Πρόσληψη προπονητή… πλαγίων άουτ!

Την πρόσληψη προπονητή πλαγίων άουτ έκανε η Liverpool ξεκινώντας μια συνεργασία με τον πολυφημισμένο Thomas Gronnemark.

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη η ομάδα του Jurgen Klopp προσλαμβάνοτας άλλο ένα ικανό στέλεχος. Ο εν λόγω προπονητής έχει δουλέψει εδώ και 15 χρόνια προκειμένου να τελειοποιήσει τις εκτελέσεις των πλαγίων άουτ από τους ποδοσφαιριστές έχοντας και το ρεκόρ πιο μακρινού πλαγίου άουτ με 51,33μέτρα! Πιστεύει πως είναι πολύ σημαντικά για το παιχνίδι εστιάζοντας κυρίως σε δυνατά πλάγια που έχουν στόχο να απειλήσουν εντός της αντίπαλης περιοχής.

Τρανό παράδειγμα η Midtjylland στην οποία και εργάστηκε συμβάλοντας τα μέγιστα στην πολύ καλή πορεία της στο Europa League το 2016. Ο Δανός προπονητής δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η Midtjylland έχει δείξει ότι το μακρινό πλάγιο μπορεί να είναι ένα όπλο, όταν το χρησιμοποιείς με τη σωστή τεχνική, ακρίβεια και τακτική.”Είναι πολύ σημαντικό να είναι επίπεδη η ρίψη γιατί αν πηγαίνει πολύ ψηλά τότε είναι εύκολο να αμυνθείς.”Αν κάνεις μακρινό πλάγιο, ακριβές και επίπεδο τότε είναι πιο εύκολο να σκοράρεις».

Σίγουρα περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία την αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης από δω και πέρα όταν πλέον θα έχει προλάβει να περάσει το στίγμα του στην ομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *