Ελβετικός σουγιάς ξεκλείδωσε το λεωφορείο από το Manchester! | Liverpool 3-1 Manchester United: Βαθμολογίες παιχτών

Ο Klopp τον έριξε στο 70′ και ο Xherdan Shaqiri πήρε από το χέρι την “κολλημένη” Liverpool και την οδήγησε στην πρώτη της εγχώρια νίκη επί της Manchester United τα τελευταία 4 χρόνια με σκορ 3-1!

Προγνωστικά δύσκολα χωράνε σε τέτοια παιχνίδια, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δυο αντίπαλοι. Ήταν γνωστό πριν την έναρξη του αγώνα πως η Liverpool βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, την καλύτερη της σύγχρονης ιστορίας της, ενώ η Manchester United αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά και μη προβλήματα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και εξελίχθηκε όπως αναμενόταν. Με επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων και τους παίχτες του Mourinho να αμύνονται και να ελπίζουν σε αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις.

Η Liverpool κυκλοφόρησε πολύ όμορφα την μπάλα από το ξεκίνημα και στο 9′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή με το σουτ του Fabinho να φεύγει άουτ. Στο 24ο λεπτό ήρθε και μια στιγμή μαγείας από τον Βραζιλιάνο, που βρήκε εξαιρετικά τον Mane στην πλάτη της άμυνας και ο Σενεγαλέζος με ιδανικό κοντρόλ και τελείωμα άνοιξε το σκορ!

9 λεπτά μετά όμως, από το πουθενά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν το παιχνίδι, όταν ο Lukaku έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Alisson έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή στρώθηκε στον Lingard που σκόραρε προ κενής εστίας.

Οι σκιές για μια ακόμη αποτυχία στο ντέρμπι έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι πάνω από το Anfield με τις ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Οι παίχτες του Klopp μπήκαν ακόμη καλύτεροι στην επανάληψη και έφτιαξαν άπειρες φάσεις μπροστά από την εστία του De Gea, που ήταν σε καλή μέρα.

Πολλές στημένες φάσεις, πολλές επικίνδυνες καταστάσεις και αρκετές τελικές από πλευράς Liverpool, όμως η United άντεχε και έδειχνε να μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι.

Στο 70′ όμως, ο Klopp προχώρησε σε κίνηση ματ, πέρασε τον Shaqiri στο ματς και ο Ελβετός άλλαξε όλη τη ρώτα της αναμέτρησης. 3 λεπτά μετά την είσοδό του πήρε την μπάλα στην περιοχή μετά από φανταστική προσπάθεια του Mane και εκτέλεσε για το 2-1, ευνοούμενος και από κόντρα στο πόδι του Young.

Ένα δεκάλεπτο μετά πρόσθεσε και το κερασάκι στην τούρτα και με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι έβαλε τέλος οριστικά στο αρνητικό σερί των Reds επί των Red Devils επί εποχής Jurgen Klopp.

Πάμε να δούμε πως τα πήγαν ξεχωριστά οι ποδοσφαιριστές του Jurgen Klopp στο σημερινό πολύ μεγάλο ματς:

Alisson Becker 5/10: Όσο καλά και να τα πήγε συνολικά στο παιχνίδι, έδωσε δικαίωμα στην ακίνδυνη United να διεκδικήσει αποτέλεσμα με το τραγικό λάθος του. Η υπόλοιπη παρουσία του ήταν καλή με σταθερές επεμβάσεις και πολύ καλές μεταβιβάσεις, αλλά εκείνο το λάθος θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά.

Nathaniel Clyne 7/10: Πρώτη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα μετά τον περασμένο Μάιο και μάλιστα σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στην περίσταση, έβγαλε σταθερότητα και δυναμισμό και βοήθησε και στις δυο άκρες του γηπέδου. Έχασε πολύ λίγες φάσεις και γενικά φάνηκε σε καλή κατάσταση. Μακάρι να τον ξαναδούμε.

Andy Robertson 7/10: Ένα ακόμη καλό ματς από τον Robbo, που έβγαλε τρομερό πάθος και πολλή ενέργεια. Έτρεξε όσο δεν πάει, έδωσε λύσεις μπροστά και είχε καλές τοποθετήσεις πίσω. Οι εκτελέσεις κόρνερ του όμως ήταν τραγικές.

Dejan Lovren 7/10: Επιστροφή στο αρχικό σχήμα για τον Κροάτη με μια καλή εμφάνιση. Έκανε πολύ καλά τα βασικά, είχε ελάχιστες κακές στιγμές και γενικά δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Είχε και 1-2 καλές ευκαιρίες να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Virgil van Dijk 8/10: Ξεκίνησε με το περιβραχιόνιο στο χέρι και το κράτησε μέχρι και την είσοδο του Hendo. Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά έκαναν και απόψε την εμφάνισή τους, ήταν πολύ σίγουρος για τις επιλογές του, βοήθησε την ομάδα να ηρεμήσει το παιχνίδι όταν χρειαζόταν και ανάλογα να το “αγριέψει” όποτε απαιτούνταν. Δεν είχε καθόλου λάθη και ήταν σταθερότατος.

Fabinho 9/10 (ΜΟΤΜ): Ήταν με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου από τους ενδεκαδάτους. Όργωσε το κέντρο, μοίραζε μαεστρικά το παιχνίδι και έδινε τέμπο συνεχώς στην ομάδα. Δίνει μαγική ασίστ στον Mane για το 1-0 και πήρε πολλές πρωτοβουλίες επιθετικά. Πολύ καλός και στο αμυντικό κομμάτι, γενικά πρόκειται για το μεγαλύτερο του ματς από τη μέρα που ήρθε. Έχει βρει τον καλό του εαυτό και φαίνεται κάθε ματς και περισσότερο.

Georginio Wijnaldum 7/10: Πολύ σημαντική και η δική του παρουσία σήμερα, κράτησε μπάλα, βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία και στην επίθεση επίσης. Είχε κάποιες καλές στιγμές να απειλήσει και απέφυγε τα πολλά λάθη. Πολύ καλός!

Naby Keita 6/10: Είχε σαφώς πιο δημιουργικό ρόλο από τα άλλα δυο χαφ και πολλές φορές κινήθηκε και αριστερά. Πήρε μπάλα και προσπάθησε να φτιάξει καταστάσεις. Πολλές φορές κράτησε παραπάνω την μπάλα και κόπηκε, ενώ άλλες δεν πήρε σωστές αποφάσεις. Με λίγα λόγια δεν του βγήκε το ματς, ωστόσο προσπάθησε. Στο 70′ άφησε την θέση του στον Shaqiri.

Sadio Mane 8/10: Μετά τα όργια μεσοβδόμαδα με τη Napoli και τις απίθανες χαμένες ευκαιρίες του, επέστρεψε στα γκολ και τις καλές εμφανίσεις. Είχε μεγάλη συμμετοχή στην επίθεση και την δημιουργία ευκαιριών, ενόχλησε πολλάκις την αντίπαλη άμυνα και έχει συμμετοχή σε 2 από τα 3 γκολ της ομάδας. Στο πρώτο εκτελεί ιδανικά και μετά από εξαιρετικό κοντρόλ και στο δεύτερο κάνει μαγική ενέργεια και δύσκολο γύρισμα, από το οποίο προέρχεται εν τέλει το γκολ του Shaq.

Roberto Firmino 7.5/10: Πολύ καλή παρουσία από τον Bobby σήμερα. Σε προηγούμενα δύσκολα ματς ήταν μέτριος προς κακός, αλλά σήμερα πήρε μπάλα, έσπασε ωραία, δημιούργησε όμορφα για τους συμπαίκτες του και πήρε και τελικές προσπάθειες. Ήταν απειλητικός, ήταν ορεξάτος και έβγαλε και όμορφες ενέργειες. Πολύ θετικός!

Mohamed Salah 6/10: Ο χειρότερος της τριάδας σήμερα, δυσκολεύτηκε αρκετά και στοχοποιήθηκε από την αντίπαλη άμυνα. Κλείστηκε, δεν του βγήκαν σε μεγάλο βαθμό αυτά που επιχείρησε και οδηγήθηκε σε μια μέτρια εμφάνιση. Τουλάχιστον τον είδαμε να πανηγυρίζει!

Xherdan Shaqiri 9/10: Ο από μηχανής θεός! Μπήκε αλλαγή και άφησε το στίγμα του στο ντέρμπι με τα δυο γκολ, που θα μείνουν αξέχαστα! Πήρε πρωτοβουλίες, έπαιξε κάθετα και διέσπασε την σφιχτή άμυνα της Manchester United. Τρομερή συμβολή για το διάστημα που αγωνίστηκε, σαν να ήταν έτοιμος από καιρό! Αν δεν ήταν τόσο καλός ο Fabinho, θα ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP!

Jordan Henderson -/10: Πέρασε στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν πρόλαβε, ούτε χρειάστηκε να κάνει πολλά.

Jurgen Klopp 10/10: ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΗ προετοιμασία για το συγκεκριμένο ματς. Η ομάδα ήξερε τι ήθελε από το παιχνίδι και το ζήτησε εξαρχής. Παρουσίασε ένα σύνολο που ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στην περίσταση και επηρέασε κατάλληλα το ματς με την αλλαγή του Shaqiri. Και ο ίδιος ήταν έτοιμος για αυτό το ματς και οι παίχτες του. Η ομάδα ήταν ανώτερη για τα καλά και πήρε πανάξια νίκη για να ξαναπάει μόνη πρώτη! YNWA!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *