Η Liverpool αγνοείται | Manchester United 2-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool ήταν άφαντη στο Old Trafford και ηττήθηκε με 2-1 από τη Manchester United στο πρώτο δυνατό crash test της φετινής Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 27/8 (17:00) με τη Bournemouth στο Anfield.

Νίκη αγνοείται, Liverpool αγνοείται…

Η Liverpool ταξίδεψε στο Old Trafford για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην Premier League, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ ουσιαστικά στο γήπεδο και ηττήθηκε με 2-1 από τη Manchester United.

Οι απουσίες των Reds ήταν αρκετές, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την πολύ προβληματική εικόνα της ομάδας – ιδίως στο πρώτο ημίχρονο που δεν είχε τελική στον στόχο.

Ο Sancho έβαλε μπροστά τη United, ο Rashford πέτυχε το δεύτερο γκολ, με τον Salah να μειώνει στα τελευταία λεπτά για τη Liverpool.


Εκτός τόπου και χρόνου από την αρχή η Liverpool

Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να βλέπει κανείς τους παίκτες της Liverpool σε ένα ντέρμπι να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Το εκρηκτικό ξεκίνημα της United έφερε εκνευρισμό και πολλά αβίαστα λάθη στην άμυνα των Reds, κάτι που εκμεταλλεύτηκε από νωρίς η ομάδα του Ten Hag.

Στο 10ο λεπτό το πλασέ του Elanga κατέληξε στο δοκάρι του Alisson αλλά έξι λεπτά αργότερα η United πήρε το προβάδισμα. Ο Elanga βρήκε τον Sancho στην καρδιά της περιοχής, ο οποίος απέφυγε τον Milner και νίκησε από κοντά τον Alisson για το 1-0.

Το γκολ δεν αφύπνισε τη Liverpool που εξακολοθούσε να παραμένει χωρίς φάση στο πρώτο ημίχρονο μέχρι το 40ό λεπτό. Εκεί που άγγιξε την ισοφάριση αλλά η United στάθηκε τυχερή. Ο Milner έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ο Fernandes έκανε στραβοκλωτσιά και η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία του De Gea, ωστόσο τελικά βρήκε στο σώμα του Martinez ο οποίος πρόλαβε να την απομακρύνει.


Δεν έφτανε το γκολ του Salah…

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου. Πίεση η United, κενά και λάθη η Liverpool. Αποτέλεσμα; Το 2-0 της United στο 53ο λεπτό. Μετά από λάθη των van Dijk και Gomez, ο Rashford νίκησε σε τετ-α-τετ τον Alisson.

Η είσοδος του Fabinho και του Carvalho στα επόμενα λεπτά ανέβασαν κάπως την απόδοση της Liverpool, η οποία απείλησε στο 76ο λεπτό με τους Diaz και Fabinho και στο 81ο λεπτό με τον Firmino αλλά ο De Gea κράτησε το μηδέν για τη United.

Οι Reds έψαχναν το γκολ και το πέτυχαν στο 82ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Carvalho έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο De Gea έδιωξε αλλά ο Salah πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Στα τελευταία λεπτά η Liverpool έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η United κράτησε το 2-1 μέχρι το τέλος.

Η πρώτη ήττα της σεζόν (αλλά και για το 2022) είναι γεγονός.


Οι συνθέσεις

Man United: De Gea; Dalot (Wan-Bissaka 85′), Varane, Martinez, Malacia; McTominay, Eriksen (Van de Beek 85′); Sancho (Fred 71′), Fernandes, Rashford (Ronaldo 85′); Elanga (Martial 46′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 85′); Henderson (Fabinho 59′), Elliott, Milner (Carvalho 73′); Salah, Diaz, Firmino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *