Τα πιο λαμπρά Χριστούγεννα | Liverpool 2-0 Watford: Match Review

Με δύο γκολ του Salah από το πρώτο μέρος, η Liverpool ξεπέρασε και το εμπόδιο της Watford στο Anfield (2-0), έφτασε τις 16 νίκες της στο πρωτάθλημα και συνεχίζει απτόητη τη φετινή της πορεία.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τρίτη 17/12 με την Aston Villa (Novasports 2 HD – 21:45) στο Villa Park για τα προημιτελικά του League Cup.

17η αγων. Premier League

Χριστούγεννα στην κορυφή έχει ξανακάνει η Liverpool. Φέτος, όμως, όλα μοιάζουν διαφορετικά από όλες τις άλλες φορές.

Ο Mo Salah με δύο… Χριστουγεννιάτικα δώρα (το ένα με τρομερή αλλαγή κατεύθυνσης και το άλλο με τακουνάκι), έδωσε τη νίκη στη Liverpool (2-0) απέναντι στην αξιόμαχη αλλά ανήμπορη στην τελική προσπάθεια Watford στο ματς του Anfield

Οι Reds έφτασαν τους 49 βαθμούς και είναι στο +10 από τη Leicester (μετά το σημερινό 1-1 με τη Norwich) και +14 από τη Manchester City.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πριν τα Χριστούγεννα για την ομάδα του Klopp, καθώς ακολουθεί το ματς με την Aston Villa για το League Cup την ερχόμενη Τρίτη 17/12 (εκεί όπου ουσιαστικά θα παίξει η U-23) και το ταξίδι στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που ξεκινάει στις 18 Δεκεμβρίου.

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε προβάδισμα με γκολάρα του Salah

Η Watford έβαλε δύσκολα από την αρχή στους παίκτες του Klopp και πίεζε ψηλά, με τους Reds να κυκλοφορούν την μπάλα και να προσπαθούν να εκδηλώσουν οργανωμένη επίθεση.

Η Liverpool έκανε την πρώτη της φάση στο 23′ με τον Henderson να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Άμεση απάντηση από την ομάδα του Pearson ένα λεπτό αργότερα με τον Hughes να κάνει το συρτό σουτ και η μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι του Alisson.

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό, πόνταραν στην ταχύτητα από τα αριστερά με τον Mane και έχασαν καλή ευκαιρία στο 25′ με τον Salah. Ο Αιγύπτιος «άδειασε» δύο παίκτες της Watford, σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά.

Η Watford στεκόταν ικανοποιητικά θα έλεγε κανείς στο Anfield και έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 37′. Ο Capoue έκανε από δεξιά το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Doucoure δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Από αυτό το κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τις «σφήκες», έφερε και το γκολ για τη Liverpool.

Ξεκινώντας γρήγορη αντεπίθεση, ο Firmino βρήκε ωραία τον Mane, αυτός έδωσε με τη μία στον Salah που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε υπέροχη αλλαγή κατεύθυνσης και με εξαιρετικό σουτ με το δεξί, έκανε το 1-0 στο 38′.

Στο 42′ η Watford έχασε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Deulofeu, που δημιουργούσε αρκετούς πονοκεφάλους στην άμυνα των Reds, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Alisson έδιωξε και η μπάλα στρώθηκε στον Sarr ο οποίος έπιασε αέρα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Hughes σούταρε ψηλά.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Salah βρήκε ωραία τον Mane αλλά ο Σενεγαλέζος προσπάθησε να περάσει τον Forster με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί της Watford.

Ο Salah ξαναχτύπησε στο τέλος

Δεν κατέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μέρος η Liverpool που συνέχισε να απειλεί αρκετές φορές την εστία του Forster.

Ο Alisson στο 49′ μπλόκαρε σταθερά την προσπάθεια του Doucoure από τα δεξιά και ένα λεπτό αργότερα, οι Reds πέτυχαν γκολ με τον Mane, το οποίο στην αρχή μέτρησε αλλά στη συνέχεια με τη χρήση VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 54′ η Watford έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Deulofeu βγήκε στην πλάτη της άμυνας, σούταρε αλλά ο Alisson έσωσε και πάλι τη Liverpool.

O Klopp είδε λίγο αργότερα τον Wijnaldum να αντιμετωπίζει θέμα τραυματισμού και πέρασε στη θέση του τον Robertson. Ο Van Dijk σταμάτησε εξαιρετικά τον Sarr στο 60′ ενώ ο Salah, μέσα σε ένα λεπτό, δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις να νικήσει τον Forster.

Οι Reds συνέχιζαν το σφυροκόπημα αλλά η μπάλα δεν έμπαινε για δεύτερη φορά στα δίχτυα. Στο 74′ ο Robertson βρήκε με υπέροχη πάσα τον Firmino αλλά ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση, το σουτ που έκανε βρήκε σε σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Forster.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ακριβώς στο 80′, Van Dijk και Alisson δεν συνεννοήθηκαν σωστά και παραλίγο ο Ολλανδός, με απρόσεκτη πάσα προς τα πίσω, να πετύχει αυτογκόλ. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε απευθείας ο Deulofeu και σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό στα τελευταία λεπτά, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά στο 90′ ήρθε το δεύτερο γκολ και έδωσε τέλος στα όποια όνειρα της Watford για την ισοφάριση.

Ο Mane πάτησε περιοχή από τα δεξιά, γύρισε στον νεοεισελθών Origi που δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε, αλλά ο Salah που ακολουθούσε τη φάση, με τακουνάκι έκανε από κοντά το 2-0.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Milner; Henderson, Wijnaldum (Robertson 59′); Shaqiri (Oxlade-Chamberlain 70′), Firmino (Origi 88′), Mane; Salah

Watford: Foster; Cathcart, Mariappa, Kabasele; Femenia, Hughes, Capoue, Doucoure (Quina 87′), Sarr; Deeney (Gray 75′), Deulofeu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *