Πάει στη διακοπή με χαμόγελα | Liverpool 3-1 Southampton: Match Review

Η Liverpool επικράτησε εύκολα με 3-1 της Southampton στο Anfield χάρη σε γκολ των Nunez (2) και Firmino (αλλά και στις τρομερές επεμβάσεις του Alisson) και έκλεισε με χαμόγελα το… πρώτο μέρος της φετινής Premier League στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επόμενο ματς για τους Reds (μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ), την εβδομάδα 19-26 Δεκεμβρίου (δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία), με τη Manchester City στο Etihad για τον 4ο γύρο του Carabao Cup.

Η Liverpool υποδέχτηκε τη Southampton στο Anfield για την 16η αγωνιστική της Premier League και πήρε τη νίκη με 3-1, με τον Firmino να σκοράρει πρώτος και τον Nunez να ακολουθεί (2) – ο Adams είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους «Αγίους», ενώ καθοριστική ήταν η παρουσία του Alisson, ο οποίος κράτησε όρθιους τους Reds με καίριες επεμβάσεις.

Έτσι, η Liverpool έκλεισε με θετικό πρόσημο ένα αρκετά περίεργο πρώτο μέρος της σεζόν – κάτι σαν… σκωτσέζικο ντους – φτάνοντας την 6η θέση και τους 22 βαθμούς μετά από 16 αγωνιστικές (έχοντας 2 ματς λιγότερα).

Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ από νωρίς, με υπέροχη ανάποδη κεφαλιά του Firmino στο 6ο λεπτό, ωστόσο ο Adams απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 9ο λεπτό.

Η συνέχεια ανήκε στον Nunez, ο οποίος το πήρε πάνω του και σκόραρε δις πριν την ανάπαυλα.

Η Liverpool ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα, με τον Ουρουγουανό στο 21ο λεπτό να εκμεταλλεύται ιδανικά την υπέροχη μπαλιά του Elliott, νικώντας από κοντά τον Bazanu για το 2-1 και στο 42ο λεπτό σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά από πάσα πάρε-βάλε του Robertson από τα αριστερά για το 3-1.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Southampton ανέβασε ρυθμούς και απείλησε την εστία του Alisson, αλλά χάρη στις σπουδαίες και δύσκολες επεμβάσεις του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, το σκορ παρέμεινε στο 3-1 ως το τέλος.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Phillips 87′), Gomez, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 86′); Fabinho, Elliott (Milner 68′), Thiago; Salah, Nunez (Carvalho 87′), Firmino (Oxlade-Chamberlain 75′)

Southampton: Bazanu; Caleta-Car (Maitland-Niles 58′), Bella-Kotchap (Lyanco 72′), Salisu; Perraud, Ward-Prowse, S.Armstrong (Walcott 58′), Lavia (Aribo 82′); Elyounoussi, Adams, A.Armstrong (Edozie 58′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *