Σκόραρε (επιτέλους) αλλά αποκλείστηκε | Manchester United 3-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool παρουσίασε εμφανώς βελτιωμένη εικόνα στο ματς για το FA Cup κόντρα στη Manchester United, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-2 στο Old Trafford και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Δύο γκολ πέτυχε ο Salah από δύο ασίστ του Firmino.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 28/1 με την Tottenham (22:00) στο Hotspur Stadium για την 20ή αγωνιστική της Premier League.

Σε ένα εξαιρετικό ντέρμπι, που δεν έμοιαζε σε τίποτα με το αντίστοιχο του πρωταθλήματος πριν μία εβδομάδα, η Liverpool ήταν βελτιωμένη στο παιχνίδι της, επέστρεψε στα γκολ αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στη Manchester United, με την ομάδα του Solskjaer να παίρνει τη νίκη (3-2) στο Old Trafford και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση του FA Cup.

Η ομάδα του Klopp επέστρεψε στα γκολ, με τον Salah να ανοίγει το σκορ, τον Greenwood να ισοφαρίζει και τον Rashford να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αιγύπτιος επιθετικός των Reds σκόραρε ξανά και ισοφάρισε αλλά χάρη σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Fernandes, η United έφτασε στο 3-2.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!


Ο Salah έδωσε το προβάδισμα στη Liverpool αλλά η United απάντησε άμεσα

Η United πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και απείλησε δύο φορές με τον Greenwood στα πρώτα λεπτά, αλλά η Liverpool ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα. Ο Firmino βρήκε ωραία τον Salah στην περιοχή κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Henderson για το 0-1 στο 18ο λεπτό.

Το σουτ του Alexander-Arnold στο 24ο λεπτό πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Greenwood βγήκε απέναντι στον Alisson και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Η Manchester έχασε ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 44ο λεπτό, όταν ο Alisson αρχικά απέκρουσε το γύρισμα του Shaw και στη συνέχεια το σουτ του McTomminey σταμάτησε στα πόδια του Thiago, ενώ στις καθυστερήσεις ο Pogba έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.


Σκόραρε γρήγορα η United, ισοφάρισε ο Salah αλλά ο Fernandes υπέγραψε τον αποκλεισμό της Liverpool

Η ομάδα του Solskjaer μπήκε αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και έκανε την ανατροπή στο 48ο λεπτό. Ο Cavani με ωραία μπαλιά βρήκε τον Rashford, ο Williams δεν μπόρεσε να διώξει, με τον επιθετικό της United να νικάει από κοντά τον Alisson για το 2-1.

Στο 58ο λεπτό, η Liverpool προσπάθησε να απαντήσει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Milner από τη μικρή περιοχή αλλά ένα λεπτό αργότερα οι Reds έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Firmino έδωσε στον Milner, αυτός άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει στον Salah, κι ο Αιγύπτιος με πλασέ έκανε το 2-2.

Αυτό το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Klopp, ο οποίος έβαλε στο παιχνίδι και τον Mane λίγα λεπτά αργότερα ώστε η ομάδα του να πιέσει κι άλλο για να πετύχει το τρίτο γκολ.

Η Liverpool έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει ξανά το προβάδισμα στο 67ο λεπτό, με τον Henderson να αποκρούει από κοντά το σουτ του Salah, όπως συνέβη και στο 75ο λεπτό.

Ωστόσο, παρά την πίεση των Reds, η Manchester έκανε το 3-2 με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Fernandes στο 78ο λεπτό, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Alisson.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Liverpool προσπάθησε να βρει την ισοφάριση για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος ο Cavani σημάδεψε με κεφαλιά το αριστερό κάθετο δοκάρι του Alisson.


Οι συνθέσεις

Manchester United: Henderson; Wan-Bissaka, Maguire, Lindelof, Shaw; McTominay, Van de Beek (Fernandes 66′), Pogba; Greenwood (Fred 66′), Rashford (Martial 86′), Cavani

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, R.Williams, Fabinho, Robertson; Thiago (Shaqiri 81′), Milner, Wijnaldum (Mane 62′); Salah, Jones, Firmino (Origi 81′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *