Κύπελλο ξανά, 10 χρόνια μετά! | Chelsea 0-0 Liverpool (10-11 πεν.): Match Review

Η Liverpool λύγισε την Chelsea στα πέναλτι (10-11, 0-0 κδ, παρ) και κατέκτησε το Carabao Cup στον μεγάλο τελικό του Wembley. O Kepa αστόχησε στο 11ο πέναλτι για τους Λονδρέζους – 9η κατάκτηση League Cup για τους Reds.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη (2/3, 22:15 – Cosmote Sport 3) με τη Norwich στο Anfield για τον 5ο γύρο του FA Cup.

Η Liverpool είναι η νέα κάτοχος του Carabao Cup!

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο Wembley, οι Reds κατάφεραν να λυγίσουν την Chelsea στη διαδικασία των πέναλτι (10-11, 0-0 κδ, παρ), με τον Kepa (που μπήκε στο 118o λεπτό) να αστοχεί στην τελευταία εκτέλεση και να δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του Jurgen Klopp. 9ο League στην ιστορία της Liverpool, και πρώτο μετά το 2012, που είναι πλέον και η πολυνίκης του θεσμού.

Η Chelsea ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο με περισσότερες ευκαιρίες, η Liverpool από τη μεριά της ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο 45λεπτο. 4 γκολ ακυρώθηκαν στο ματς, 3 για την Τσέλσι, 1 για τη Λίβερπουλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελικό για τους Reds αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια ο 23χρονος Caoimhin Kelleher (που ευστόχησε στο 11ο πέναλι για τη Liverpool), ενώ ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο, αλλά κατάφερε να γράψει ιστορία καθώς έγινε μόλις ο 3ος Έλληνας που κατακτά το τρόπαιο στο Νησί. Και φυσικά το πανηγύρισε με την ψυχή του.


Ανώτερη και με «κλασικές» ευκαιρίες η Chelsea

Ένα απρόοπτο κράτησε τελευταία στιγμή εκτός ενδεκάδας τον Thiago, καθώς τραυματίστηκε στην προθέρμανση και η κάμερα τον έπιασε να δακρύζει λίγο πριν την έναρξη του ματς, με τον Alisson να κάθεται δίπλα του και να τον παρηγορεί.

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν δυναμικά στο ματς και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6ο λεπτό. Ο Pulisic βρέθηκε απέναντι στον Kelleher, αλλά ο τερματοφύλακας της Liverpool απέκρουσε.

Οι Reds ανέβασαν ρυθμούς από το 20ό λεπτό και μετά, απειλώντας για πρώτη φορά στο ματς στο 18ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Mane στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Σενεγαλέζου πέρασε αρκετά δίπλα από την εστία του Mendy, ενώ στο 22ο λεπτό ο Salah έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία.

Η ομάδα του Klopp έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 30ό λεπτό για να ανοίξει το σκορ. Ο Keita έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Mendy απέκρουσε και στη συνέχεια ο Mane πήγε να σκοράρει από κοντά αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Chelsea έκανε νέα τρομερή επέμβαση και έσωσε την ομάδα του.

Οι μπλε αύξησαν την πίεσή τους και έφτασαν 3 φορές πολύ κοντά στο γκολ. Στο 39ο λεπτό, ο Pulisic έκανε το σουτ από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Kelleher έδιωξε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Azpilicueta έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία, ενώ στο 45ο λεπτό ο Mount βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.


Σωρεία ευκαιριών, δύο γκολ που ακυρώθηκαν και… παράταση

Η ομάδα του Tuchel ξεκίνησε με το… πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος και έφτασε ξανά μια… ανάσα από το γκολ στο 49ο λεπτό. Ο Pulisic έβγαλε ωραία κάθετη στον Mount, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Kelleher, ενώ στο 58ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Liverpool σταμάτησε το σουτ του Mount.

Οι Reds απάντησαν στο 64ο λεπτό με τον Salah να περνάει την μπάλα πάνω από τον Mendy, αλλά ο Silva την τελευταία στιγμή απομάκρυνε σωτήρια. Τρία λεπτά αργότερα, η Liverpool άνοιξε το σκορ. Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε το φάουλ, ο Mane πήρε την πρώτη κεφαλιά-πάσα βρίσκοντας τον Matip, ο οποίος έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο van Dijk που συμμετείχε στη φάση, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο τελικός πήρε… φωτιά στο τελευταίο μισάωρο, με τους Reds να χάνουν νέα ευκαιρία στο 75ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Diaz από τα αριστερά στην περιοχή, ο Κολοβιανός έκανε το σουτ αλλά ο Mendy έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 78ο λεπτό, η Chelsea σκόραρε με τον Havertz αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν μέχρι τέλους στο Wembley, με τον Mendy να σταματάει εντυπωσιακά τα σουτ των Diaz και Matop (85′) και την κεφαλιά του van Dijk (90′), ενώ από την άλλη ο Kelleher απέκρουσε το γύρισμα από κοντά του Lukaku.


Δύο γκολ η Chelsea στην παράταση αλλά και τα δύο… ακυρώθηκαν!

Ο Lukaku σκόραρε στο 98ο λεπτό αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ ο Havertz έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά για τους μπλε, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ξανά ως οφσάιντ. Ο Tuchel στο 118′ πέρασε στο ματς τον Kepa αντί του Mendy ενόψει των πέναλτι, στα οποία οδηγήθηκε το ματς.

Στη… ρώσικη ρουλέτα ο ένας ευστοχούσε μετά τον άλλον, με τον Kepa να αστοχεί στο 11ο πέναλτι για την Chelsea και τη Liverpool να κατακατά το τρόπαιο.


H διαδικασία των πέναλτι:

0-1 για την Liverpoo ο Milner

1-1 για την Chelsea ο Alonso

1-2 για την Liverpool ο Fabinho

2-2 για την Chelsea ο Lukaku

2-3 για την Liverpool ο van Dijk

3-3 για την Chelsea ο Havertz

3-4 για την Liverpool ο Alexander-Arnold

4-4 για την Chelsea ο James

4-5 για την Liverpool ο Salah

5-5 για την Chelsea ο Jorginho

5-6 για την Liverpool ο Jota

6-6 για την Chelsea ο Rudiger

6-7 για την Liverpool ο Origi

7-7 για την Chelsea ο Kante

7-8 για την Liverpool ο Robertson

8-8 για την Chelsea ο Werner

8-9 για την Liverpool ο Elliott

9-9 για την Chelsea ο Silva

9-10 για την Liverpool ο Konate

10-10 για την Chelsea ο Chalobah

10-11 για την Liverpool ο Kelleher

Άστοχος ο Kepa – Η Liverpool κατακτά το League Cup


Οι συνθέσεις

Chelsea: Mendy (Kepa 119′); Chalobah, Silva, Rudiger; Azpilicueta (James 57′), Kante, Kovacic (Jorginho 106′), Alonso; Pulisic (Lukaku 73′), Mount (Werner 73′), Havertz

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold, Matip (Konate 91′), Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Elliott 79′), Keita (Milner 80′); Salah, Diaz (Origi 97′), Mane (Jota 80′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *