Μπήκε Μάιος και το θρίλερ συνεχίζεται | Newcastle 0-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 1-0 της Newcastle στο St James’ Park χάρη σε γκολ του Nabi Keita, αλλά παράλληλα η Manchester City πέρασε σαν σίφουνας από το Elland Road (0-4 τη Leeds) και έτσι η ομάδα του Klopp παρέμεινε στο -1 από την κορυφή της Premier League 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τρίτη 3/5 (22:00) με τη Villarreal στο El Madrigal για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League.

Το φετινό δεν έχει τελειωμό…

Η Liverpool πέρασε νικηφόρα με το (φτωχό) 1-0 από το St James’ Park κόντρα στη Newcastle για την 35η αγωνιστική της Premier League χάρη σε τέρμα του Nabi Keita και για λίγη ώρα είχε επιστρέψει στην κορυφή.

Αλλά η Manchester City κέρδισε ξανά (αυτή τη φορά με 4-0 εκτός έδρας τη Leeds) και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση με 83 βαθμούς, με τους Reds να ακολουθούν με 82 σε μια μάχη μέχρι τέλους φέτος στην Αγγλία.

4 στροφές για το φινάλε…

Το πρόγραμμα της Manchester City στην PL μέχρι το τέλος

· 7/5 – Newcastle (Εντός)

· 11/5 – Wolves (Εκτός)

· 15/5 – West Ham (Εκτός)

· 22/5 – Aston Villa (Εντός)


Το πρόγραμμα της Liverpool στην PL μέχρι το τέλος

· 7/5 – Tottenham (Εντός)

· 10/5 – Aston Villa (Εκτός)

· 17/5 – Southampton (Εκτός)

· 22/5 – Wolves (Εντός)


The Keita show

Ο Klopp, λίγες μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, προχώρησε σε 5 αλλαγές σε σχέση με το μεσοβδόμαδο ματς κόντρα στη Villarreal, αφήνοντας στον πάγκο Salah και Alexander-Arnold.

Οι Reds ξεκίνησαν, ως συνήθως, δυνατά, με σκοπό να κυριαρχήσουν από τα πρώτα λεπτά. Και αυτό έκαναν. Στο 8ο λεπτό, ο Diaz εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Newcastle, συνεργάστηκε με τον Jota, η μπάλα κατάληξε στον Keita, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η πίεση της Liverpool απέφερε καρπούς πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Ο Jota βρήκε τον Keita, αυτός έκανε τρομερή ατομική ενέργεια στην περιοχή και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Dubravka για το 1-0 των Reds στο 19ο λεπτό.

Η Newcastle προσπάθησε να αντιδράσει και μάλιστα σκόραρε στο 40ό λεπτό με τον Almiron, αλλά το γκολ του Παραγουανού δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Από την άλλη, ένα λεπτό αργότερα οι Reds άγγιξαν το δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα, αλλά ο Dubravka έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Jota μέσα από την περιοχή.


Κόκκινη κυριαρχία και ακόμη ένα χρυσό τρίποντο

Η Liverpool συνέχισε να κυριαρχεί πλήρως και στο δεύτερο 45λεπτο, με τη μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Ο Mane έχασε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ στο 63ο λεπτό, όπως και ο Jota δέκα λεπτά αργότερα, ο οποίος νικήθηκε από τον Dubravka.

Ο τερματοφύλακας της Newcastle κράτησε όρθια για ακόμη μια φορά την ομάδα του στο 86ο λεπτό, αποκρούοντας το πλασέ του Diaz, ενώ στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Guimaraes, αλλά ο Alisson αντέδρασε σωστά.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Liverpool να παίρνει ένα χρυσό τρίποντο μετρώντας 24 τελικές εκ των οποίων οι 10 ήταν εντός εστίας.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Henderson (Fabinho 69′), Milner (Thiago 78′), Keita; Jota, Diaz, Mane (Salah 69′)

Newcastle: Dubravka; Krafth, Burn Schar, Targett; Shelvey, Joelinton, Guimaraes; Almiron, Saint-Maximin, Willock

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *