Η απίστευτη συνέπεια του Wijnaldum! (stat)

Ο Gini Wijnaldum, ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια στη μηχανή του Jürgen Klopp απ’ όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Liverpool, έπαιξε χθες (23/05) το τελευταίο του παιχνίδι με το Liver bird στο στήθος. Ποιο είναι όμως το ενδιαφέρον στατιστικό σχετικά με τον διεθνή Ολλανδό;

Ο Georginio Wijnaldum αποκτήθηκε για κάτι λιγότερο από 28 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2016 από την -τοτε- υποβιβασμένη Newcastle United.

Έκατσε μια πενταετία στο Merseyside και αφού το συμβόλαιό του έληξε και δεν υπήρξε συμφωνία ανανέωσης, ο άσσος με καταγωγή από το Σουρινάμ λέει «αντίο» στην «κόκκινη» οικογένεια.

Αυτά τα πέντε χρόνια που παρέμεινε στο Λιμάνι ο Gini, η Liverpool έδωσε 263 επίσημα παιχνίδια. Το… τρομακτικό στατιστικό είναι ότι ο Wijnaldum έχει συμμετοχή σε 237 εξ’ αυτών, έχοντας, μάλιστα, σκοράρει 22 γκολ συνδυασμένα με 16 ασίστ.

Με έναν απλό υπολογισμό, δηλαδή, ο Gini Wijnaldum δεν έχει αγωνισθεί μόνο σε 26 (!) παιχνίδια από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Anfield μέχρι και χθες που το αποχαιρέτησε, με τον κόσμο, τους συμπαίκτες του αλλά και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, να τον αποθεώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *