Τέτοιες νίκες δίνουν κούπες | Crystal Palace 1-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool δεν ήταν καλή, έφτασε κοντά σε απώλεια βαθμών από την Crystal Palace αλλά πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο Λονδίνο με 2-1, συνέχισε το αήττητο και παρέμεινε στο +9 από τη Manchester City.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 27/11 με τη Napoli (Cosmote Sport 2 HD – 22:00) στο Anfield για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

13η αγων. Premier League

Η εμφάνιση ήταν μετριότατη αλλά η Liverpool βρήκε για ακόμη μια φορά το “κλειδί” για να ξεκλειδώσει ακόμα ένα ματς που πήγαινε προς ολοταχώς για γκέλα.

Η Liverpool κατάφερε για ακόμη μια φορά να… ξεγελάσει την τύχη της καθώς επικράτησε πολύ δύσκολα 2-1 της Crystal Palace στο Selhurst Park και διατηρήθηκε στο +8 από τη Leicester και στο +9 από τη Manchester City.

Η ομάδα του Klopp δεν… υπήρχε στο πρώτο μέρος, κατάφερε να προηγηθεί με τον Mane αλλά ο Zaha ισοφάρισε στο 82′ για τους “αετούς”. Παρότι οι γηπεδούχοι είχαν τρομερές ευκαιρίες για να πάρουν το ματς, ο Firmino χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στους Reds με γκολ-λύτρωση στο 85′.

Άφαντη η Liverpool στο πρώτο ημίχρονο

Οι Reds ξεκίνησαν έχοντας την κατοχή της μπάλας, ελέγχοντας τον ρυθμό αλλά μερικά λάθη στην άμυνα έδιναν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να απειλήσουν, όπως έγινε και στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 17′ με τον Kouyate να βρίσκει τον Ayew στην περιοχή αλλά ο τελευταίος να αστοχεί με προβολή από το σημείο του πέναλτι.

Η Crystal Palace ήταν συνεχώς απειλητική, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Cahill στο 24′ αλλά η κεφαλιά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, και μάλιστα βρήκε το γκολ λίγο αργότερα, στο 43′, το οποίο μέτρησε αλλά έγινε χρήση VAR με αποτέλεσμα να ακυρωθεί καθώς ο Townsend έχει σπρώξει στην περιοχή τον Lovren.

Το ημίχρονο τελειώνει με τη Liverpool να μην έχει σημειώσει καμία αξιόλογη φάση στα καρέ του Guaita.

Το γύρισε, δεν το καθάρισε όταν έπρεπε αλλά λυτρώθηκε λίγο πριν το τέλος

Τα πράγματα άλλαξαν άμεσα με την επανέναρξη του παιχνιδιού. Οι Reds μπήκαν αποφασιστικά, έχασαν καλή ευκαιρία με τον Mane στο 48′ να πλασάρει άουτ αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο Robertson βρήκε από αριστερά τον Σενεγαλέζος, κι αυτός, με τη βοήθεια και του Guaita, έστειλε τη μπάλα και στα δύο δοκάρια και μετά στα δίχτυα για το 1-0.

Η Liverpool είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση νίκη αλλά Lovren (62′) και Firmino (65′) δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στον αντίποδα, οι παίκτες της Crystal Palace αύξησαν την πίεσή τους, είχαν τρομερές ευκαιρίες με το δυνατό σουτ του Schlupp (75′) και το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Benteke που είχε περάσει στο παιχνίδι (78′) αλλά αμφότερες οι προσπάθειες κατέληξαν άουτ.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ με κάθε τρόπο κι αυτό ήρθε εντέλει στο 82′ με την κόκκινη άμυνα να πιάνεται στον ύπνο και τον Zaha να κάνει το 1-1.

Πάλι στα δύσκολα η Liverpool, λοιπόν. Όχι πως δεν τα έχει ξαναπεράσει. Κι ακριβώς επειδή έχει βιώσει ξανά τέτοιες καταστάσεις, όλοι λειτούργησαν με καθαρό μυαλό και βρέθηκε η χρυσή τομή.

O Firmino είναι ο άνθρωπος που μέσα στον χαμό που προκλήθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων μετά από κόρνερ του Alexander-Arnold, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 στο 85′!

Οι “αετοί” θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει εκ νέου στις καθυστερήσεις αλλά ο Zaha έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία και δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Alisson.

Οι συνθέσεις

Crystal Palace: Guaita, Ward (Kelly 70′), Tomkins, Cahill, Van Aanholt, Townsend, Kouyate (Schlupp 72′), Milivojevic, McArthur, Zaha, Ayew (Benteke 76′)

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson (Milner 79′), Oxlade-Chamberlain (Origi 64′), Mane, Firmino (Gomez 89′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *