Στην κορυφή του κόσμου | Liverpool 1-0 Flamengo: Match Review

DOHA, QATAR - Saturday, December 21, 2019: Liverpool's captain Jordan Henderson lifts FIFA Club World Cup trophy after the FIFA Club World Cup Qatar 2019 Final match between CR Flamengo and Liverpool FC at the Khalifa Stadium. Liverpool won 1-0. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

Με λυτρωτή για άλλη μια φορά σε λίγες μέρες τον Roberto Firmino, η Liverpool λύγισε στην παράταση (1-0) την αξιόμαχη Flamengo (0-0 κ.δ.) στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Κατάρ, έναν τίτλο που κατακτάει για πρώτη φορά στην ιστορία της, κλείνοντας έτσι ένα υπέροχο 2019 με τρία τρόπαια.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 26/12 με τη Leicester (Cosmote Sport 1 HD – 22:00) στο King Power Stadium για την 19η αγωνιστική της Premier League

Τελικός Club World Cup

Τον Ιούνιο πήρε το Champions League, τον Αύγουστο το Ευρωπαϊκό Super Cup και τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Πόσο πιο ιδανικά να κλείσει το 2019 για τους Reds;

Η Liverpool ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες κόντρα στη Flamengo στον τελικό του Club World Cup στη Ντόχα του Κατάρ. Πράγματι, έτσι είχαν τα πράγματα, και παρότι χρειάστηκε παράταση (0-0 κ.δ), ο Bobby στο 99′ έδωσε τη νίκη (1-0) και το τρόπαιο στους Reds.

Η ομάδα του Κλοπ, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες (1981, 1984 ως Διηπειρωτικό και το 2005 με τη σημερινή του μορφή), σήκωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έγινε η έβδομη ομάδα από την Ευρώπη που το καταφέρνει.

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο

Η Liverpool έδειξε από πολύ νωρίς τις προθέσεις της. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι, ο Firmino βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο από κοντά και χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον τελικό.

Η Flamengo απάντησε στις ευκαιρίες με το σουτ του Arrascaeta να καταλήγει άουτ, με τους Reds όμως να κυριαρχούν γενικά στα πρώτα 10′ του αγώνα και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, χάνοντας ακόμη δύο ευκαιρίες με τα σουτ των Keita (5′) και Alexander-Arnold (6′) να μη βρίσκουν στόχο.

Οι Βραζιλιάνοι ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση και προσπαθούσαν να φέρουν τη μπάλα προς τα καρέ του Alisson και στο 26′ είχαν ουσιαστικά την πρώτη καλή τους ευκαιρία με τον Henrique να βγαίνει από τα δεξιά αλλά τελευταία στιγμή ο Gomez παρενέβη σωτήρια και έδιωξε σε κόρνερ.

Τίποτα το αξιοσημείωτο όσον αφορά τις φάσεις στη συνέχεια μέχρι την ανάπαυλα. Πάντως, και οι δύο ομάδες πίεζαν και έψαχναν τρόπους να απειλήσουν.

Καταιγιστικός ρυθμός, τρομερές ευκαιρίες και τελικά… παράταση

Το τέλος του πρώτου μέρους ήταν απλώς το… ορεκτικό για αυτό που θα ακολουθούσε. Η ένταση στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε κατακόρυφα και μόλις στο 47′ ο Firmino βρέθηκε στην περιοχή των Βραζιλιάνων, απέφυγε με ωραία προσωπική ενέργεια τους αντιπάλους του αλλά το σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Στο 50′ ήταν η σειρά του Salah να απειλήσει, ο οποίος έκανε το γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Η Flamengo έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό, με τον Barbosa να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και η μπάλα να περνάει άουτ 53′, και μετά από λάθος στην άμυνα της Liverpool, οι Βραζιλιάνοι πήραν ξανά τη μπάλα, και ξανά ο Barbosa έκανε το δυνατό σουτ εντός περιοχής αλλά ο Alisson έπεσε στη γωνία του και έδιωξε δύσκολα.

Ο Klopp, στην προσπάθειά του να βρει λύσεις για να «ξεκλειδώσει» το παιχνίδι, είδε τον Oxlade-Chamberlain να τραυματίζεται και να υποφέρει, και τελικά πέρασε στη θέση του τον Lallana.

Η ώρα περνούσε, οι Reds πίεζαν όσο μπορούσαν για το πολυπόθητο γκολ και έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 με τον Diego Alves να διώχνει εκπληκτικά το φοβερό σουτ του Henderson λίγο έξω από την περιοχή στο 86′.

Πλησιάζοντας προς το τέλος, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έγινε μια φάση που λίγο έλειψε να… τινάξει το ματς στον αέρα. Ο Mane έφυγε προς την περιοχή, ο Rafinha τον ανέτρεψε και ο διαιτητής αρχικά έδειξε πέναλτι, όμως λίγο αργότερα, κι αφού συμβουλεύτηκε το VAR ανακάλεσε την απόφαση του και δεν έδωσε καν φάουλ.

Τέσσερα λεπτά κράτησε περίπου όλο αυτό το σκηνικό με το VAR και κάπως έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Bobby της έδωσε την κούπα

Οι παίκτες της Liverpool φαίνονταν πιο αποφασισμένοι στην παράταση και η πρώτη τους φάση μετουσιώθηκε στο «χρυσό», όπως αποδείχτηκε, γκολ.

Ο Henderson βρήκε με τρομερή μπαλιά τον Mane από τα δεξιά, αυτός σήκωσε κεφάλι και έβγαλε μόνο του τον Firmino, ο Βραζιλιάνος με υπέροχη προσποίηση έβγαλε off τους Rodrigo Caio και Diego Alves, και πέτυχε το λυτρωτικό γκολ για το 1-0 των Reds στο 99′ εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Salah επιχείρησε ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Diego Alves έδιωξε ξανά με δυσκολία.

Η Liverpool είχε δώσει χώρο στη Flamengo στα τελευταία δραματικά λεπτά της παράτασης, η οποία σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι στο 119′, με τον Lincoln να σουτάρει από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κι έτσι, μ’ αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο, το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Keita (Milner 100′, Oxlade-Chamberlain (Lallana 75′; Salah (Shaqiri 120+1′), Mane, Firmino (Origi 105′)

Flamengo: Diego Alves, Rafinha, Rodrigo Caio, Mari, Filipe Luis, Arao, Gerson (Lincoln 102′), Ribeiro (Diego 82′), De Arrascaeta (Vitinho 77′), Henrique, Barbosa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *