Ποδοσφαιρικό έγκλημα με υπογραφή FSG: Η ευρωπαϊκή Super League 12 ομάδων

H εγκληματική σκέψη για μια κλειστή, Ευρωπαϊκή λίγκα παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά. 12 ομάδες, αρχικά, φαίνεται πως έχουν υπογράψει την καταστροφή του ποδοσφαίρου, με τη Liverpool να είναι μια από αυτές.

Ραγδαίες εξελίξεις στα σχέδια για μια κλειστή, European Super League είχαμε μέσα στη σημερινή μέρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, 12 ομάδες από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία έβαλαν τις υπογραφές τους σε αυτήν την προσπάθεια των κορυφαίων Ευρωπαϊκών συλλόγων για μια “κλειστή” ελίτ. Οι ομάδες αυτές είναι:

Aγγλία
Manchester City
Manchester United
Liverpool
Chelsea
Tottenham
Arsenal

Ισπανία
Real Madrid
Barcelona
Atletico Madrid

Iταλία
Juventus
Milan
Inter

Η ίδρυση αυτής της λίγκας θα φέρει τα πάνω-κάτω, με την άσχημη έννοια, στο ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Οι σύλλογοι που έχουν ήδη οικονομική ευμάρεια, θα γίνουν ακόμα πλουσιότεροι, με τα έσοδά τους από τη νέα αυτή λίγκα να αγγίζουν τα 300 εκατομμύρια λίρες μόνο και μόνο για την αποδοχή της πρότασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Το χάσμα μεταξύ μεγάλων και μικρομεσαίων ομάδων θα γιγαντωθεί για χάρη των λιγοστών αυτών συλλόγων.

Ακολούθησε ένα μπαράζ ανακοινώσεων, μεταξύ άλλων της UEFA, των διοργανώτριων αρχών των πρωταθλημάτων, αλλά και του ποδοσφαιρικού συλλόγου αμοιβομένων ποδοσφαιριστών Αγγλίας.

Αρχικά, η UEFA με κοινή ανακοίνωσή της -παρόλο που δε μας έχει συνιθήσει σε τόσο άμεσες αντιδράσεις της σε εξίσου σημαντικά ζητήματα (πχ ρατσιστικά σχόλια οπαδών)- με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων Αγγλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, έγραψε μεταξύ άλλων:

«Αν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ. η δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Super League), εμείς και οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων της Αγγλίας, Ισπανίας και Ιταλίας θα παραμείνουμε ενωμένοι ώστε να σταματήσουμε ένα τέτοιο κυνικό project, που δημιουργείται για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των λίγων σε μια εποχή που η κοινωνία μας χρειάζεται την αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ. Όπως ανακοινώθηκε και νωρίτερα από τη FIFA, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα δε θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε ΚΑΜΙΑ εγχώρια διοργάνωση/πρωτάθλημα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους των άλλων χωρών, και κυρίως της Γαλλίας και της Γερμανίας που δε δέχτηκαν να συμμετέχουν σε αυτό. Καλούμε όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, φιλάθλους και πολιτικούς, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εμάς έναντι σε ένα τέτοιο project αν αυτό ανακοινωθεί. Το ενδιαφέρον ορισμένων για το δικό τους συμφέρον, έχει παρατραβήξει. Αρκετά πια.»

Ακολούθησε ανακοίνωση της Premier League, που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«H Premier League καταδικάζει οποιαδήποτε πρόταση καταρρίπτει τις αρχές μιας ανοιχτής διοργάνωσης και τις αξίες του αθλητισμού, που βρίσκονται στην καρδιά της εγχώριας και Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Οι φίλαθλοι οποιουδήποτε συλλόγου στην Αγγλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, μπορούν να ονειρευτούν το σύλλογό τους να σκαρφαλώσει στην κορυφή και να αγωνιστεί κόντρα στους καλύτερους. Πιστεύτομε ότι μια Ευρωπαϊκή Super League θα καταστρέψει ένα τέτοιο όνειρο.»

Στη συνέχεια, είχαμε και την επίσημη επαλήθευση, πως οποιαδήποτε ομάδα συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση, θα αποβληθεί από την Premier League και όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Τέλος, ο Αγγλικός σύλλογος αμοιβομένων ποδοσφαιριστών, δήλωσε:

«Ο ΑΣΑΠ έχει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες του concept της Ευρωπαϊκής Super League. Το ποδόσφαιρο πρέπει να προσπαθεί να διατηρεί πάνω απ’όλα τις αρχές ενός ανταγωνιστικού εγχώριου πρωταθλήματος.»

Τα νέα ωστόσο δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες, με πολλούς να κάνουν λόγο για ανακοινώσεις στις 23:30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Real Madrid, Florentino Perez θα ανακοινωθεί ως πρόεδρος της ESL, με τον «δικό μας» J.W. Henry, να έχει τη θέση ενός από τους αντιπροέδρους.

ΥΓ: Οι συντάκτες του LiverpoolFans.gr καταδικάζουν την ίδρυση μιας Ευρωπαϊκής Super League, η οποία καταρρίπτει όλες τις αρχές της ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Η Liverpool, με βάση την ιστορία της και το παρελθόν της, θα έπρεπε να είναι ο πρώτος σύλλογος που θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια τέτοια κίνηση, και σε καμία περίπτωση ιδρυτικό μέλος αυτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *