Φιλική ήττα με επιστροφές Van Dijk και Gomez | Liverpool 3-4 Hertha BSC: Match Review

Η Liverpool ηττήθηκε με 4-3 από τη Hertha BSC στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας στην Αυστρία – Στα χαρμόσυνα νέα η επιστροφή των Van Dijk – Gomez.

Επόμενο φιλικό για τους Reds, την Πέμπτη 5/8 με τη Bologna σε δύο 60λεπτα ματς στη Γαλλία (17:00 και 19:00 ώρα Ελλάδος).

Το δεύτερο φιλικό της Liverpool επί αυστριακού εδάφους ήταν άκρως συναρπαστικό.

Η ομάδα του Jurgen Klopp μπορεί να ηττήθηκε με 4-3 από τη Hertha BSC, αλλά ο Γερμανός είδε τους Van Dijk και Joe Gomez να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά από πολλούς μήνες – Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ascacibar και Serdar άνοιξαν το σκορ για τη Hertha, με τους Mane και Minamino να ισοφαρίζουν πριν την ανάπαυλα. Ο Jovetic πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Oxlade-Chamberlain στο τέλος να μειώνει για τους Reds.


Δύο γκολ η Hertha, απάντησε με Mane και Minamino η Liverpool

Matip και Konate ξεκίνησαν στο κέντρο της άμυνας, όπως και στο ματς με τη Mainz, ενώ στα αριστερά έπαιξε ξανά βασικός ο Τσιμίκας, με τον Kelleher να υπερασπίζεται την εστία.

Οι Γερμανοί απείλησαν πρώτοι στο 6ο λεπτό με το σουτ του Boateng να περνάει δίπλα από την εστία του Kelleher. Η Liverpool απάντησε στις ευκαιρίες στο 13ο λεπτό.

Ο Salah σούταρε από τα δεξιά της περιοχής, ο Schwolow απέκρουσε και στη συνέχεια ο Minamino δεν κατάφερε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Ο τερματοφύλακας της Hertha κράτησε το μηδέν και στο 18ο λεπτό, με εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Mane.

Λίγο αργότερα, ο Τσιμίκας ανέτρεψε τον Lukebakio έξω από την περιοχή, ένα φάουλ που έφερε το πρώτο γκολ των Γερμανών.

Στο 21ο λεπτό, ο Plattenhardt έκανε τη σέντρα και ο Ascacibar με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1 για τη Hertha, η οποία δέκα λεπτά αργότερα πέτυχε το 0-2 χάρη σε φανταστικό βολέ του Serdar από τα δεξιά μέσα στην περιοχή.

Οι Reds αντέδρασαν άμεσα και στο 37ο λεπτό, μετά από ασίστ του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Mane με διπλή προσπάθεια σκόραρε για το 1-2, ενώ στο 42ο λεπτό η Liverpool έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Keita έκλεψε την μπάλα, έβγαλε κάθετη στον Salah, ο Αιγύπτιος με τρομερό τακουνάκι από τα αριστερά της περιοχής βρήκε τον Minamino, ο οποίος έκανε το 2-2 από κοντά.


Ο Jovetic ήρθε από τον πάγκο και έκανε τη διαφορά για τη Hertha – Επιστροφή στη δράση για Van Dijk-Gomez

Έξι αλλαγές έκανε ο Klopp με την έναρξη του δευτέρου μέρους (μεταξύ των οποίων και ο Adrian που αντικατέστησε τον Kelleher), με τον Oxlade-Chamberlain να μπαίνει… κεφάτος στο γήπεδο και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες.

Ο 27χρονος μέσος απείλησε δις (46′, 48′), ενώ ο Schwolow αρνήθηκε το γκολ στον Alexander-Arnold (53′) και Mane (55′).

Στο 60ό λεπτό μπήκε στο παιχνίδι ο Jovetic για λογαριασμό της Hertha, ο οποίος αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, καθώς πέτυχε δύο γκολ για τους Γερμανούς.

Παρά τις συνεχόμενες ευκαιρίες της Liverpool, η Hertha ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο μέρος, με τον Jovetic να νικάει τον Adrian με κοντινή κεφαλιά στο 66ο λεπτό για το 2-3.

Στο 68ο λεπτό ήταν η στιγμή της επιστροφής για δύο μεγάλους άτυχους της Liverpool. Van Dijk και Joe Gomez επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση έπειτα από πολλούς μήνες λόγω σοβαρών τραυματισμών.

Η συνέχεια ανήκε ξανά στον Jovetic, ο οποίος στο 80ό λεπτό απέφυγε με ωραία προσωπική ενέργεια τους Van Dijk και Robertson και με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 2-4.

Η Liverpool ανέβηκε στα τελευταία λεπτά και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-4 με το δυνατό σουτ του Oxlade-Chamberlain μέσα από την περιοχή στο 88ο λεπτό.


Η ενδεκάδα της Liverpool στο πρώτο ημίχρονο:

Kelleher; Alexander-Arnold, Konate, Matip, Tsimikas; Milner, Keita, Elliott; Mane, Salah, Minamino


Η ενδεκάδα της Liverpool στο δεύτερο ημίχρονο:

Adrian; Alexander-Arnold (N. Williams 60′), Phillips, R.Williams, Robertson; Milner (Morton 60′), Keita (rkson 60′), Jones; Salah (Gordon 60′), Mane (Jota 60′), Oxlade-Chamberlain

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *