Πρώτο ντέρμπι, πρώτη απώλεια (και ένα αμυντικό χάος) | Chelsea 1-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool προηγήθηκε στο Stamford Bridge με τον Diaz, δεν πάτησε όμως στο προβάδισμά της, η Chelsea ισοφάρισε πριν το ημίχρονο, με το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Premier League να λήγει ισόπαλο (1-1) και τη Liverpool ανά περιόδους να βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω.

Επόμενο ματς για τους Reds το Σάββατο 19/8 (17:00) με τη Bournemouth στο Anfield για τη 2η αγωνιστική της Premier League.

Ah shit, here we go again… (το meme από το GTA San Andreas)

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με απώλεια για τη Liverpool καθώς έμεινε στο 1-1 με την Chelsea στο Λονδίνο στο πρώτο δυνατό ντέρμπι της νέας Premier League, με τους Reds να δείχνουν ανά διαστήματα ξανά τις γνωστές αμυντικές παθογένειες.

Η ομάδα του Klopp (με Mac Allister και Szoboszlai στο βασικό σχήμα) πήρε το προβάδισμα στο 18ο λεπτό με τον Diaz, αλλά οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Disasi.

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό για τα δεδομένα της εποχής, με τους Reds να ήταν ανώτεροι για 35 λεπτά αλλά όταν οι Λονδρέζοι άρχισαν να «ρολάρουν», πήραν εκείνοι τον έλεγχο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 12ο λεπτό, με τον Salah να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή. Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα ο Salah δέχτηκε τρομερή μπαλιά από τον Mac Allister, έβγαλε… άρρωστη ασίστ στον Diaz, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1 με προβολή.

Η Liverpool προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε χτίσει και στο 30ό λεπτό ο Salah σκόραρε, όμως το γκολ του δεν μέτρησε μετά από περέμβαση του VAR.

Από την πλευρά της η Chelsea έβγαλε αντίδραση και έφερε το ματς στα ίσα στο 37ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι Reds δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά, ο Chilwell γέμισε με κεφαλιά και ο Disasi με προβολή σκόραρε στο ντεμπούτο του με τους Μπλε για το 1-1.

Οι Λονδρέζοι ανέβασαν ρυθμό πριν την ανάπαυλα, σκόραραν με τον Chilwell στο 39ο λετπό, αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή στο 44ο λεπτό, όταν ο Jackson αστόχησε από ευνοϊκή θέση, στέλνοντας την μπάλα ψηλά.

Η Liverpool δεν πατούσε καλά στο δεύτερο 45λεπτο και έδειχνε να έχει χάσει την ηρεμία στο παιχνίδι της μετά το γκολ ισοφάρισης.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, ωστόσο η Chelsea ήταν ανώτερη και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα.

Η μία ήταν στο 55ο λεπτό, όταν ο Alisson σταμάτησε τον Chilwell και η άλλη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Mudryk βρέθηκε στην περιοχή, πέρασε και τον Alisson αλλά άνοιξε την μπάλα στα πλάγια και δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως ήθελε.


Οι συνθέσεις

Chelsea: Sanchez; Disasi, Silva, Colwill; James (Gusto 76′), Enzo, Gallagher, Chilwell (Ugochukwu 90′); Chukwuemeka (Maatsen 81′); Sterling (Mudryk 81′), Jackson

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Mac Allister, Gakpo (Jones 66′), Szoboszlai; Salah (Doak 77′), Diaz (Elliott 77′), Jota (Nunez 66′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *