Το Παρίσι αχνοφαίνεται | Liverpool 2-0 Villarreal: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 2-0 της Villarreal στο Anfield και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 30/4 (14:30) με τη Newcastle στο St James’ Park για την 35η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool υποδέχτηκε στο Anfield την ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League, Villarreal, για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό της διοργάνωσης, με τους Reds να επικρατούν με 2-0 και να παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Παρισιού στις 28 Μαΐου.

Η ομάδα του Jurgen Klopp έκανε 12 τελικές στο πρώτο μέρος (οι περισσότερες από το 2003-2004 σε ημιτελικό Champions League), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, όμως, οι Reds ήταν εντυπωσιακοί και με 2 γκολ μέσα σε 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα (αυτογκόλ Estupinan, Mane) καθάρισαν την υπόθεση νίκη και έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του El Madrigal την ερχόμενη Τρίτη (3/5) για να προκριθούν στον τελικό του Champions League. Από την άλλη, η Villarreal ολοκλήρωσε με 2 τελικές το παιχνίδι και θα χρειαστεί να ανέβει ένα… βουνό στη ρεβάνς στην Ισπανία.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας λόγω ίωσης.


Σωρεία ευκαιρίων, μηδέν γκολ

Η Liverpool ξεκίνησε… φουριόζα και άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 12ο λεπτό, ο Salah έκανε έξυπνη σέντρα στην περιοχή βρίσκοντας τον Mane, αλλά η κεφαλιά του Σενεγαλέζου έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Diaz βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Rulli μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Με την κατοχή να φτάνει στο 60%-40% στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, οι ευκαιρίες δεν σταματούσαν. Ο Salah έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στο 27ο λεπτό, ο Rulli απέκρουσε το σουτ του Diaz στο 31ο λεπτό, η προσπάθεια του Salah έφυγε άουτ στο 35ο λεπτό, ενώ η… οβίδα του Thiago έξω από την περιοχή, κατέληξε στο δοκάρι.


Χρειάστηκε μόλις 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Η εκρηκτικότητα της Liverpool απέφερε άμεσα καρπούς. Κι όταν λέμε άμεσα, εννοούμε πως οι Reds χρειάστηκαν 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη. Μέσα σε αυτό το διάστημα η Liverpool πέτυχε 2 γκολ και λύγισε την μέχρι τότε… αλύγιστη Villarreal.

Η… προειδόποιηση δόθηκε στο 50ό λεπτό από τον Fabinho, ο οποίος σκόραρε από κοντά αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο van Dijk (που είχε πάρει προηγουμένως την κεφαλιά) ήταν σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, στο 53o λεπτό ήρθε το πολυπόθητο γκολ της Liverpool. Οι Reds κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Henderson έκανε σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Estupinan, ο Rulli δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Και στο 55ο λεπτό ήρθε η… σφραγίδα πρόκρισης. Ο Salah βρήκε ωραία τον Mane στην περιοχή και ο Σενεγαλέζος νίκησε από κοντά τον Rulli για το 2-0.

Ακόμα και με το 2-0 υπέρ της, η ομάδα του Klopp δεν σταμάτησε να πρεσάρει και προσπαθούσε να διευρύνει το προβάδισμά της. Στο 64ο λεπτό, ο Robertson σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι Reds έχασαν διπλή ευκαιρία για τρίτο γκολ. Ο Rulli αρχικά έδιωξε δύσκολα το σουτ του van Dijk και στη συνέχεια ο Diaz προσπάθησε να σκοράρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Η Liverpool έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ και στο 79ο λεπτό. Ο Diaz βρέθηκε στα αριστερά της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και έτσι η Liverpool… φλερτάρει με τον 10ο τελικό στην ιστορία της, στον δρόμο για την κατάκτηση του 7ου Champions League.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 80′), Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Keita 72′), Thiago; Salah, Diaz (Origi 80′), Mane (Jota 72′)

Villarreal: Rulli; Foyth, Albiol, Torres, Estupinan (Trigueros 72′); Chukwueze (Dia 72′), Parejo (Aurier 72′), Capoue, Coquelin; Lo Celso; Danjuma (Alcacer 86′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *