Εγκρίθηκαν τα σχέδια της Liverpool: 7.000 νέες θέσεις στο Anfield!

Η Liverpool κατέθεσε στο Συμβούλιο της πόλης το πρωί της Τρίτης (15/06) το αίτημα της για την επέκταση της κερκίδας Anfield Road End κατά 7.000 θέσεις, με το σχέδιο να εγκρίνεται με ψήφους 6 προς 2.

Η επένδυση 60 εκατομμυρίων λιρών για την επέκταση του Anfield και συγκεκριμένα της κερκίδας Anfield Road End πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά.

Το Συμβούλιο του Liverpool ενέκρινε σήμερα (15/06) το κατατεθέν πλάνο και σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες.

Πρόκειται για μια διαδικασία που πήρε πολλούς μήνες για να φτάσει στο τρέχον σημείο της, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις του συλλόγου με μέλη της τοπικής κοινότητας, κατοίκους και εργαζομένους, προκειμένου να δίνεται συνεχής ανατροφοδότηση σχετικά με τις πιθανολογούμενες αρνητικές συνέπειες των έργων.

Με ψήφους 6 προς 2, το Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο και το Anfield πρόκειται να αποκτήσει 7.000 νέες θέσεις (η συνολική χωρητικότητα θα ανέλθει στις 61.000 θέσεις), νέα family zone, αίθουσες φιλοξενίας και άλλες δυνατότητες. Μάλιστα, η πρόταση του συλλόγου περιελάμβανε και τη δυνατότητα διεξαγωγής ετησίως έξι μη ποδοσφαιρικών γεγονότων στο στάδιο, όπως μουσικών συναυλιών ή αγώνων άλλων αθλημάτων (πχ ράγκμπι), πρόταση που επίσης έγινε δεκτή.

Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

Σοβαρές ήταν οι ενστάσεις ορισμένων μελών του Συμβουλίου, πάντως, αναφορικά με τη διαχείριση του Stanley Park, του θρυλικού πάρκου που ενώνει Anfield και Goodison Park και που ξεκινά ουσιαστικά πίσω από την Anfield Road End.

Πιο συγκεκριμένα, Dave Cummings και Lena Simic μίλησαν για τον προβληματισμό σχετικά με το κόψιμο δένδρων που περιλαμβάνουν τα σχέδια της Liverpool, κατηγορώντας το σύλλογο για έλλειψη διαφάνειας σε προηγούμενες αντίστοιχες ενέργειες του.

Ο Andy Hughes, εκ μέρους της Liverpool, απάντησε ότι ο σύλλογος πρόκειται να φυτέψει περισσότερα δένδρα απ’ όσα θα κόψει (το πλάνο αυτό συμπεριελήφθη στο σχέδιο που κατατέθηκε, λίγο πριν την τελική του διαμόρφωση), ενώ υπενθύμισε στο Συμβούλιο ότι οι «Reds» έχουν δαπανήσει περίπου 20 εκατομμύρια λίρες σε εργασίες διαχείρισης του Stanley Park.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *