Διπλό στο Λονδίνο και τώρα… χαμός | Arsenal 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 2-0 της Arsenal στο Emirates στο εξ αναβολής ντέρμπι για την 16η αγωνιστική της Premier League με γκολ των Jota-Firmino και πλέον απέχει 1 βαθμό από τη Manchester City.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή 20/3 (20:00, Cosmote Sport 8) με τη Nottingham Forest στο City Ground για τα προημιτελικά του FA Cup.

Και τώρα… χαμός (ξανά)!

Η Liverpool συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα στην Premier League, καθώς πέρασε νικηφόρα από το Emirates επικρατώντας με 2-0 της Arsenal για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική και πλέον βρίσκεται στο -1 (69 β.) από την πρωτοπόρο Manchester City (70 β.).

Οι Reds δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαν δύο ευκαιρίες, αλλά στην αρχή του δευτέρου μέρους πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε 8 λεπτά (Jota-Firmino) και κλείδωσαν ένα σπουδαίο τρίποντο που τους βάζει για τα καλά πλέον στη διεκδίκηση του τίτλου.


Μόλις δύο φάσεις για τη Liverpool στο πρώτο ημίχρονο

Με Mane-Diaz-Jota (και τον Salah στον πάγκο) ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ο Klopp, με τη Liverpool να μπαίνει πολύ δυνατά και να απειλεί μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από κόρνερ του Alexander-Arnold, ο Van Dijk έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ramsdale έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Arsenal ανέβασε άμεσα στροφές, πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με τους Soares (23′) και Xhaka (33′), οι οποίοι δεν βρήκαν στόχο. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες στο πρώτο μέρος, με την τακτική περισσότερο να επικρατεί και τη Liverpool να αγγίζει το γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Alexander-Arnold βρήκε με ωραία μπαλιά τον Mane, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή υπό την πίεση του Gabriel, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά.


Jota και Firmino (από τον πάγκο) το… καθάρισαν σε 8 λεπτά!

Η Liverpool ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή της με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου και στο 46ο λεπτό ο Mane σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Σενεγαλέζος ήταν εκτεθεμένος.

Στο 51ο λεπτό, μια λάθος πάσα προς τα πίσω του Thiago έφερε τον Odegaard σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Alisson με σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή η απόκορυση ήταν καθοριστική καθώς στα επόμενα λεπτά οι Reds πέτυχαν 2 γκολ και γύρισαν εντελώς την εικόνα του παιχνιδιού.

Στο 52ο λεπτό ο Thiago έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Jota, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Ramsdale για το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο Klopp πέρασε στο ματς Salah αντί Diaz και Firmino αντί Jota, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει δίχτυα έξι λεπτά μετά την είσοδό του. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ramsdale, ο Robertson με πείσμα έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Firmino με τέλειο τσίμπημα έκανε το 0-2.

Όπως ήταν λογικό, ο Bobby το πανηγύρισε έξαλλα, με τους οπαδούς να τον αγκαλιάζουν και τις σκηνές να θυμίζουν τα φιλιά στον Origi.

Η Arsenal προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, με τον Martinelli να χάνει τη μοναδική καλή ευκαιρία μέχρι το τέλος, στέλνοντας με ωραίο πλασέ την μπάλα άουτ μέσα από την περιοχή στο 88ο λεπτό.

Η Liverpool έφυγε με το διπλό από το Emirates και η μάχη του τίτλου έχει φουντώσει 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Thiago (Jones 89′); Mane, Diaz (Salah 54′), Jota (Firmino 54′)

Arsenal: Ramsdale; Cedric, White, Gabriel, Tierney; Partey, Xhaka; Saka, Odegaard, Martinelli; Lacazette

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *