Τσιμίκας: «Ο Robbo είναι το καλύτερο αριστερό μπακ στον πλανήτη, αλλά είμαι έτοιμος για την πρόκληση!»

Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη είναι στα μάτια του Κώστα Τσιμίκα η πρόκληση που έχει απέναντί του με τον Andy Robertson να βρίσκεται μπροστά του, ωστόσο εμφανίζεται πανέτοιμος να αφήσει πίσω του την κακή περσινή χρονιά και να δώσει πραγματικό ανταγωνισμό στον Σκωτσέζο.

Ερχόμενος πέρσι από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ταλαιπωρήθηκε από κορονοϊό και τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να βρει περιθώριο για μόλις επτά συμμετοχές με τη νέα του ομάδα.

Με όλη την ευδιαθεσία και την ευεξία που τον διακατέχει ως άνθρωπο, ο Τσιμίκας δείχνει έτοιμος να αφήσει στο παρελθόν τα κακώς κείμενα της περασμένης χρονιάς και να κάνει αισθητή την παρουσία του με πολύ περισσότερα λεπτά φέτος. Ο Έλληνας αμυντικός συμπεριλήφθηκε στην 34άδα του Jurgen Klopp για την προετοιμασία στο Salzburg της Αυστρίας αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να έχει σημαντική συμμετοχή σε αυτή, ελέω και της απουσίας του διεθνή Andy Robertson.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πίσω με τα παιδιά, τα πάντα είναι όμορφα. Η προπόνηση είναι πολύ εντατική και σκληρή, αλλά αυτό θα μας βοηθήσει τα μέγιστα στα επόμενα ματς. Ξεκινάμε με φιλικά παιχνίδια και συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά όλοι μαζί.»

«Οι πρώτοι έξι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για μένα καθώς αντιμετώπισα τον COVID και δυο τραυματισμούς, όμως το δεύτερο μισό ήταν πολύ καλό και προπονήθηκα έντονα για να επιστρέψω. Πλέον, είμαι πολύ περισσότερο έτοιμος και σε καλή κατάσταση για να τα δώσω όλα για την ομάδα και να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας.»

«Γνωρίζω πως έχω να κοντράρω το καλύτερο αριστερό μπακ στον κόσμο. Αυτό μου δίνει δύναμη να κάνω καλά τη δουλειά μου καθημερινά, να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και να είμαι όσο καλύτερος μπορώ. Ο στόχος μου για τη νέα χρονιά είναι να μείνω υγιής και να παίξω περισσότερα παιχνίδια για να βοηθήσω την ομάδα.»

Με τη Liverpool να έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της επί αυστριακού εδάφους την Δευτέρα το απόγευμα ενόψει μιας σειράς φιλικών, ο Κώστας Τσιμίκας δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ποιότητα και την ένταση στην απόδοση της ομάδας στις προπονήσεις.

«Είναι πολύ, πολύ καλή -όλα τα παιδιά βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Άπαντες δίνουν ό,τι έχουν και αυτό βοηθά πολύ να συνεχίσουμε να προπονούμαστε δυναμικά. Αν κοιτάξω την προπόνηση που έχουμε κάνει, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Θέλω να αρχίσει η σεζόν. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε, όμως θεωρώ πως η ομάδα είναι έτοιμη.»

Με τους Virgil van Dijk και Joe Gomez να παίρνουν μέρος σε προπόνηση των Reds για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, ο Τσιμίκας ανέφερε:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και για τους δυο. Φαίνονται πολύ καλά μετά τους τραυματισμούς τους και τους εύχομαι τα καλύτερα. Ελπίζω να είναι οι τελευταίοι τους τραυματισμοί, γιατί η ομάδα τους χρειάζεται πολύ. Πιστεύω πως θα επιστρέψουν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *