Χωρίς νίκη επιστρέφει από την Αμερική | Liverpool 2-2 Sporting Lisbon: Match Review

Η Λίβερπουλ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Yankee Stadium της Νέας Υόρκης, ολοκληρώνοντας έτσι το pre-season tour της στην Αμερική.

Επόμενο φιλικό για τους Reds, την Κυριακή 28/7 (19:00) με τη Νάπολι.

Ο Κλοπ παρέταξε την καλύτερη δυνατή εντεκάδα (χωρίς φυσικά να έχουν επιστρέψει όλα τα βασικά ονόματα) στο τελευταίο φιλικό επί αμερικανικού εδάφους και είδε την ομάδα του να μένει στο 2-2 με τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας.

Ο Bruno Fernandes εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Mignolet και άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει στη συνέχεια ο Origi και ο Wijnaldum να κάνει την ανατροπή για τους Reds αλλά ο Wendel διαμόρφωσε το τελικό 2-2 για τους Πορτογάλους.

Με τους Wijnaldum και Oxlade-Chamberlain να παίζουν στα άκρα της επίθεσης και τον Origi στην κορυφή ξεκίνησε το ματς η Λίβερπουλ, η οποία είχε νωρίς, μόλις στο 3′, ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ribeiro να νικάει τον Origi από κοντά.

Ένα λεπτό αργότερα, η Σπόρτινγκ άνοιξε το σκορ με τον Bruno Fernandes να κάνει μακρινό σουτ, ο Mignolet δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Οι Reds πίεσαν και έχασαν καλή ευκαιρία με τον Ribeiro να αποκρούει σωτήρια την κεφαλιά του Van Dijk αλλά στο 20′ ο Origi ισοφάρισε από κοντά σε μια ωραία ομαδική φάση που ξεκίνησε από υπέροχη μπαλιά του Alexander-Arnold στον Wijnaldum, από εκεί στον Robertson που έκανε τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής, ο Henderson έκανε την κεφαλιά αλλά ο Ribeiro απέκρουσε, για να έρθει τελικά ο Βέλγος και να κάνει το 1-1.

Συνέχιζε την πίεση η Λίβερπουλ, μια βολίδα του Robertson έφυγε άουτ και στο 44′ ο Oxlade-Chamberlain έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Wijnaldum κι αυτός έκανε το 2-1.

Ο Ολλανδός είχε κι άλλη ευκαιρία να σκοράρει (μετά από ωραία κούρσα και πάσα του Milner) αλλά η προσπάθειά του κόντραρε σε πόδια αμυντικών, ενώ και ο Mignolet έδειξε να “εξιλεώνεται” για το λάθος του στην αρχή του ματς με μια διπλή τρομερή απόκρουση πριν ο Luciano Vietto προλάβει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις.

Η Σπόρτινγκ πίεζε στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχε ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Raphinha να σουτάρει και η μπάλα να καταλήγει άουτ στο 49′ αλλά στο 54′ η άμυνα της Λίβερπουλ πιάστηκε στον ύπνο, ο Bruno Fernandes βρήκε αμαρκάριστο τον Wendel κι αυτός έκανε το 2-2.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Van Dijk σημάδεψε το δοκάρι στο 57′ μετά από κόρνερ του Alexander-Arnold, ενώ να σημειωθεί ότι μεταξύ των 8 αλλαγών που έκανε ο Κλοπ στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν και ο νεαρός Sepp van den Berg που πήρε χρόνο συμμετοχής προς το τέλος του παιχνιδιού.

Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Mignolet, Alexander-Arnold (Gomez 62′), Matip (Van den Berg 89′), Van Dijk (Lovren 76′), Robertson (Kent 62′), Fabinho, Henderson (Jones 76′), Milner, Oxlade-Chamberlain (Wilson 62′), Wijnaldum (Lallana 76′), Origi (Brewster 76′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *