Την έσωσε ο Λαλάνα | Manchester United 1-1 Liverpool: Match Review

Με γκολ του Λαλάνα λίγο πριν το τέλος, η (κακή) Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ και διατηρείται στο +6 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Πολλά παράπονα από τους Reds για τη διαιτησία του Άτκινσον, αμφισβητούμενο το γκολ της Γιουνάιτεντ.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 23/10 (22:00 – Cosmote Sport 2 HD) με τη Γκενκ στη Luminus Arena για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

9η αγων. Premier League

Εξαρχής η αποστολή ήταν δύσκολη, κι ας είχαν την πεποίθηση μερικοί για το αντίθετο.

Οι Reds μπήκαν να παίξουν σε ένα κοχλασμένο Ολντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ να ψάχνει σανίδα σωτηρίας, και εντέλει να το πετυχαίνει καθώς η ομάδα του έβγαλε πάθος, και ας πούμε ότι χειρίστηκε πιο έξυπνα το συγκεκριμένο ματς.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 1-1, λοιπόν, στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Κλοπ δεν επέβαλλε ποτέ τον ρυθμό της στο παιχνίδι, ήταν αναίτια υποτονική και περίμενε στο μισό γήπεδο την ομάδα του Σόλσκιερ.

Ο Ράσφορντ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, καθώς είχε γίνει φάουλ στον Οριγκί στην αρχή της φάσης αλλά ο Άτκινσον (μαζί και το VAR) δεν είδε τίποτα, με τον Λαλάνα να έρχεται από τον πάγκο και να ισοφαρίζει για τη Λίβερπουλ λίγο πριν τη λήξη.

Πρωταγωνιστής το… VAR

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό στο ξεκίνημα με τη Λίβερπουλ να περιμένει στο μισό γήπεδο και να αντιδρά με αντεπιθέσεις.

Ο Βαϊνάλντουμ ήταν η κινητήρια δύναμη της Λίβερπουλ στον άξονα στα πρώτα λεπτά, ο οποίος δημιούργησε και την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, με το σουτ του Ολλανδού να καταλήγει στα χέρια του Ντε Χέα στο 13′. Η Γιουνάιτεντ απάντησε με το σουτ του ΜακΤόμινεϊ να μην ανησυχεί τον Άλισον στο 25′.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ χάθηκε στο 34′ με τον Μανέ να βγαίνει από τα δεξιά, βρήκε τον Φιρμίνο στην περιοχή αλλά ο Βραζιλιάνος έκανε κακό τελείωμα απέναντι στον Ντε Χέα που μάζεψε εύκολα.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Γιουνάιτεντ μπήκε σε θέση οδηγού αλλά με άκρως αμφισβητούμενο τρόπο. Ο Τζέιμς πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Ράσφορντ από κοντά έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Την ίδια ώρα οι παίκτες της Λίβερπουλ διαμαρτύρονταν έντονα στον Άτκινσον γιατί δεν έδωσε φάουλ στην αρχή της φάσης όπου ο Λίντελοφ φαίνεται ξεκάθαρα ότι ανατρέπει τον Οριγκί. Χρησιμοποιήθηκε VAR αλλά ο Άτκινσον δεν άλλαξε την απόφασή του.

Λίγο πριν την ανάπαυλα η Λίβερπουλ ισοφάρισε με τον Μανέ στο 44′ αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Σενεγαλέζος είχε βρει την μπάλα με το χέρι.

Ταμπούρι η Γιουνάιτεντ, χρυσή αλλαγή ο Λαλάνα

Η Λίβερπουλ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, προσπάθησε να πιέσει και να ξεκινήσει δυναμικά στο δεύτερο μέρος αλλά οι παίκτες της Γιουνάιτεντ ήταν εκείνοι που έπαιζαν με πάθος και έβγαζαν τρομερό δυναμισμό σε κάθε φάση.

Ο Κλοπ έβαλε στο παιχνίδι τον Τσάμπερλεϊν ο οποίος απείλησε στο 64′ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ακολούθησαν τρεις ευκαιρίες της Γιουνάιτεντ με Ράσφορντ (67′) και Φρεντ (73′, 83′) αλλά η Λίβερπουλ είχε ανεβάσει ρυθμό και είχε αναγκάσει τους γηπεδούχους να περιμένουν πίσω από τη σέντρα.

Η ένταση ανέβηκε προς το τέλος και τα μαρκαρίσματα γίνονταν ολοένα και πιο σκληρά. Οι Reds είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και όλα έδειχναν ότι το γκολ δεν θα αργούσε. Λίγο πριν τη λήξη, λοιπόν, το γκολ ήρθε. Από έναν… ξεχασμένο φίλο.

Ο Κλοπ πέρασε προς το τέλος τον Λαλάνα στο παιχνίδι και ο Άγγλος τον δικαίωσε απόλυτα. Στο 85′ ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στα πόδια του Λαλάνα ο οποίος από κοντά έκανε το 1-1 και το πανηγύρισε με την ψυχή του.

Η Λίβερπουλ άργησε να ξυπνήσει αλλά βρήκε τη λύση από τον Άγγλο, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2017.

Οι Reds έφτασαν πολύ κοντά και στην ανατροπή σε δύο περιπτώσεις αλλά τα σουτ των Άρνολντ (88′) και Τσάμπερλεϊν (92′) κατέληξαν ελάχιστα άουτ, με το 1-1 να μένει ως το τέλος και τη Λίβερπουλ ναι μεν να μη καταφέρνει το 9×9 αλλά έφυγε χωρίς να χάσει από μια πολύ δύσκολη για εκείνη έδρα.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα Γιανγκ, Ρόχο, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μπισάκα, Φρεντ, Περέιρα (90′ Γουίλιαμς), Τζέιμς, ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ (84′ Μαρσιάλ)

Λίβερπουλ: Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ (82′ Κεϊτά), Χέντερσον (71′ Λαλάνα), Φαμπίνιο, Φιρμίνο, Μανέ, Οριζί (60′ Τσάμπερλεϊν)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *