Σίγουρο μόνο το αμυντικό δίδυμο! (Pregame)

Μια ακόμη νίκη ψάχνουν οι Reds στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της 17ης αγωνιστικής!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Liverpool vs Watford
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 14.12.2019
Ώρα έναρξης: 14:30
Διαιτητής: Andre Marriner
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Την Τρίτη η Liverpool ταξίδεψε στο Salzburg της Αυστρίας για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στην αναμέτρηση που θα καθόριζε το αν θα συνεχίσει στους 16 της διοργάνωσης. Για τους Reds αρκούσε η αποφυγή ήττας για την πρόκριση τους, ωστόσο κυριάρχησαν των αντιπάλων τους, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, και πετυχαίνοντας δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά πήραν μια πολύ δίκαιη πρόκριση και μάλιστα την πρωτιά του ομίλου. Τον αντίπαλο τους στην φάση των 16 θα τον μάθουν με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα. 

Τα καλά νέα για την Liverpool δεν σταμάτησαν στην πρόκριση, αλλά πολύ ξαφνικά έγινε γνωστό πως έφτασε σε συμφωνία με τους Αυστριακούς για την αγορά του Takumi Minamino. Ο Ιάπωνας αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας την 1η ημέρα του Ιανουαρίου έναντι 7.25 εκατομμυρίων λιρών.

Και σαν να μην έφταναν τα νέα για την πρώτη μεταγραφή της Liverpool μετά από ενάμιση χρόνο, εχθές ανακοινώθηκε -επίσης από το πουθενά- ένα τεράστιο νέο για τον σύλλογο, που δεν είναι άλλο από τηνανανέωση του συμβολαίου του Jurgen Klopp έως το 2024!

Λίγες ώρες αργότερα, επισημοποιήθηκε και η ανανέωση του James Milner μέχρι το 2022.

Όσον αφορά τα εντός αγωνιστικού χώρου, τα καλά αυτά νέα σκοπεύει να γιορτάσει η Liverpool με μία νίκη επί της ουραγού Watford στην πρώτη αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής ώστε να αυξήσει την διαφορά της από Leicester και Manchester City έστω και προσωρινά, στην τελευταία αναμέτρηση που θα δώσει η πρώτη ομάδα πριν τις αναμετρήσεις στο Κατάρ στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Στην προσπάθεια της αυτή, θα παραταχθεί χωρίς τον Dejan Lovren που αποχώρησε τραυματίας από την Red Bull Arena. Είχε προηγηθεί και πρόωρη αλλαγή του στην νίκη έπι της Bournemouth, ωστόσο κρίθηκε υγιής για το παιχνίδι του Champions League. Ωστόσο, αυτή την φορά πρόκειται για μυϊκό τραυματισμό και ο χρόνος επιστροφής του δεν έχει έχει καθοριστεί ακόμη. Εκτός φυσικά παραμένουν οι Fabinho και Matip, κάτι που σημαίνει πως ο Joe Gomez θα είναι ο παρτενέρ του Virgil Van Dijk στο κέντρο της άμυνας. Ο Γερμανός προπονητής των Reds δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει αλλαγές -ξανά- στις υπόλοιπες θέσεις της ομάδας του αποσκοπώντας σε rotation εν μέσω του γεμάτου προγράμματος.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Τραγική μέχρι στιγμής η σεζόν για την Watford που δείχνει να κατευθύνεται στην Championship σαν ανελκυστήρας με σχισμένα τα καλώδια που τον συγκρατούν. Η ομάδα από το Hertfordshire πραγματοποιεί την μία κακή εμφάνιση μετά την άλλη και ως αποτέλεσμα, βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 9 βαθμούς και ισάριθμα τέρματα σε 16 αναμετρήσεις. Με 6 πόντους να την χωρίζουν από την 17η θέση και την σωτηρία, οι Hornets αποτελούν, μαζί με την Norwich, τα αδιαμφισβήτητα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Για να παραμείνει στην Premier League, η Watford θα χρειαστεί ριζικές αλλαγές. Αυτό προσπαθούν οι ιδιοκτήτες να τον επιτύχουν με την πρόσληψη του Nigel Pearson, ο οποίος είναι ο τρίτος προπονητής της ομάδας στη τρέχουσα σεζόν, καθώς η επιστροφή του Quique Sanchez Flores στο τιμόνι της ομάδας τελείωσε άδοξα με μόλις μία νίκη και αρνητικό highlight την συντριβή με 8-0 από την Manchester City. Ο Ισπανός είχε διαδεχθεί τον Javi Gracia που απολύθηκε μετά την καταστροφική αρχή στην σεζόν. 

Ο Nigel Pearson, που κάνει ντεμπούτο ως προπονητής της Watford, δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Danny Welbeck, Tom Cleverley, Daryl Janmaat, Jose Holebas, Sebastian Prodl και Craig Dawson.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Εύκολες μπορούν να χαρακτηριστούν οι αναμετρήσεις της Liverpool με την Watford την περασμένη σεζόν. Στο Vicarage Road, οι Reds σημείωσαν 3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τους Salah, Alexander-Arnold και Firmino και έφυγαν με τους 3 βαθμούς και χωρίς να δεχθούν γκολ παρά την αποβολή του Jordan Henderson 10 λεπτά πριν το τέλος.

Στην αναμέτρηση του Anfield οι Sadio Mane και Virgil Van Dijk σημείωσαν δύο γκολ έκαστος, με τον Trent Alexander-Arnold να σερβίρει τα 3 εξ αυτών. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε και ο Divock Origi, στην νίκη με 5-0 υπέρ των γηπεδούχων.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Watford (4-2-3-1): Foster – Femenia, Kabasele, Cathcart, Masina – Doucoure, Capoue – Sarr, Pereyra, Deolofeu – Deeney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *