Μοιρασιά στο ντέρμπι τακτικής | Manchester United 0 – 0 Liverpool: Match Review

Μετά από ελάχιστες φάσεις και τέσσερις (!) αναγκαστικές αλλαγές στο παιχνίδι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έμειναν στο 0-0, με τους κόκκινους να ανεβαίνουν πάλι μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη με την Γουότφορντ (27/2, 22:00 – Cosmote Sport 3 HD) στο Άνφιλντ για την 28η αγωνιστική της Premier League.

27η αγων. Premier League

Κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ιδιαίτερο σχετικά με τις φάσεις και το θέαμα στο σπουδαίο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής. Αν αξίζει να θυμάσαι κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι, είναι σίγουρα η απίστευτη εξέλιξη με τους τραυματισμούς του πρώτου ημιχρόνου!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πιο απειλητική, η Λίβερπουλ ήταν άνευρη και είχε ανούσια κατοχή, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Ντε Χέα αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος. Οι γηπεδούχοι είχαν την ατυχία να βλέπουν 3 παίκτες τους τραυματίζονται (Ερέρα, Μάτα, Λίνγκαρντ), ενώ οι κόκκινοι είχαν κι αυτοί μια αναγκαστική αλλαγή (Φιρμίνο). Κι όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο!

Από αυτή την ισοπαλία επωφελήθηκε η Λίβερπουλ, η οποία επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας με 66 βαθμούς, ούσα στο +1 από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας πλέον και τα ίδια ματς.


Μηδέν θέαμα, “καρέ” τραυματισμών

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μοναδική ευκαιρία των Reds να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ. Ο Γιανγκ έδωσε πάσα στον Ντε Χέα, αυτός έπιασε την μπάλα με τα χέρια και η Λίβερπουλ κέρδισε έμμεσο μόλις στο 1′ αλλά η κομπίνα του Μίλνερ δεν πέτυχε, με την μπάλα να χτυπάει στο τείχος.

Η ομάδα του Κλοπ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, κινούταν από τα άκρα από όπου προκαλούσε ρήγματα και μονοπωλούσε την κατοχή μπάλας. Ο Ράσφορντ έκανε το πρώτο σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Άλισον στο 10′, ενώ το φάουλ του Σαλάχ στο 16′ πέρασε ψηλά.

Η συνέχεια του παιχνιδιού επιφύλασσε άσχημη και αναπάντεχη εξέλιξη για τους γηπεδούχους. Ο Σόλσκιερ είδε πρώτα τον Ερέρα και μετά τον Μάτα να τραυματίζονται. Η πρώτη αλλαγή έγινε στο 21′ με τον Περέιρα να περνάει στη θέση του Ερέρα και στο 25′ ο Λίνγκαρντ αντικατέστησε τον Μάτα. Σαν να μην έφταναν, όμως, οι δύο αναγκαστικές αλλαγές, ήρθε και τρίτη για τους “κόκκινους διαβόλους” πριν λήξει το ημίχρονο, με τον Λίνγκαρντ να αντέχει μόλις 18′ στο παιχνίδι, να νιώθει ενοχλήσεις και να γίνεται η τρίτη αναγκαστική αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ στο 43′. Τη θέση του πήρε ο Αλέξις!

Στο μεταξύ, η… επιδημία τραυματισμών χτύπησε και τη Λίβερπουλ. Ο Φιρμίνο στην προσπάθεια του να σουτάρει, γύρισε ο αστράγαλός του και δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Στάριτζ να περνάει στη θέση του στο 31′.

Οι διακοπές με τους τραυματισμούς και τις αλλαγές σαφώς έριξε κατακόρυφα τον ρυθμό του αγώνα και οι φάσεις προς τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ο Στάριτζ απείλησε από μακριά αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Ντε Χέα στο 33′, το δυνατό σουτ του Πογκμπά στο 37′ είχε κατεύθυνση προς την εστία του Άλισον αλλά ο Φαν Ντάικ απομάκρυνε σωτήρια με το κεφάλι, και στο 40′ ο Λουκάκου βρήκε ωραία τον Λίνγκαρντ μέσα στην περιοχή, αυτός προσπάθησε να περάσει και τον Άλισον αλλά ο Βραζιλιάνος μάζεψε εξαιρετικά την μπάλα – σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε ο Λίνγκαρντ.


Ανούσια κατοχή η Λίβερπουλ, πιο επικίνδυνη η Γιουνάιτεντ

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα της επανάληψης και απειλούσε συνέχεια την… φοβική Λίβερπουλ, η οποία δεν είχε ακρίβεια στις μεταβιβάσεις της και δεν μπορούσε να δημιουργήσει εύκολα φάση.

Το σουτ του Ράσφορντ στο 56′ δεν ανησύχησε τον Άλισον. Η αναιμική απάντηση των Reds ήρθε με τον Βαϊνάλντουμ να απειλεί δύο φορές (66′, 70′) αλλά να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 75′ ο Ματίπ έβαλε αυτογκόλ αλλά ακυρώθηκε ορθώς ως οσφάιντ, αφού ο Σμόλινγκ ήταν εκτεθειμένος όταν γύρισε την παράλληλη σέντρα που οδήγησε στο αυτογκόλ του Καμερουνέζου.

Η Γιουνάιτεντ έδωσε χώρο προς το τέλος, η Λίβερπουλ προσπαθούσε να απειλήσει με κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν της έβγαινε. Κι εκτός αυτού, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 90′ να πάρουν τους τρεις βαθμούς αλλά ο Σμόλινγκ για λίγο δεν πρόλαβε την παράλληλη μπαλιά του Λουκάκου.


Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Ερέρα (21′ Περέιρα), Πογκμπά, Μάτα (25′ Λίνγκαρντ (43′ Αλέξις Σάντσες)), Ράσφορντ, Λουκάκου


ίβερπουλ: Άλισον, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Χέντερσον (71′ Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ (79′ Οριγκί), Φιρμίνο (31′ Στάριτζ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *