Πού ήταν χαμένη τόσους μήνες αυτή η Liverpool; | Leicester City 0-3 Liverpool: Match Review

Με δύο γκολ του Jones σε 3 λεπτά και ένα «σουτ τηλεφώνημα» του Alexander-Arnold (αλλά και 3 ασίστ από τον Salah), η Liverpool πέρασε άνετα από το King Power Stadium επικρατώντας με 3-0 της Leicester City, πέτυχε την 7η σερί νίκη της και παρέμεινε στην 5η θέση της Premier League, με 2 αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε.

Επόμενο ματς για τους Reds το Σάββατο 20 Μαΐου με την Aston Villa στο Anfield για την 37η (και προτελευταία) της Premier League.

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα επιβεβαίωσε η Liverpool στο King Power, με τους Reds να επικρατούν με 3-0 της Leicester, φτάνοντας για πρώτη φορά φέτος τις 7 διαδοχικές νίκες στην Premier League.

Ο Curtis Jones πέτυχε δύο γκολ σε 3 λεπτά και ο Alexander-Arnold με μια… φωτοβολίδα έξω από την περιοχή πέτυχαν τα γκολ της Liverpool, ενώ ο «αφανής» ήρωας της βραδιάς ήταν ο Salah, ο οποίος έκανε… χατ-τρικ από ασίστ.

Πλέον, με 2 αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε, η Liverpool παρέμεινε στην 5η θέση με 65 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τις Newcaste (3η θέση, 66β.) και Manchester United (4η θέση, 66β.), έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο στη μάχη για την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Σημειώνεται πως με τους 65 βαθμούς η Liverpool δεν μπορεί να τερματίσει κάτω από την 6η θέση, όπερ σημαίνει ότι έχει εξασφαλιστεί ήδη τουλάχιστον η παρουσία στους ομίλους του Europa League.


Το πρόγραμμα της Liverpool μέχρι το τέλος της σεζόν

37η αγωνιστική: Liverpool – Aston Villa / Σάββατο 20 Μαΐου 17:00
38η αγωνιστική: Southampton – Liverpool / Κυριακή 28 Μαΐου 18:30

(και λίγο Firmino κι ας μην έπαιξε)

Οι Reds είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και τα πάντα ουσιαστικά κρίθηκαν μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Στο 33ο λεπτό ο Jones από κοντά έκανε το 0-1 μετά τη σέντρα του Salah και στο 36′ ο ίδιος παίκτης, και πάλι από ασίστ του Αιγύπτιου, σημείωσε το 0-2 με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή.

Η Leicester μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να μειώσει και έφτασε κοντά στο 52ο λεπτό, αλλά ο Alisson με μια τρομερή απόκρουση έδιωξε δύσκολα το υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Barnes μέσα από την περιοχή και κράτησε το μηδέν για τους Reds.

Ο Salah δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Iversen στο 68ο λεπτό, αλλά κατάφερε να μοιράσει την 3η του ασίστ στο ματς στο 71ο λεπτό, όταν έστρωσε τη μπάλα στον Alexander-Arnold κι αυτός με μια… φωτοβολίδα έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο που ο Iversen δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.


Οι συνθέσεις

Leicester: Iversen; Ricardo (Thomas 68′), Faes, Evans (Souttar 89′), Castagne; Ndidi (Daka 61′), Tielemans, Soumare; Maddison, Barnes (Tete 61′), Vardy

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Milner 74′), Jones (Carvalho 84′); Salah (Elliott 88′), Diaz (Jota 74′), Gakpo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *