Το κόκκινο τρένο συνεχίζει την καταδίωξη της City | Brighton 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 2-0 της Brighton στο Amex Stadium με γκολ των Diaz-Salah, έφτασε τα 2.000 γκολ στην Premier League και μείωσε εκ νέου τη διαφορά στους 3 βαθμούς από την Manchester City.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 16/3 (22:15) με την Arsenal στο Emirates για την εξ αναβολής 27η αγωνιστική της Premier League.

Μένει κι επιμένει η Liverpool!

Οι Reds ξεπέρασαν και το εμπόδιο της Brighton στο Amex Stadium επικρατώντας με 2-0 για την 29η αγωνιστική της Premier League και έφτασαν τις 8 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Diaz άνοιξε το σκορ και ο Salah κλείδωσε το τρίποντο (με το 20ό γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και No.2.000 της Liverpool επί Premier League) κι έτσι οι Reds βρίσκονται ξανά στο -3 από την πρωτοπόρο Manchester City με ίδια παιχνίδια.

*Πριν τη σέντρα, ο Klopp πήρε μια μεγάλη αγκαλιά έναν παλιό γνώριμο, τον Adam Lallana, ο οποίος αποχώρησε από τη Liverpool το καλοκαίρι του 2020 μετά από 6 χρόνια στο Anfield. Ο Lallana μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά 5 λεπτά αργότερα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.


Γκολ ο Diaz και κυριαρχία η Liverpool

Η Brighton ξεκίνησε καλύτερα και απείλησε στα πρώτα λεπτά, με τον Trossard να βγαίνει απέναντι στον Alisson, αλλά ο ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Παρά το δυνατό ξεκίνημα των «γλάρων», οι Reds βρήκαν νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Matip βρήκε με ωραία μπαλιά στην περιοχή τον Diaz, ο Κολομβιανός πρόλαβε τον Sanchez και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 19ο λεπτό.

2ο γκολ του Diaz στην Premier League, σε μια φάση μάλιστα που δέχτηκε επικίνδυνο μαρκάρισμα από τον Sanchez, ο οποίος τον βρήκε με το χέρι στο πρόσωπο και με το πόδι στο στήθος. Ωστόσο, μετά από έλεγχο του VAR, ο τερματοφύλακας της Brighton δεν τιμωρήθηκε.

Το γκολ του Diaz άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Η Liverpool κυριαρχούσε απόλυτα και έχασε ευκαιρία στο 27ο λεπτό, με το σουτ του Robertson μέσα από την περιοχή να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 43ο λεπτό. Ο Salah μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Sanchez απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.


Ιστορικό γκολ για Salah και Liverpool

Οι Reds μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Salah να χάνει ξανά ευκαιρία στο 57ο λεπτό, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Η πίεση απέφερε καρπούς και η Liverpool βρήκε το δεύτερο γκολ στο 61ο λεπτό. Ο Keita έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Bissouma και ο Mike Dean έδωσε πέναλτι. Ο Salah σκόραρε από τα έντεκα βήματα για το 0-2, πετυχαίνοντας το 20ό του γκολ στη φετινή Premier League.

Αυτό ήταν το γκολ No.2000 στην Premier League για τη Liverpool, ενώ παράλληλα ήταν και ιστορικό για τον ίδιο τον Mo. Κι αυτό διότι ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου με 20+ γκολ στην Premier League για 4 διαδοχικές σεζόν.

Λίγο μετά το γκολ, ο Αιγύπτιος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι και αποχώρησε, με τον Jota να παίρνει τη θέση του στο 64ο λεπτό.

Οι Reds έριξαν ρυθμούς στο τελευταίο 20λεπτο, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το clean sheet, με τον Alisson να σταματάει εντυπωσιακά τον Welbeck στο 89ο λεπτό. Έτσι, η Liverpool πέτυχε την 8η συνεχόμενη νίκη της και συνεχίζει να καταδιώκει τη Manchester City.


Οι συνθέσεις

Brighton: Sanchez; Veltman, Dunk, Cucurella; Lamptey, Bissouma (Welbeck 66′), Alzate (Lallana 45+1′, Gross 53′), March; Mac Allister, Trossard, Maupay

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Milner 86′), Keita (Thiago 64′); Salah (Jota 64′), Diaz, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *