Ο Joe Gomez ξεκινά τη σεζόν με ένα ιδιαίτερο… πλεονέκτημα

Ο Άγγλος διεθνής κεντρικός αμυντικός της Liverpool, Joe Gomez, είναι πρόθυμος να… υπερκαλύψει το χαμένο έδαφος της περυσινής χρονιάς που ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς και μάλιστα το αποδεικνύει εμπράκτως.

Στο μεγαλύτερο μέρος της περυσινής σεζόν, ο Joe Gomez έχασε τη θέση του από τον Joel Matip, αφενός μεν διότι πέρασε μεγάλο διάστημα στα… πιτς λόγω της επέμβασης στον αστράγαλο, αφεταίρου δε επειδή ο Καμερουνέζος βρήκε εξαιρετικό ρυθμό και ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων δίπλα στον Virgil van Dijk.

Ωστόσο, στην ηλικία των 22, απολαμβάνοντας ιδιαίτερης εκτίμησης τόσο από τον Klopp και τους πρωταθλητές Ευρώπης όσο και από τον Gareth Southgate που τον χρησιμοποίησε και στα τελικά του Nations League, ο Joe ξέρει πως τα επόμενα 3-4 χρόνια μπορεί να χτίσει τον πραγματικό, ποδοσφαιρικό του εαυτό ακόμη περισσότερο και ξέρει πως αυτό θα γίνει μόνο με δουλειά. Τι έκανε;

Επέστρεψε στη βάση του νωρίτερα από την προγραμματισμένη κατόπιν άδειας ημερομηνία, ξεκινώντας ατομικές προπονήσεις και εκγύμναση με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερος στο τεστ γαλακτικού οξέως στην πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, πίσω μόνο από τον James Milner, όντες οι μόνοι που έφτασαν ως τον τελευταίο γύρο του τεστ.

«Είναι νομίζω όσο πιο κουραστικό γίνεται», εξήγησε για το τεστ ο Gomez.

«Είναι ένα maximal τεστ, δηλαδή πηγαίνεις μέχρι εκεί που δεν αντέχεις άλλο. Όλοι γνωρίζουν πόσο φιτ είναι ο Millie, είναι μηχανή, αλλά προσπάθησα να κάνω ότι μπορούσα στο off-season διάστημα ώστε να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο έτοιμος γίνεται. Είναι ωραίο να τον ανταγωνίζεσαι, να φτάνεις σε αυτό το επίπεδο, αλλά ο Millie είναι μοναδικός!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *