Η πόλη στα κόκκινα | Liverpool 5-2 Everton: Match Review

LIVERPOOL, ENGLAND - DECEMBER 04: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Divock Origi of Liverpool celebrating after scoring his second goal making it 3-1 during the Premier League match between Liverpool FC and Everton FC at Anfield on December 04, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Μια εκθαμβωτική Liverpool θριάμβευσε στο 234ο Merseyside Derby, διαλύοντας με 5-2 την Everton στο Anfield, πέτυχε την 14η νίκη της στο πρωτάθλημα και συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 7/12 με τη Bournemouth (Cosmote Sport 2 HD – 17:00) στο Vitality Stadium για την 16η αγωνιστική της Premier League.

15η αγων. Premier League

Το Merseyside, για ακόμη μια χρονιά, παραμένει κόκκινο!

Το πλοίο του Jurgen Klopp… βύθισε τη συμπολίτισσα και σαλπάρει για πρωτάθλημα.

Η Liverpool ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Everton, βάζοντας 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πήρε μεγάλη νίκη (5-2) στο ντέρμπι του Merseyside, φτάνοντας τους 43 βαθμούς και διατήρησε το +8 από τη Leicester και το +11 από τη Manchester City.

Φανταστικό παιχνίδι στο πρώτο μέρος με τον Origi να πετυχαίνει δύο γκολ, κι από ένα οι Mane και Shaqiri, ενώ για την Everton μείωσαν δύο φορές στο σκορ οι Keane και Richarlison. Ο Wijnaldum στο τελευταίο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Οι Reds πέτυχαν την 14η νίκη τους σε 15 παιχνίδια στη φετινή Premier League, ενώ έφτασαν τα 32 παιχνίδια αήττητοι, κάτι που καταφέρνουν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Παράλληλα, ο Klopp πανηγύρισε την 100ή νίκη του στο πρωτάθλημα σε 159 παιχνίδια (το κατάφερε γρηγορότερα από κάθε άλλον που κάθισε στον πάγκο της Liverpool), και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον Jose Mourinho που το έκανε σε 142 ματς.

Εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο με 6 γκολ!

Ο Klopp παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με το προηγούμενο παιχνίδι.

Ο Adrian πήρε τη θέση του τιμωρημένου Alisson, Wijnaldum-Lallana Milner τριάδα στον άξονα και οι Salah-Firmino έμειναν στον πάγκο, με τον Origi και τον Shaqiri να ξεκινούν στην επίθεση μαζί με τον Mane και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Οι Reds άρχισαν από νωρίς την πίεση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 6′ όταν ο Mane έβγαλε τρομερή κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Origi πήρε τη μπάλα, πέρασε τον Pickford και έκανε το 1-0.

Λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Alexander-Arnold βρήκε με καταπληκτική αλλαγή παιχνιδιού τον Mane από τα αριστερά, εκείνος κράτησε όσο χρειαζόταν και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή σε θέση βολής τον Shaqiri ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0 στο 17′.

Ο Ελβετός ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός μετά τον Ιανουάριο και πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την περσινή Boxing Day, όπου η Liverpool είχε επικρατήσει 4-0 της Newcastle.

Η Everton όμως αντέδρασε άμεσα και μείωσε σε 2-1 με τον Keane από κοντά στο 21′. Αυτό ήταν το 13ο συνεχόμενο ματς που δέχεται γκολ η Liverpool, η οποία έχει να κρατήσει το clean sheet από τη νίκη (0-1) επί της Sheffield United στις 28 Σεπτεμβρίου.

Το ματς είχε αποκτήσει άγριο ρυθμό, τα “ζαχαρωτά” άρχισαν να… γλυκαίνονται αλλά στο 31′, μετά από τρελή βαθιά μπαλιά του Lovren, ο Origi κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα και εκτέλεσε υποδειγματικά τον Pickford για το 3-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι.

Συνολικά, ο Divock Origi έχει πετύχει 5 γκολ στα ντέρμπι με την Everton και μόνο οι Robbie Fowler (6) και Steven Gerrard (7) έχουν περισσότερα.

Ο Marko Silva είδε την ομάδα του να φτάνει μια ανάσα από το γκολ αλλά ο Lovren στο 44′ έκοψε σωτήρια πριν ο Calvert-Lewin έσπρωχνε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ούτε ένα λεπτό μετά τον κίνδυνο για την εστία του Adrian, η Liverpool βρήκε ξανά ανοιχτούς χώρους και σκόραρε. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση, ο Mane απέφυγε ωραία τον Iwobi, έδωσε στον Alexander-Arnold που έτρεξε μέχρι την περιοχή, βρήκε στο ημικύκλιο της περιοχής τον Σενεγαλέζο κι αυτός με… χειρουργικό πλασέ έκανε το 4-1 στο 45′.

Η Everton δεν τα παράτησε και έκανε το 4-2 στις καθυστερήσεις με την καρφωτή κεφαλιά του Richarlison. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα τρελό και καθηλωτικό πρώτο ημίχρονο.

Κατέβασε ρυθμό αλλά βρήκε κι άλλο γκολ στο 90′

Οι Reds δεν συνέχισαν στα… κόκκινα και στο δεύτερο μέρος. Το πήγαν χαλαρά, έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους και έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Ο ρυθμός είχε χαθεί εντελώς στο ντέρμπι μέχρι το 80′. Δέκα λεπτά πριν το τέλος έγινε η πρώτη αξιόλογη και ξεκάθαρη φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Henderson βρήκε ωραία τον Mane, αλλά ο Σενεγαλέζος δεν μπόρεσε να νικήσει από θέση βολής τον Pickford, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, όπως και στο 83′ καθυστέρησε και έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει ξανά.

Στην εξέλιξη αυτής της φάσης, η Everton πήρε τη μπάλα και ο Iwobi έβγαλε τον Kean απέναντι από τον Adrian αλλά ο νεαρός επιθετικός αστόχησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, χάνοντας μοναδική ευκαιρία στο 84′.

Η Liverpool είχε πάει το ματς στα μέτρα της και ο Wijnaldum με σουτ εντός περιοχής έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-2 στο 90′, μετά από φοβερή ενέργεια του Firmino από τα αριστερα, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Origi.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Adrian; Alexander-Arnold (Gomez 83′), Lovren, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Lallana (Henderson 73′), Milner; Shaqiri, Origi, Mane (Firmino 73′)

Everton: Pickford; Holgate, Mina, Keane; Sidibe (Bernard 35′), Davies (Schneiderlin 72′), Sigurdsson, Digne; Iwobi, Richarlison, Calvert-Lewin (Kean 60′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *