Επιεικώς…μετριότατοι! Napoli- Liverpool 1-0: Βαθμολογίες παικτών.

Την κατά κοινή ομολογία χειρότερή της φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε στο San Paolo η Liverpool, που γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη γηπεδούχο Napoli χάρη σε γκολ του Lorenzo Insigne στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Jurgen Klopp παρέταξε την ομάδα με το βασικό σχήμα, με μοναδική εξαίρεση την παρουσία του Naby Keita αντί του Jordan Henderson.

Ο μέσος από τη Γουϊνέα ήταν και ο μεγάλος άτυχος της συνάντησης, καθώς αποχώρησε στο πρώτο εικοσάλεπτο με πρόβλημα στη μέση και την θέση του πήρε, όπως αναμενόταν ο Henderson.

Οι Reds αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα απέναντι στην εξαιρετικά στημένη Napoli, τόσο στην κυκλοφορία, όσο και στη δημιουργία φάσεων και τη διατήρηση της κατοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Partenopei σφυροκόπησαν την εστία του Alisson και τελικά βρήκαν τη λύση με την προβολή του Insigne στο 89ο λεπτό.

Ας δούμε όμως πως τα πήγε ο κάθε “κόκκινος” ξεχωριστά σε ένα πολύ δύσκολο βράδυ:

Alisson Becker: 7.5/10

Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο πιθανότατα πιο ζόρικο παιχνίδι του στην εστία της ομάδας. Δέχθηκε πάμπολες φάσεις, αλλά ήταν σε όλες τις αντιδράσεις του εξαιρετικός και σταθερός. Η άμυνα δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα στην αναχαίτιση των Ναπολιτάνων και υπήρξαν στιγμές κακής συνεννόησης με τους αμυντικούς του, χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει τη συνολική εικόνα του.

Trent Alexander-Arnold: 3.5/10

Μιλάμε πιθανότατα για την χειρότερη εμφάνισή του με τα χρώματα της ομάδας. Είναι από εκείνα τα ματς που η απειρία νίκησε την ωριμότητά του με αποτέλεσμα να υποπέσει σε αμέτρητα λάθη και να είναι εμφανώς ο αδύναμος κρίκος στην άμυνα της ομάδας. Σχεδόν όλες οι καλές στιγμές της Napoli ήταν από την μεριά του, όπου Rui και Insigne έκαναν ό,τι ήθελαν, ενώ και επιθετικά ήταν ανύπαρκτος. Ας ελπίσουμε να μην επηρεαστεί αρνητικά.

Joe Gomez: 8/10 (MOTM)

Ακόμη και σε ένα τόσο τραγικό ματς για την ομάδα κατάφερε να ξεχωρίσει θετικά. Ήταν σταθερότατος και αρκετά σίγουρος στις επεμβάσεις του. Πολύ καλός με την μπάλα κάτω και αποτέλεσε το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους επιθετικούς των γηπεδούχων. Μοναδικό του ψεγάδι το ότι φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ, αλλά μπροστά στη συνολική εικόνα του σε συνδυασμό και με των υπολοίπων θα ήταν λάθος να τον καταδικάσουμε.

Virgil van Dijk: 7/10

Ήταν καλός όπως σε κάθε παιχνίδι, αλλά ένα τσικ πιο κάτω από την συνηθισμένη του απόδοση. Καθάρισε αρκετές φάσεις και είχε σωτήριες επεμβάσεις σε αρκετές στιγμές, αλλά υπήρξαν φάσεις που έβγαλε μια νευρικότητα και μια έλλειψη ψυχραιμίας που δεν το συνηθίζει. Συνολικά όμως, παίρνει σίγουρα θετικό πρόσημο.

Andy Robertson: 5.5/10

Πολύ μέτρια εμφάνιση για τα δεδομένα του. Συγκριτικά με τον έταιρο ακραίο μπακ της ενδεκάδας ήταν σίγουρα καλύτερος, αλλά όχι όσο καλός απαιτούσε η περίσταση. Αντιμετώπισε και αυτός πολλά προβλήματα πίσω, είχε κακή έως μηδαμινή συμβολή στο επιθετικό κομμάτι και δεν έβγαλε σε καμία περίπτωση την σιγουριά που τον χαρακτηρίζει.

James Milner: 4.5/10

Έκανε άπειρα λάθη, είχε πολύ μέτρια συμβολή στην ανάπτυξη της ομάδας και στην συνολική κυκλοφορία και συνολικά ήταν σκιά του καλού του εαυτού. Φάνηκε σε μεγάλο βαθμό η κούρασή του από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Η χειρότερη φετινή παρουσία και για αυτόν.

Naby Keita: 4.5/10

Αγωνίστηκε μόλις 18 λεπτά, αλλά ήταν εμφανώς τρακαρισμένος και πραγματοποίησε πολλά και εύκολα λάθη όσο έπαιξε. Ωστόσο, του δίνεται ένα σοβαρό ελαφρυντικό, καθώς ο χρόνος συμμετοχής του ήταν πολύ λίγος για να κριθεί περαιτέρω.

Gini Wijnaldum: 6/10

Ίσως ο πιο αξιόλογος από την τριάδα του κέντρου. Από τους λίγους που κατάφερνε να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας λίγο παραπάνω και να ηρεμήσει το παιχνίδι. Το πάλεψε εμφανώς, αλλά από ένα σημείο και μετά χάθηκε και αυτός στην μετριότητα των υπολοίπων.

Mohamed Salah: 4/10

Ένα ακόμη παιχνίδι όπου ήταν εξαιρετικά αναποτελεσματικός. Έτρεξε και προσπάθησε πάρα πολύ, δεν ήταν σίγουρα αδιάφορος, αλλά αναλώθηκε σε πολύ μέτριες ενέργειες και αντιμετωπίστηκε σωστά και με σχετική ευκολία από τους αμυντικούς της Napoli.

Sadio Mane: 5/10

Και αυτός το πάλεψε πολύ, είχε πολλά τρεξίματα και ήταν δραστήριος. Προσπάθησε και κράτησε λίγο παραπάνω μπάλα, αλλά από ουσία απολύτως τίποτα. Έχει πάρα πολλά παιχνίδια στα πόδια του και αυτό φάνηκε και με το παραπάνω.

Roberto Firmino: 5.5/10

Οριακά ανώτερος από τους άλλους δυο της επίθεσης. Έτρεξε και πίεσε αρκετά, γύρισε πολύ πίσω να πάρει μπάλα και να μοιράσει και είχε πολλή διάθεση να βοηθήσει επιθετικά, αλλά δεν του βγήκε τίποτα με αποτέλεσμα να κινηθεί εν τέλει και αυτός σε μέτρια επίπεδα.

Jordan Henderson: 5.5/10

Πέρασε στη θέση του Keita στο 19′ και είχε αρκετή διάθεση. Ηρέμησε το παιχνίδι όσο μπορούσε και έπαιξε ψύχραιμα την μπάλα, είχε και μερικά κοψίματα, αλλά ήταν χαμένος σε πολύ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, που η ομάδα δυσκολεύτηκε ακόμη περισσότερο.

Fabinho: 5/10

Μπήκε στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης με σκοπό να βοηθήσει στην αναχαίτηση των ασταμάτητων επιθέσεων από πλευράς Napoli και σε γενικές γραμμές ήταν οκ. Δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, παρά την αρκετή πίεση, ωστόσο η είσοδός του δεν είχε κάποιο ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στο παιχνίδι και την εικόνα της ομάδας.

Daniel Sturridge: -/10

Μια ακόμη ευρωπαϊκή συμμετοχή για τον Άγγλο φορ, που ωστόσο δεν μπορεί να κριθεί καθώς αγωνίστηκε ελάχιστα.

Jurgen Klopp: 5.5/10

Φάνηκε πως πήγε είτε να πάρει μια σβηστή νίκη εφόσον του έβγαινε, είτε απλώς να μην χάσει. Γενικώς, προσπάθησε να πάρει ό,τι καλύτερο γινόταν με όσο το δυνατόν λιγότερη προσπάθεια με το μυαλό να είναι στην City την Κυριακή. Η νοοτροπία της ομάδας στο γήπεδο δεν ήταν αυτή που έπρεπε, έγινε έρμαιο των διαθέσεων του Carlo Ancelotti και των πιο ορεξάτων παικτών του και το πλήρωσε με οδυνηρό τρόπο. Πολύ κακή εικόνα από την ομάδα του και ο ίδιος δεν βοήθησε όσο έπρεπε με σχετικά καθυστερημένες τις δυο τελευταίες του αλλαγές, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *