Tottenham 2 – 2 Liverpool – Βαθμολογίες Παικτών: Robbo με τα όλα του!

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που τα είχε όλα, Liverpool και Tottenham αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Premier League.

Ένα κλασικό, Αγγλικό ντέρμπι διαδραματίστηκε στο Tottenham Hotspur Stadium. Πάθος, ένταση, κόκκινες κάρτες, γκολ, λάθος διαιτητικές αποφάσεις… Τα πάντα!

H Tottenham μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο τέρμα με τον Harry Kane στο 13′, με τον ίδιο λίγο αργότερα να γλυτώνει (λανθασμένα) την κίτρινη κάρτα σε επικίνδυνο μαρκάρισμα στο Robertson. Η Liverpool συνήλθε και αντέδρασε λίγο αργότερα με γκολ του Jota έπειτα από σέντρα του Σκοτσέζου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης Paul Tierney να αρνείται καθαρό πέναλτι στους «Reds», αλλά και αποβολή στον Emerson Royal, πράγμα που έκανε έξαλλο τον Jurgen Klopp.

Στην επανάληψη, η Liverpool προηγήθηκε στο 69′ με κεφαλιά του Robertson, ωστόσο ισοφαρίστηκε 5 λεπτά αργότερα με γκολ του Son μετά από λάθος του -καλύτερού της παίκτη μέχρι εκείνο το σημείο- Alisson. Λίγο αργότερα, ο Robertson αντίκρισε σωστή κόκκινη κάρτα, μετά από παρέμβαση του VAR, με τα ερωτηματικά ωστόσο γιατί δεν επενέβη στην αντίστοιχη φάση του Kane στο πρώτο ημίχρονο να υπάρχουν. Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού η Liverpool ωπισθοχώρησε, κρατώντας το σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παικτών μας:

Alisson Becker: Ο καλύτερος, αλλά και ταυτόχρονα ο μοιραίος παίκτης της Liverpool. Είχε 3 σωτήριες επεμβάσεις μέχρι το σημείο που έκανε λάθος έξοδο, δίνοντας στον Son την ευκαιρία να σκοράρει σε άδειο τέρμα. Θα ήταν man of the match, αλλά δυστυχώς τέτοια λάθη δε συγχωρούνται.

Βαθμολογία: 7.5/10


Trent Alexander-Arnold: Ακόμα ένα καταπληκτικό παιχνίδι από τον δεξιό αμυντικό της Liverpool, όπου πρόσφερε σημαντικές βοήθειες στην επιθετική ανάπτυξη της Liverpool. Τρομερή assist στον Robertson για το 1-2.

Βαθμολογία: 8/10

Tottenham 2-2 Liverpool: 10-man Reds held on frustrating night - Liverpool  FC - This Is Anfield

Andrew Robertson: Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις με γκολ και assist, ωστόσο δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα με τη Liverpool να στερείτε τις υπηρεσίες του για τους επόμενους 3 αγώνες. Κακή στιγμή το μαρκάρισμα στον Emerson Royal, σωστή η κόκκινη που δέχτηκε. Θα πρέπει να θεωρηθεί τυχερό τον εαυτό του που το πόδι του δεν ήταν στηριγμένο στο έδαφος στο δολοφονικό τάκλιν του Kane στο Α’ ημίχρονο.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)

Tottenham 2-2 Liverpool: Community Player Ratings - Cartilage Free Captain

Joel Matip: Είχε θεματάκια, καθώς Kane και Son ξέφυγαν από αυτόν και τον Konate αρκετές φορές. Μας είχε συνηθίσει σε πιο σταθερά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα. Επιθετικά, είχε 2 φάσεις όπου θύμισε… κλασικό Matip, παίρνοντας την μπάλα από χαμηλά, προωθόντας την στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου.

Βαθμολογία: 6.5/10

Premier League: Tottenham 2-2 Liverpool

Ibrahima Konate: Τα ίδια που γράψαμε για τον Matip, ισχυούν και για τον Γάλλο αμυντικό.

Βαθμολογία: 6.5/10


Naby Keita: Εδώ είχε όρεξη, δεν είχε την τελική προσπάθεια. Ήταν μέσα και έξω στο ρυθμό του αγώνα, χωρίς να φανεί ιδιαίτερα σε ένα κέντρο που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ο κινητήριος μοχλός.

Βαθμολογία: 6/10


James Milner: Κακή εμφάνιση από τον James Milner, που ενώ είχε τα τρεξίματα, στο ποδοσφαιρικό κομμάτι δε βοήθησε ιδιαίτερα. Κακές μεταβιβάσεις και κακές απομακρύνσεις ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού για τον έμπειρο Άγγλο.

Βαθμολογία: 5/10


Tyler Morton: Ντεμπούτο για τον νεαρό Άγγλο σε βασική 11αδα της Premier League, με τεράστιο κενό που θα έπρεπε να καλύψει, και τα πήγε αρκετά καλά. Ο καλύτερος του κέντρου για τα λεπτά που αγωνίστηκε, αντικαταστάθηκε σωστά γιατί φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις, ενώ είχε και μια κίτρινη κάρτα.

Βαθμολογία: 6.5/10

Premier League recap: Tottenham 2-2 Liverpool

Mohamed Salah: Από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια του Αιγύπτιου. Δεν κατάφερε καθόλου να μπει στον ρυθμό του αγώνα.

Βαθμολογία: 5/10

Tottenham 2-2 Liverpool - As it happened - Liverpool FC - This Is Anfield

Sadio Mane: Ταλαιπώρησε αφάνταστα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, τον Emerson Royal. Στην επανάληψη έπεσε λίγο η απόδοσή του, ωστόσο συνολικά ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι από τον Mane.

Βαθμολογία: 7.5/10

Tottenham 2, Liverpool 2 — Match Recap: A Frustrating Night in London - The  Liverpool Offside

Diogo Jota: Ενώ ήταν εκτός παιχνιδιού στο Α’ ημίχρονο, κατάφερε να πετύχει ένα όμορφο τέρμα -και πάλι- με κεφαλιά. Δεν του δόθηκε καθαρό πέναλτι από μαρκάρισμα του Royal στην περιοχή. Έφτασε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην Premier League.

Βαθμολογία: 7.5/10


Roberto Firmino (στη θέση του Tyler Morton στο 60′): Δε βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα, οριακά ξεχάσαμε πως πέρασε στο γήπεδο.

Βαθμολογία: 6/10


Kostas Tsimikas (στη θέση του Sadio Mane στο 82′): Λεπτά συμμετοχής για τον Κώστα, θα πάρει και ολόκληρα παιχνίδια δεδομένης και της τιμωρίας του Robertson.

Βαθμολογία: –


Joe Gomez (στη θέση του Diogo Jota στο 92′): Μια ακόμα συμμετοχή και για τον Gomez.

Βαθμολογία: –


Jurgen Klopp: Πέραν της τριάδας Van Dijk, Fabinho, Jones, o Klopp έχασε και τους Thiago, Henderson για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ρίχνοντας στα βαθιά τον Morton. Παρά τις σημαντικότατες απουσίες, η ομάδα ανταπεξήλθε στις περιστάσεις και θα πρέπει να αισθάνεται αδικημένη, όχι τόσο από το αποτέλεσμα, αλλά από τη διαιτησία του Tierney. Ο Jurgen Klopp μάλιστα έκανε γνωστά τα συναισθήματά του στον Άγγλο διαιτητή, μετά το τέλος του παιχνιδιού. Στα του αγώνα, η Liverpool γι’ακόμα μια φορά ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, και τους 3 βαθμούς της νίκης τους κόστισε ένα ατομικό λάθος (Alisson). Σωστές αλλαγές με Τσιμίκα και Gomez για να προστατέψει το αποτέλεσμα όταν ήταν με 1 παίκτη λιγότερο. Θα στερηθεί των υπηρεσιών και του Robertson για τα επόμενα 3 παιχνίδια, λόγω της απευθείας κόκκινης που δέχτηκε.

Βαθμολογία: 7/10


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *