Με νίκη-θρίλερ και απόλυτο πάει στη διακοπή | Liverpool 2-1 Leicester: Match Review

Η Λίβερπουλ κρατούσε στα χέρια της τη νίκη μέχρι το 80′ που ισοφάρισε η Λέστερ αλλά με γκολ-πέναλτι του Μίλνερ στο 95′, οι Reds επικράτησαν 2-1 στο Άνφιλντ και πάνε στο international break αήττητοι με το 8×8.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, το μεγάλο ντέρμπι την Κυριακή 20/10 (18:30) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ για την 9η αγωνιστική της Premier League.

8η αγων. Premier League

Ακόμα ένα περιπετειώδες φινάλε μας επιφύλασσε φέτος η Λίβερπουλ. Και αυτή τη φορά, όμως, η τύχη χαμογέλασε στους Reds.

Η Λίβερπουλ συνεχίζει ακάθεκτη στο πρωτάθλημα καθώς πέρασε και το δύσκολο εμπόδιο (που έκρυβε πολλές παγίδες) της Λέστερ, παίρνοντας μια πολύ αγχωτική, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, νίκη με 2-1 στο Άνφιλντ, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 24 βαθμούς.

Ο Μανέ άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη με το 50ό γκολ του, ο Μάντισον ισοφάρισε δέκα λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Μίλνερ σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στις καθυστερήσεις και έδωσε μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Ο Μανέ τα έχει… 50!

Οι Reds ξεκίνησαν πιο επιθετικά και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού.

Στο 4′ ο Σαλάχ πλάσαρε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σμάιχελ μπλόκαρε εύκολα στο 4′, ενώ στο 13′, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ άφησε… άγαλμα τον Τσίλγουελ που τον πέρασε σαν σταματημένο, βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον αμαρκάριστο Μίλνερ αλλά αυτός έστειλε την μπάλα ψηλά.

Οι “αλεπούδες” του Μπρένταν Ρότζερς (που επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στο Άνφιλντ) ήταν εξαιρετικά στημένες και αντιμετώπιζαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις της Λίβερπουλ, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν τα καρέ του Αντριάν.

Η ομάδα του Κλοπ συνέχισε πάντως να πιέζει και έχασε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες με το σουτ του Μανέ στο 30′ να καταλήγει στην αγκαλιά του Σμάιχελ και την κοντινή προβολή του Φιρμίνο (μετά την συστημένη σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ) τρία λεπτά αργότερα να περνάει άουτ.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, η Λίβερπουλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μανέ να δίνει τη λύση. Η εμπειρία και η διορατικότητα του Μίλνερ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο 41′, καθώς ο 33χρονος Άγγλος έκλεψε την μπάλα και στη συνέχεια έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Σενεγαλέζο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον κακό υπολογισμό του Έβανς, και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Αυτό ήταν το 50ό γκολ του Σάντιο Μανέ στην 100ή του συμμετοχή στην Premier League με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Ο Μανέ, που έχει προσφέρει τρομερά στην επιθετική γραμμή των Reds, θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ στο 44′ αλλά, μετά την πάσα του Φιρμίνο από τα αριστερά, ο Σμάιχελ μπλόκαρε το πλασέ του Σενεγαλέζου.

Χαλάρωσε ξανά, το πλήρωσε αλλά λυτρώθηκε στο 95′

Με το καλημέρα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να πατάει περιοχή από τα δεξιά, πάσαρε στον Σαλάχ που έκανε κοντινή προβολή αλλά ο Σμάιχελ έδιωξε ενστικτωδώς στο 47′.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Σαλάχ-Μανέ συνεργάστηκαν υπέροχα στο 56′ αλλά ο Σενεγαλέζος αστόχησε όταν βρέθηκε μπροστά στον Σμάιχελ και στο 65′ ο Φιρμίνο γύρισε ωραία στην περιοχή αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από την εστία.

Περνούσε η ώρα, το 2-0 δεν ερχόταν για να “κλειδώσουν” τη νίκη οι Reds κι αντ’ αυτού έδειξαν ξανά σημάδια χαλάρωσης, έδωσαν δικαιώματα και εντέλει το πλήρωσαν.

Στο 66′ ο Ολμπράιτον βρήκε τον Βάρντι στην πλάτη της άμυνας, αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά ο Αντριάν έβαλε ωραία το πόδι και τον σταμάτησε.

Η Λίβερπουλ απάντησε στην ευκαιρία της Λέστερ στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Ρόμπερτσον να σουτάρει πάνω στον Σμάιχελ.

Το ματς φαινόταν ότι έχει ανοίξει αρκετά. Η Λέστερ είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Πρατ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το τέρμα του Αντριάν στο 73′ αλλά στο 80′ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, με τον Πέρεθ να βρίσκει τον Μάντισον στην περιοχή που έκανε το 1-1, παρά την προσπάθεια του Αντριάν να αποκρούσει.

Κι έτσι είχαμε ξανά ντέρμπι, με το τελευταίο δεκάλεπτο να εξελίσσεται σε… θρίλερ.

Στο 85′ ο Φαν Ντάικ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1 με την κεφαλιά του να περνάει ψηλά αλλά η λύτρωση ήρθε με άκρως περιπετειώδη και αγχωτικό τρόπο.

Ο Οριγκί πήρε ωραία την μπάλα, ήταν έτοιμος να μπει στη μεγάλη περιοχή αλλά ο Ολμπράιτον ήρθε γρήγορα και έκλεψε. Ο Μανέ, όμως, κυνηγούσε τη φάση και κατάφερε να πάρει την μπάλα, με τον Ολμπράιτον να είναι από πίσω του, να τον ανατρέπει εντός περιοχής και τον διαιτητή να δίνει (ορθώς) πέναλτι.

Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR που κι αυτό έδειξε την παράβαση. Ο Τζέιμς Μίλνερ (μα ποιος άλλος;) ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο και δυνατό πλασέ έστειλε στην απέναντι γωνία τον Σμάιχελ για το τελικό 2-1 στο 95′, σηκώνοντας όλο το Άνφιλντ στο πόδι.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Αντριαν, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ (78′ Χέντερσον), Φαμπίνιο, Φιρμίνο (78΄Οριγκί), Σαλάχ (90΄Λαλάνα), Μανέ

Λέστερ: Σμάιχελ, Εβανς, Περέιρα, Σογιουντσού, Τσίλγουελ, Πρατ (73′ Πέρεθ), Τίλεμανς, Ν’Ντιντί, Μάντισον (86′ Τσάντρι), Μπαρνς (46′ Ολμπράιτον), Βάρντι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *