, είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, χαρούμενος που περάσαμε στην επόμενη φάση και για πολλά πράγματα – που ο Taki προπονήθηκε μόνο δύο φορές τώρα μετά τον τραυματισμό του, στην πραγματικότητα είναι μάλλον μέρος της αποθεραπείας του σήμερα παρά ένα πραγματικό παιχνίδι. Ο Bobby επέστρεψε μόλις χθες στις προπονήσεις και έπαιξε τώρα στο παιχνίδι και σκόραρε επίσης. Τόσα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει στραβά σήμερα και στο τέλος τα καταφέραμε όλα καλά».

Για το αν η Liverpool έπρεπε να κάνει ‘καταμέτρηση’ για να δει ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι…

«Όχι σήμερα, τις τελευταίες μέρες βέβαια. Η κατάσταση είναι ακριβώς έτσι: είχαμε, όπως νομίζαμε την περασμένη εβδομάδα, ένα ξέσπασμα και έδειξε ότι είχαμε πολλά ψευδώς θετικά κρούσματα, στην πραγματικότητα. Αλλά και πάλι οι κανόνες είναι όπως είναι και έτσι όλοι αυτοί οι παίκτες που είναι ψευδώς θετικοί δεν μπορούσαν να παίξουν σήμερα ή αποφασίσαμε να μην τους βάλουμε να παίξουν. Ο κόσμος θα μας είχε κρίνει αν θα τους βάζαμε να παίξουν, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Έτσι, η μόνη πραγματική θετική περίπτωση από την ομάδα επιπλέον ήταν ο Trent Alexander-Arnold και όλα τα υπόλοιπα ήταν ψευδώς θετικά. Ήταν λοιπόν μια πραγματικά πολύ δύσκολη εβδομάδα γιατί τα αγόρια ούτως ή άλλως δεν μπορούσαν να προπονηθούν, γιατί έπρεπε να κλείσουμε το προπονητικό κέντρο, γιατί μέχρι να καταλάβεις ότι είναι ψευδώς θετικό χρειάζονται δύο επιπλέον γύροι δοκιμών, οπότε είναι πολύ δύσκολο. Και μετά, όπως είπα, αυτή ήταν η ομάδα που μπορούσαμε να παρατάξουμε σήμερα και τα αγόρια τα πήγαν πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος για αυτό».

Για τις εμφανίσεις των Kaide Gordon και Conor Bradley στη δεξιά πτέρυγα…

«Είμαι ενθουσιασμένος, ακόμα κι όταν ξέρω ότι και οι δύο μπορούν να τα πάνε πολύ καλύτερα γιατί είναι πραγματικά ταλέντα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και χαίρομαι για πολλά πράγματα. Ο Conor μπορεί να παίξει το ίδιο καλά όσο θα μπορούσε να είναι και μπορεί να είναι στο μέλλον. Και ο Kaide είναι προφανώς πολύ ώριμος στο τελείωμα, το τελείωμά του είναι πραγματικά εξαιρετικό, αλλά όλα για τα υπόλοιπα είναι ακόμα παιδί. Επομένως, παίζοντας τη θέση όπως παίζει, υπάρχουν τόσα πολλά για να βελτιώσει. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτούς. Το πως συνέβαλαν σήμερα, το πρώτο γκολ ήταν δικό τους προφανώς μαζί με τον Elijah, που θα έπρεπε να είναι χαρούμενος και σήμερα, ειδικά όταν τον μεταφέραμε στην αριστερή πτέρυγα, ξαφνικά ένιωσε ελεύθερος να πάει εκεί, κάτι που είναι πολύ όμορφο. Τόσες πολλές ωραίες μικρές ιστορίες σήμερα, τόσο όμορφες».

Για το ψύχραιμο τελείωμα του Gordon στο πρώτο ημίχρονο…

«Αυτός είναι ο Kaide, αυτός είναι ο Kaide. Είναι πραγματικά ήρεμος σε αυτές τις καταστάσεις, δεν θα πω ότι για το υπόλοιπο της καριέρας του σε αυτές τις καταστάσεις θα σκοράρει πάντα, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος τις περισσότερες φορές γιατί έτσι είναι. Όταν γίνει σέντρα από την αριστερή πλευρά, θα τον βρεις μέσα στην περιοχή, είναι εκεί με το κεφάλι – καλός και με το κεφάλι. Είναι πάντα μέσα στις φάσεις, αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο. Ο κόσμος μου είπε ότι είναι ο δεύτερος νεότερος σκόρερ της Liverpool, κάτι που είναι απολύτως εξαιρετικό – ειδικά, νομίζω, όταν ο άλλος ήταν ο Michael Owen. Αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος, κανένα πρόβλημα. Ο Kaide έχει χρόνο, του δίνουμε το χρόνο, θα έχει τα λεπτά του που και που και αν δουλεύει τόσο σκληρά όσο μέχρι τώρα… γιατί για να μην ξεχνάμε επέστρεψε και από τον COVID, οπότε νομίζω ότι είχε τώρα δύο-τρεις σωστές προπονήσεις, θα ανταμειφθεί. Οπότε δεν είναι πραγματικά εύκολο να εμφανιστείς σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, αλλά το έκανε, οπότε συγχαρητήρια».

Για τον πρόσφατο τραυματισμό του Takumi Minamino και πόσο κομβικός μπορεί να είναι τις επόμενες εβδομάδες με την απουσία των Salah και Mane λόγω του AFCON…

«Τραυματίστηκε ο Taki, αυτό είναι όλο. Τίποτα σοβαρό αλλά αρκετά σοβαρό ώστε να μην μπορεί να παίξει, οπότε έτσι είναι. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι η μεγαλύτερη αποθεραπεία στη ζωή του – ή ίσως ήταν η μεγαλύτερη, ελπίζουμε. Αλλά επέστρεψε και είναι πολύ σημαντικός για εμάς, πολύ, πολύ σημαντικός – ειδικά όταν έχουμε πολλά παιχνίδια και, όπως όλοι ξέρουμε, ότι δύο από τα βασικά εξτρέμ μας μπροστά δεν είναι εδώ. Είναι καλό. Μου άρεσε πολύ ο Taki όταν μπήκε. Είναι πραγματικά σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά φυσικά ο τραυματισμός τον διέκοψε ελαφρώς, έτσι είναι. Αλλά τώρα επέστρεψε, είναι καλό και τον χρειαζόμαστε απεγνωσμένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *