Πρόκριση με… λάμψη Τσιμίκα | Norwich 0-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 3-0 της Norwich στο Carrow Road και πήρε εύκολη πρόκριση για τους «16» του EFL Cup – Δύο γκολ ο Minamino, ασίστ και πολύ καλή παρουσία του Τσιμίκα.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο (25/9, 19:30) με τη Brentford στο Brentford Community Stadium για την 6η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool πέρασε νικηφόρα από το Carrow Road, επικρατώντας με 3-0 της Norwich (με τους Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστο Τζόλη βασικούς) και πήρε την πρόκριση για τους «16» του EFL Cup (ή αλλιώς Carabao Cup).

Ο Minamino άνοιξε το σκορ, ο Origi σκόραρε μετά από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα (ο οποίος ξεκίνησε βασικός και ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός στα καθήκοντά του) και ο Ιάπωνας έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.


Εξαιρετική εκίννηση της Liverpool – Μοιραίος ο Τζόλης για τη Norwich

Ο Klopp παρέταξε ολοκληρωτικά διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Crystal Palace, δίνοντας την ευκαιρία στον 18χρονο δεξιό μπακ, Conor Bradley, και τον 16χρονο επιθετικό, Kaide Gordon, να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση με την πρώτη ομάδα – Όπως ντεμπούτο έκανε και ο 18χρονος μέσος, Tyler Morton που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ξεκίνημα για τη Liverpool ήταν ιδανικό, καθώς πίεσε από νωρίς και πήρε το προβάδισμα στο 4ο λεπτό. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Origi έκανε την κεφαλιά, βρίσκοντας τον Minamino κι αυτός με ωραίο σουτ από τα δεξιά της περιοχής έκανε το 0-1.

Οι Reds πήραν τα ηνία του αγώνα και έχασαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 12ο λεπτά, όταν ο Konate έκανε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, μετά από κόρνερ του Τσιμίκα, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά.

Γιαννούλης και Τζόλης ήταν αρκετά δραστήριοι για τη Norwich, η οποία απείλησε με το πλασέ του Idha στο 33ο λεπτό, με τον Kelleher να μαζεύει την μπάλα.

Τα «καναρίνια» έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση λίγο πριν την ανάπαυλα, με πρωταγωνιστές και τους δύο Έλληνες παίκτες της. Ο Γιαννούλης κέρδισε πέναλτι στο 42ο λεπτό από μαρκάρισμα του Bradley, με τον Τζόλη να εκτελεί, αλλά ο Kelleher τον σταμάτησε με τα πόδια, κρατώντας το μηδέν για τη Liverpool.

https://twitter.com/SamueILFC/status/1440442689497956357


Εξαιρετική ασίστ ο Τσιμίκας, σκόραραν Origi-Minamino

Οι παίκτες του Klopp ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος όπως ακριβώς και το πρώτο. Με γκολ. Και με πρωταγωνιστή-δημιουργό τον Κώστα Τσιμίκα. Ο Έλληνας διεθνής μπακ έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Origi, με τον Βέλγο να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και να πετυχαίνει το 0-2 στο 50ό λεπτό.

Στο 66ο λεπτό ο Robertson πήρε τη θέση του Τσιμίκα, με τη Liverpool να βρίσκει άλλο ένα γκολ πριν το τέλος. Ο Minamino έκανε τρομερή ατομική ενέργεια στην περιοχή της Norwich και με ιδανικό τελείωμα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το τελικό 0-3 στο 80ό λεπτό.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Bradley, Konate, Gomez, Tsimikas (Robertson 66′); Jones (Henderson 87′), Keita (Morton 46′) Oxlade-Chamberlain; Gordon, Minamino, Origi

Norwich: Gunn; Gibson, Hanley, Omobamidele; Mumba (Rashica 69′), Rupp, Giannoulis; Lees-Melou (Dowell 77′), Gilmour; Tzolis (Pukki 69′), Idah

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *