Με Alisson στο Old Trafford; (Pregame)

Όσο πιο δυνατά γίνεται επιστρέφει η Liverpool από την διακοπή των εθνικών ομάδων, με την αιώνια αντίπαλο της να την φιλοξενεί στο Old Trafford!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Manchester United vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Old Trafford
Ημερομηνία: 20.10.2019
Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Martin Atkinson
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Το international break ήρθε για την Liverpool έπειτα όχι μόνο από μία ιδανική δική της νίκη, αλλά μια ιδανική αγωνιστική γενικότερα. Συγκεκριμένα, οι Reds έκαναν την δουλειά τους με επιτυχία κόντρα στην εντυπωσιακή φέτος Leicester στο Anfield. Το τρίποντο ωστόσο μόνο εύκολο δεν ήταν. Οι γηπεδούχου προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος χάρη σε γκολ του Sadio Mane απέναντι σε μια πολυπρόσωπη και πολύ καλά στημένη άμυνα. Στο δεύτερο μέρος σπατάλησαν την μία ευκαιρία μετά την άλλη για να κλειδώσουν το παιχνίδι και δέκα περίπου λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης, μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου με τον Maddison να ισοφαρίζει για τις Αλεπούδες με το μοναδικό εντός εστίας σουτ της ομάδας του στο παιχνίδι και το ένα από τα δύο συνολικά. Και καθώς φαινόταν πως το νικηφόρο σερί της Liverpool θα τελειώσει στο γήπεδο της, ο Mane ανατράπηκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Ο James Milner ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης, σημάδεψε σωστά και έκανε το 2-1, δίνοντας τρεις ακόμη υπερπολύτιμους βαθμούς στους Reds, με το Anfield να κοντεύει να εκραγεί.

Τα ευχάριστα ωστόσο δεν τελείωσαν εκεί για την ομάδα του Merseyside. Την επομένη, η Wolves έφυγε με ένα άκρως αναπάντεχο διπλό από το Etihad, με τον Adama Traore να σκοράρει δις στο 80′ και στο 94′ στην νίκη με 0-2 της ομάδας των Midlands, γεγονός που ανέβασε την διαφορά ανάμεσα στην Liverpool και την City στους 8 πόντους. Αυτή την στιγμή, με τους Citizens να έχουν επικρατήσει στο Λονδίνο της Crystal Palace, η Liverpool χρειάζεται την νίκη για να επαναφέρει την διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

Για το σημερινό τεράστιο ντέρμπι, ο Jurgen Klopp πιθανότατα θα έχει στην διάθεση του τον Alisson Becker για πρώτη φορά φέτος μετά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην Norwich από την οποία ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αποχώρησε τραυματίας. Ο Joel Matip δεν αγωνίστηκε εναντίον της Leicester λόγω μικροπροβλήματος όμως αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν στο Manchester. Το ίδιο ισχύει και για τον Mohamed Salah ο οποίος δείχνει έτοιμος μετά το αντιαθλητικό φάουλ που δέχθηκε την περασμένη αγωνιστική.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Καταστροφική πορεία έχει μέχρι στιγμής η Manchester United. Οι Red Devils αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά την σεζόν συντρίβοντας την Chelsea με 4-0, ακολούθησαν πτωτική πορεία και έκτοτε έχουν σημειώσει μόλις μία ακόμη νίκη, απέναντι στην Leicester με 1-0. Η ομάδα από το Manchester έχει μαζέψει 9 βαθμούς, έναν περισσότερο από την 18η Newcastle και τον υποβιβασμό. Ακόμη και στις υπόλοιπες διοργανώσεις η United παρουσιάζεται προβληματικότατη. Στο League Cup χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να αποφύγει το κάζο από την Rochdale -ομάδα 3ης κατηγορίας- στο Old Trafford, ενώ στο Europa League δυσκολεύτηκε πολύ να επικρατήσει της Astana (1-0) και ήρθε ισόπαλη 0-0 στην Ολλανδία, χωρίς να έχει σημειώσει μάλιστα σουτ στην εστία σε όλο το ενενηντάλεπτο.

Η ομάδα επίσης έχει χτυπηθεί από πάρα πολλούς τραυματισμούς. Ενδεικτικά, σήμερα, ο Ole Gunnar Solskjaer δεν θα έχει στην διάθεση του τους David De Gea, Paul Pogba, Eric Bailly, Diogo Dalot και Phil Jones. Luke Shaw και Jesse Lingard θεωρούνται αμφίβολοι, όπως και οι Wan-Bissaka, Martial και Daniel James οι οποίοι όμως πιθανότατα θα κριθούν έτοιμοι για το απογευματινό παιχνίδι.

Να σημειωθεί πάντως πως φυσικά σε αυτή του είδους την αναμέτρηση, η φόρμα των ομάδων, η ποιότητα και τα προβλήματα τους δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο. Μιλάμε για την Manchester United εναντίον της Liverpool, το ιστορικότερο ντέρμπι στο νησί, μεταξύ των δύο μεγαλύτερων συλλόγων του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Και οι δύο ανεξαρτήτως περιστάσεως και συνθηκών θα κάνουν τα πάντα για την νίκη, καθώς αποτελεί πολλά, πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Η αναμέτρηση του Anfield είναι αυτή που θέλουν να θυμούνται οι φίλοι των Reds. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Liverpool φιλοξένησε την Manchester United για το πρώτο εκ των δύο ντέρμπι και επικράτησε με 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Xherdan Shaqiri που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με το σκορ στο 1-1, το οποίο είχαν διαμορφώσει οι Mane και Lingard. Η Liverpool είχε γενικά μια συντριπτική υπεροχή απέναντι στην United και αυτή η ήττα για την φιλοξενούμενη ομάδα αποτέλεσε την τελευταία με τον Jose Mourinho στον πάγκο, ο οποίος απολύθηκε την επομένη.

Το παιχνίδι στο Old Trafford έληξε 0-0 χωρίς να βρει ποτέ ρυθμό και ουσία. Μοναδικό αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι η United πραγματοποίησε και τις 3 της αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα της κακοτυχίας της όσον αφορά την λίστα των τραυματιών.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Manchester United (4-2-3-1): Romero – Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Young – McTominay, Matic – James, Mata, Rashford – Martial

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *