Τέτοια θαύματα ΜΟΝΟ η Λίβερπουλ (Μια Ποδοσφαιρική Ραψωδία) | Liverpool 4-0 Barcelona: Match Review

Σε μια ανεπανάληπτη βραδιά που θα περάσει στην ιστορία του ποδοσφαίρου, η Λίβερπουλ πέτυχε το ακατόρθωτο και ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα με 4-0 στο Άνφιλντ, δεν την επηρέασε ούτε στο ελάχιστο το 3-0 του πρώτου αγώνα και με συγκλονιστική εμφάνιση και συνολικό σκορ 4-3, η ομάδα του Κλοπ πήρε πανάξια πρόκριση για τον τελικό του Champions League (1/6).

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 12/5 (17:00 – Cosmote Sport 1 HD) με τη Γουλβς στο Άνφιλντ για την τελευταία αγωνιστική της Premier League.

Ημιτελικά Champions League (επαναληπτικός)

AND NOW YOU’ RE GONNA BELIEVE US.

Οι μυθικές ομάδες είναι φτιαγμένες για μυθικές προκρίσεις. Και η Λίβερπουλ είναι, αναμφίβολα, η κατάλληλη ομάδα για να αποδείξει ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα, μα τίποτα, δεν είναι αδύνατον.

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Αυτό που ονειρευόμασταν, αυτό που πιστεύαμε, αυτό που αξίζαμε είναι αληθινό.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στον τελικό του Champions League.

Το ξαναγράφουμε για να το πιστέψουμε κι εμείς οι ίδιοι (αλλά αυτή τη φορά με κεφαλαία).

Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE.

Μια αφηνιασμένη Λίβερπουλ με δύο γκολ του Οριζί και δύο του Βαϊνάλντουμ (που είχε περάσει αλλαγή), κατάφερε να καταργήσει για ακόμη μια φορά την ποδοσφαιρική λογική και, παρότι η Μπαρτσελόνα είχε τεράστιο προβάδισμα με το 3-0 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Κλοπ έκανε ίσως την πιο συγκλονιστική ανατροπή στην ιστορία της και διέλυσε με 4-0 την ομάδα του Βαλβδέρδε, παίρνοντας μια τεράστια και πανάξια πρόκριση στον τελικό της Μαδρίτης (1/6).

Χωρίς Σαλάχ, χωρίς Φιρμίνο, χωρίς Κεϊτά αλλά σε ένα κολασμένο Άνφιλντ ποτέ τίποτα δεν είναι εύκολο και πάνω από όλα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Άγιαξ ή Τότεναμ; Θα έχουμε αγγλικό εμφύλιο στον τελικό ή θα συνεχιστεί το υπέροχο παραμύθι του Άγιαξ; Οι Ολλανδοί έχουν το προβάδισμα με το εκτός έδρας γκολ (0-1).

Φέρτε μας όποιον λαχταρά η καρδιά σας.


Ονειρεμένο ξεκίνημα, τεράστιος Άλισον

Με σύμμαχο το κατάμεστο Άνφιλντ, οι Reds ήξεραν ότι είχαν να ανέβουν… βουνό και ξεκίνησαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι πιέζοντας ψηλά και μπορεί ο Χέντερσον να μην κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στο πρώτο λεπτό, καθώς ο Τζόρντι Άλμπα έδιωξε πριν προλάβει να σκοράρει ο αρχηγός, αλλά λίγο αργότερα άνοιξε ο δρόμος για το θαύμα.

Ο Άλμπα έκανε λάθος στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, ο Χέντερσον το εκμεταλλεύτηκε, μπήκε στην περιοχή κι έκανε το πλασέ, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε αλλά ο δαιμόνιος Οριζί ακολουθούσε τη φάση, πήρε το ριμπάουντ κι από κοντά έκανε το 1-0 στο 7′ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το Άνφιλντ σείστηκε για πρώτη φορά πολύ νωρίς στο ματς. Πού να ήξερε τι θα ζούσε μετά…

Οι Καταλανοί δεν είχαν μπει καλά, ήταν αγχωμένοι αλλά όταν έχεις τον Μέσι, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι, μπορείς ανά πάσα στιγμή να απειλήσεις. Ο Αργεντινός στο 14′ υποχρέωσε τον Άλισον σε σπουδαία επέμβαση, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδιωξε και το πλασέ του Κουτίνιο στο 18′ και στην επόμενη φάση η μπάλα έφτασε ξανά στον Μέσι αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντεπιτεθεί και να απαντήσει. Βρήκε χώρους καθώς η Λίβερπουλ ανοίχτηκε περισσότερο κυνηγώντας κι άλλο γκολ και έφτασε κοντά με τον Ρόμπερτσον να σουτάρει δυνατά με το αριστερό αλλά ο Τερ Στέγκεν ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε.

Μέσα σ’ όλα, ο Χέντερσον έπεσε στο έδαφος, έδειχνε να πονάει αλλά η ανατριχιαστική αυταπάρνηση που έδειξε ο αρχηγός έδωσε το σύνθημα για ακόμα περισσότερο χειροκρότημα στο Άνφιλντ.

Η Μπαρτσελόνα πίεσε και έχασε δύο καλές ευκαιρίες πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με τον Μέσι (45+3′) να σουτάρει και η μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Άλισον, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Αργεντινός βρήκε εξαιρετικά τον Άλμπα μέσα στην περιοχή αλλά ο “κέρβερος” της Λίβερπουλ απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε ολοζώντανη την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης.


Απίστευτη εξέλιξη στην επανάληψη, ολοκληρώθηκε το ανεπανάληπτο έπος

Το ημίχρονο βρήκε τη Λίβερπουλ στο 1-0 επιζητώντας πλέον ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να ξαναμπεί για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης.

Η είσοδος του Βαϊνάλντουμ στο παιχνίδι στο 46′ ήταν η καθοριστική κίνηση του Κλοπ που άλλαξε τις ισορροπίες. Όμως, πρώτα χρειάστηκε να επέμβει ξανά ο συγκλονιστικός Άλισον που έσωσε τη Λίβερπουλ αποκρούοντας το πλασέ του Σουάρεζ από δεξιά στο 51′.

Κι αφού κράτησε ξανά το μηδέν ο Βραζιλιάνος, η δράση μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στην άλλη πλευρά του γηπέδου με πρωταγωνιστή τον Ολλανδό που γίνεται ο ορισμός της χρυσής αλλαγής και πετυχαίνει δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών. Η απόλυτη παράνοια.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το ανεπανάληπτο σκηνικό.

Ο εκπληκτικός Άρνολντ έκλεψε την μπάλα από τον Άλμπα, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά βρίσκοντας την κατάλληλη στιγμή τον Βαϊνάλντουμ κι αυτός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 2-0 στο 54′.

Δεν σταμάτησε εκεί όμως η Λίβερπουλ. Τα πόδια έκαιγαν, η αγωνία στο κατακόρυφο, η μπάλα στα αριστερά από τον Μίλνερ στον Σακίρι, αυτός έκανε τη σέντρα κι ο Βαϊνάλντουμ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 3-0 στο 56′.

Η Λίβερπουλ είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο, έγινε πραγματικότητα πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού.

Τα… όργια δεν είχαν τελειώσει ακόμη. Οι Reds είχαν ρίξει στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της και έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει μέσα σε ένα Άνφιλντ ηλεκτρισμένο που παραληρούσε και έσπρωχνε τη Λίβερπουλ στον τελικό.

Η ομάδα του Βαλβέρδε, βέβαια, δεν τα παράτησε. Πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε και έχασε καλή ευκαιρία με τον Μέσι στο 68′ να κάνει το σουτ από τα δεξιά αλλά και πάλι ο Άλισον δήλωσε για ακόμη μια φορά το παρών διώχνοντας σε κόρνερ.

Η ώρα περνούσε και η Λίβερπουλ ήθελε άλλο ένα γκολ για να πάρει σκορ πρόκρισης. Κι αυτό χάρη σε μια πανέξυπνη και ιδιοφυή κίνηση ενός νεαρού Άγγλου που τρελαίνει κόσμο με το ταλέντο και τα κατορθώματά του.

Βρισκόμαστε στο 79′. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ κέρδισε το κόρνερ από τα δεξιά, το μυαλό του λειτούργησε με ασύλληπτη ταχύτητα και έκανε κάτι απίθανο: έχοντας δει τους αμυντικούς εντελώς ανοργάνωτους και τον Τερ Στέγκεν να τους λέει να μαρκάρουν, ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο νεαρός έπαιξε γρήγορα το κόρνερ, βρήκε ολομόναχο τον Οριζί (στον οποίο δίνουμε επίσης τα εύσημα που ήταν κι αυτός σε εγρήγορση) και ανενόχλητος πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Τερ Στέγκεν για το 4-0 στο 79′.

4-0 η Λίβερπουλ πριν το 80′. Έμοιαζε απίστευτο αλλά ήταν εντελώς πραγματικό. Η Λίβερπουλ κρατούσε στα χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα έδειχνε σοκαρισμένη και αποσβολωμένη αλλά συνέχισε να πιέζει για να πετύχει το γκολ πρόκρισης με τη Λίβερπουλ όμως να διαχειρίζεται άψογα την υπέρ της κατάσταση και να μην απειλείται καθόλου μέχρι τη λήξη.

Στο μεταξύ, ο Οριζί δεν άντεξε μέχρι το τέλος, κλάταρε και στη θέση του πέρασε ο Γκόμεζ αλλά ο Βέλγος ήξερε ότι έχει καταφέρει κάτι ασύλληπτο και για τον ίδιο και για την ομάδα του.

Το ρολόι έδειχνε 90+5′. Τίποτα δεν είχε αλλάξει. Τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Ο Μίλνερ έχει καπαρώσει την μπάλα και περίμενε τον Τσακίρ να σφυρίξει τη λήξη.

Η λήξη ήταν και η λύτρωση. Ο Βαϊνάλντουμ έβαλε τα κλάματα, ο Μίλνερ τον αγκάλιασε και έκλαψαν μαζί. Ο Σαλάχ στον πάγκο χαμογελούσε και πανηγύριζε σαν μικρό παιδί φορώντας μια μπλούζα που έγραφε ‘NEVER GIVE UP‘ με μεγάλα γράμματα. Όλοι αγκαλιάζονται, όλοι πανηγυρίζουν, όλοι γελάνε, όλοι κλαίνε.

Όλοι μαζί. Πάντα όλοι μαζί. Μια οικογένεια που κατάφερε το αδιανόητο.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον (46′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90′ Στάριτζ), Οριζί (85′ Γκόμεζ), Μανέ

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Βιδάλ (75′ Αρτούρ), Ράκιτιτς (80′ Μάλκομ), Μπουσκέτς, Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο (60′ Σεμέδο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *