Ο Jurgen Klopp μιλάει για τη νίκη επί της Southampton, τον Van Dijk, όπως και τον Shaqiri

Οι Κόκκινοι έχουν κερδίσει τους πρώτους επτά αγώνες της σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μετά τη νίκη με 3-0 επί της Southampton στο Anfield!

Ο Jurgen Klopp πιστεύει ότι η ομάδα του αποδεικνύει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικές προκλήσεις μετά τη νέα της νίκη.

Ήταν ο τρίτος αγώνας σε ένα σερί επτά αγώνων μέσα σε 23 ημέρες, με τους Κόκκινους να έχουν κερδίσει την Tottenham το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πριν κερδίσουν και την PSG την Τρίτη.

Και ο Klopp έχει εντυπωσιαστεί από τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του αντιμεωπίζουν τα διάφορα στυλ παιχνιδιού κάθε ομάδας.

“Είχα χάσει επτά παιχνίδια στη σειρά μια φορά, ένιωθα πολύ διαφορετικά τότε!”, Δήλωσε ο προπονητής των Κόκκινων. “Αλλά μετά κερδίσαμε το όγδοο παιχνίδι 5-0!”

“Είμαι έκπληκτος, αλλά όλες οι εμφανήσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής ήταν αρκετά καλές ώστε να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Διαφορετικές προκλήσεις, διαφορετικά στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου, οι παίκτες ήταν εκεί, μέσα πραγματικά στο παιχνίδι.”

“Αυτό είναι καλό, αλλά έρχεται το επόμενο! Την Τετάρτη, μετά το Σάββατο και πάλι την Τετάρτη, και στη συνέχεια η περίοδος τελειώνει με ένα καλό παιχνίδι εναντίον της Man City.”

“Θα είναι δύσκολο, αλλά για όλους μας. Είμαι πραγματικά σίγουρος ότι είμαστε αρκετά ώριμοι για να το καταλάβουμε αυτό.”

Ενώ αντιστάθηκε στον πειρασμό να κάνει πολλές αλλαγές, ο Klopp άλλαξε το σύστημα του και έπαιξε με 4-2-3-1 πριν επιστρέψει στο κλασσικό του 4-3-3 μετά το ημίχρονο.

Και εξήγησε: “Η πραγματοποίηση έξι ή επτά αλλαγών δεν ήταν ποτέ κάτι που σκεφτόμουν. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.”

“Γι ‘αυτό είπα ότι ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι. Όλοι μου έλεγαν ότι αυτές ήταν πολύ δύσκολες εβδομάδες, αλλά κανείς δεν μίλησε πολύ για τη Southampton.”

“Είναι καλό σημάδι αυτό που κατάφερε η ομάδα. Σκοράραμε τρία γκολ, οι στημένες φάσεις μας ήταν πραγματικά επικίνδυνες. Η άμυνα ήταν απλά πολύ καλή, και τα τρία κεντρικά μπακ έπαιξαν φανταστικά, και τα δύο ακραία μπακ έπαιξαν πολύ καλά. Αξίζαμε τους τρεις βαθμούς.”

“Γενικά, ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο, ακριβώς όπως θα έπρεπε.”

“Ήμασταν καλοί”, πρόσθεσε ο Klopp. “Αλλά είδατε, έπρεπε να είμαστε καλοί γιατί η Southampton δεν ήταν κακή. Έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.”

“Είχα μια ιδέα αλλά δεν λειτούργησε 100% όπως το ήθελα. Αλλάξαμε το σύστημα για να φέρουμε τον Shaq σε μια άνετη θέση για τον ίδιο και θέλαμε να το κάνουμε λίγο πιο δύσκολο στη Southampton να είναι πραγματικά προετοιμασμένο για αυτό που θα κάνουμε.”

“Περιμέναμε ότι οι δύο ψηλοί κεντρικοί μπακ θα έπαιζαν, έτσι σκέφτηκα ότι να βάλω τον Mo εκεί.”

“Επιθετικά ήταν πραγματικά καλό. Αμυντικά δεν ήμασταν τόσο συνηθισμένοι. Είχαμε μια προπόνηση χθες αλλά η προπόνηση ήταν πολύ περίεργη γιατί δεν μπορούσαμε πραγματικά να βγούμε έξω λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.”

“Προπονηθήκαμε για 30 λεπτά, ειδικά στις στημένες φάσεις που ήταν πολύ σημαντικό. Το κάναμε αυτό, που προφανώς βοήθησε επειδή και τα τρία γκολ ήρθαν από στημένες φάσεις!”

Σχετικά με τον τραυματισμό του Van Dijk: “Είχε πριν από το παιχνίδι με την PSG μια μελανιά στα πλευρά του που είναι πολύ άβολη, και σήμερα είχε ένα άλλο χτύπημα εκεί”, δήλωσε ο προπονητής των Κόκκινων.

“Δεν είναι ωραίο, αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ σοβαρό. Είπε ότι δεν μπορούσε να φωνάξει, και αυτό είναι 60% χαμηλότερο από το επίπεδο του!”

“Λογικά θα είναι μια χαρά. Δεν άκουσα τίποτα διαφορετικό.”

Ο Klopp επιβεβαίωσε επίσης ότι η αλλαγή του Xherdan Shaqiri στο ημίχρονο ήταν για λόγους τακτικής και όχι τραυματισμού, ενώ ο Ελβετός διεθνής είχε οδηγήσει τον Wesley Hoedt στο αυτογκόλ, ενώ το χτύπημα φάουλ του οδήγησε στο γκολ του Mohamed Salah.

Ο Shaqiri είχε ξεκινήσει στο κέντρο της τριάδας του κέντρου πίσω από τον Salah, αλλά ο προπονητής των Κόκκινων ήθελε να επανέλθει στο κλασσικό του 4-3-3 για το δεύτερο ημίχρονο.

“Δεν τραυματίστηκε, αλλά ήθελα να ελέγξουμε το παιχνίδι και να επιστρέψουμε στο κανονικό μας σχήμα και αυτό βοήθησε”, δήλωσε ο Klopp.

“Δεν ήταν εύκολο (να τον αντικαταστήσω). Είναι μερικές φορές η δουλειά μου να τους λέω πράγματα που δεν θέλουν να ακούσουν. Αλλά είναι ένα φανταστικός άνθρωπος και του εξήγησα την αντικατάσταση του.”

“Είπα στον Shaq στο ημίχρονο ότι ποτέ δεν είχα αντικαταστήσει έναν παίκτη στο ημίχρονο μετά από μια τόσο καλή εμφάνιση. Συνήθως δεν εξηγώ τις αλλαγές μου στο ημίχρονο αλλά σήμερα έπρεπε.” 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *