Εκδρομή στην Πορτογαλία, με Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά | Porto 1-4 Liverpool: Match Review

Με Φιρμίνο-Σαλάχ-Μανέ να σκοράρουν και τον Φαν Ντάικ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, η Λίβερπουλ πέρασε… αέρα από την Πορτογαλία επικρατώντας με 1-4 της Πόρτο και πήρε θριαμβευτικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League όπου θα βρει μπροστά της την Μπαρτσελόνα. Πρωτομαγιά το πρώτο παιχνίδι.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 21/4 (18:00 – Cosmote Sport 1 HD) με την Κάρντιφ στο Cardiff City Stadium για την 35η αγωνιστική της Premier League.

Προημιτελικά Uefa Champions League (επαναληπτικός)

Με το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού στο Άνφιλντ, τα πράγματα ήταν πιο απλά στη ρεβάνς με την Πόρτο.

Χωρίς να πιάσει τοπ απόδοση, η ομάδα του Κλοπ άφησε στην Πόρτο χώρο στο πρώτο μέρος αλλά ήταν πιο εύστοχη από τους Πορτογάλους, και με την επιθετική τριπλέτα να πετυχαίνει από ένα γκολ (Μανέ-Σαλάχ-Φιρμίνο) και τον Φαν Ντάικ να κλείνει ιδανικά τη βραδιά, η Λίβερπουλ νίκησε άνετα 1-4 την Πόρτο (ο Μιλιτάο είχε μειώσει προσωρίνα για τους Πορτογάλους) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League.

Εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα του Μέσι και του Βαλβέρδε, καθώς θα συναντηθεί και με τους Σουάρεζ και Κουτίνιο που έχουν έντονο “κόκκινο” παρελθόν.

Το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών θα διεξαχθεί 1 Μαΐου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, 7 Μαΐου.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, Τότεναμ και Άγιαξ θα παλέψουν για μία θέση στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης. Η Τότεναμ, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς με τη Σίτι, έχασε 4-3 αλλά χάρη στο 1-0 υπέρ της στον πρώτο αγώνα πήρε την πρόκριση και ο Άγιαξ υπέταξε τη Γιουβέντους μες το σπίτι της.

*Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η επιστροφή στην ενεργό δράση του Γκόμεζ μετά από τέσσερις μήνες!


Η Πόρτο τις ευκαιρίες, η Λίβερπουλ το γκολ

Οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με ξεκάθαρα επιθετικό προσανατολισμό για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Η ομάδα του Κονσεϊσάο έχασε την πρώτη καλή της ευκαιρία μόλις στα 35” με το σουτ του Ερέρα να περνάει άουτ.

Συνέχισε να πιέζει ψηλά η Πόρτο και έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες με τον Μαρεγκά στο 6′ να σουτάρει και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Άλισον και στο 15′ το σουτ του να καταλήγει άουτ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Λίβερπουλ ήταν τελείως παθητική στο γήπεδο και άφησε την Πόρτο να κάνει συνολικά 14 φάσεις μέχρι το 30′, χωρίς ωστόσο κάποια από αυτές να έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Άλισον.

Παρ’ όλα αυτά, οι Reds πήραν το προβάδισμα στην πρώτη ουσιαστική τους φάση στο παιχνίδι. Στο 26′ Βαϊνάλντουμ και Σαλάχ συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή, ο Αιγύπτιος βρήκε με πάσα τον Μανέ κι αυτός από κοντά έκανε το 0-1. Στην αρχή το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά ο Μακέλι συμβουλεύτηκε το VAR και τελικά έδειξε σέντρα.

Οι “Δράκοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν δύο καλές στιγμές στο 29′ με τον Μπραχίμι και στο 39′ με τον Κορόνα, ενώ ο Μίλνερ, μετά από ωραία προσπάθεια του Άρνολντ, βρήκε την μπάλα κάπως περίεργα και παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα.


Μπήκε ο Φιρμίνο, σκόραρε η επιθετική τριπλέτα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ήταν πιο προσεκτική στο αμυντικό κομμάτι και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η Πόρτο απείλησε με τον Σοάρες στο 54′ και ο Σαλάχ απάντησε στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του να περνάει άουτ.

Ο Κλοπ έβλεπε την ομάδα του να μην δημιουργεί τόσες ευκαιρίες με τον Οριζί στην επίθεση, έβαλε τον Φιρμίνο στη θέση του κι έτσι άρχισε το… κόκκινο πάρτι λίγο αργότερα.

Η Λίβερπουλ σε ανοιχτούς χώρους είναι άπιαστη, κι αυτό το έδειξε για άλλη μια φορά στο 65′ με τον Άρνολντ να βρίσκει με εκπληκτική πάσα τον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος από κοντά με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κασίγιας για το 0-2.

H Πόρτο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κατάφερε να μειώσει σε 1-2με κεφαλιά του Μιλιτάο στο 68′ αλλά οι παίκτες του Κλοπ έβρισκαν πολλά κενά στη μεσαία γραμμή των Πορτογάλων και τα εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

Ο Χέντερσον έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μανέ, ο Σενεγαλέζος πέρασε τον Κασίγιας αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο στο 73′ αλλά ο Φιρμίνο, μετά από ακόμα μια σέντρα του πολύ καλού Χέντερσον, έκανε την κεφαλιά από κοντά για το 1-3 στο 77′.

Το κερασάκι στην τούρτα της επικείμενης πρόκρισης έβαλε ο Φαν Ντάικ στο 84′. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανέ έκανε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ολλανδό αμυντικό κι αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-4.


Οι συνθέσεις

Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Κορόνα (78′ Φερνάντο), Ντανίλο, Ερέρα, Μπραχίμι (81′ Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο (46′ Σοάρες), Μαρεγκά

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ (66′ Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (71′ Χέντερσον), Φαμπίνιο, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Οριζί (46′ Φιρμίνο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *