Δεν… ξετύλιξε το δώρο αλλά πήγε στο +5! | Liverpool 1-1 Leicester: Match Review

Στο χιονισμένο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ δεν εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Σίτι, έμεινε στο 1-1 με τη Λέστερ, πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς, ωστόσο αύξησε τη διαφορά της από τους “πολίτες” στους 5 βαθμούς!

Παρά το πολύ γρήγορο γκολ του Μανέ, η Λίβερπουλ δεν έπεισε γενικότερα με την εμφάνισή της απέναντι στη Λέστερ. Δέχτηκε την ισοφάριση από τον Μαγκουάιρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στην επανάληψη δεν είχε καθαρό μυαλό, ούτε ουσιαστικό πλάνο για να φτάσει στη νίκη, μένοντας στο 1-1, αδυνατώντας έτσι να αυξήσει τη διαφορά της στους επτά βαθμούς από τη Σίτι.

Από το +4, βέβαια, η διαφορά πήγε στο +5, με 14 τελικούς να απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα, στην τελική. Απλά μια χαμένη ευκαιρία.


Εκρηκτικό ξεκίνημα στο χιόνι, ισοφάριση από απροσεξία

Οι Άρνολντ-Γκόμεζ τραυματίες, ο Μίλνερ τιμωρημένος, ο Φαν Ντάικ κατάφερε να αναρρώσει και έπαιξε κανονικά, ενώ ο Χέντερσον αγωνίστηκε ως δεξί μπακ. Οι ατυχίες και οι αλλαγές στο ρόστερ όμως, δεν εμπόδισαν καθόλου τη Λίβερπουλ να ξεκινήσει δυναμικά το παιχνίδι με τη Λέστερ. Και ιδανικότερο ξεκίνημα για τους Reds δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ρόμπερτσον, Φιρμίνο και Μανέ συνεργάστηκαν στην περιοχή της Λέστερ, με τον Σενεγαλέζο να φέρνει την μπάλα μπροστά και με clinical finish να κάνει το 1-0 μόλις στο 3′!

Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ της Λίβερπουλ στην Premier League από τον Απρίλιο του 2016, όταν ο Στάριτζ είχε σκοράρει απέναντι στη Νιουκάστλ στο 1:07!

Η Λίβερπουλ είχε 85% κατοχή της μπάλας στο πρώτο 20λεπτο αλλά όσο περνούσε η ώρα, έδινε περισσότερους χώρους και πρωτοβουλία στη Λέστερ να ανέβει και να πιέσει, και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Μάντισον, με την κεφαλιά του όμως να καταλήγει άουτ στο 25′.

Οι Foxes δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, όλα έδειχναν ότι η Λίβερπουλ θα κρατούσε το υπέρ της σκορ μέχρι το ημίχρονο, από το πουθενά, μετά από ένα αχρείαστο φάουλ του Ρόμπερτσον από τα αριστερά, επικράτησε σύγχυση στην άμυνα των Reds, ο Τσίλγουελ έκανε την κεφαλιά κι ο αφύλακτος Μαγκουάιρ από κοντά έκανε το 1-1 για τη Λέστερ στις καθυστερήσεις.


Σύγχυση, άγχος και… φωνές

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, κυκλοφορούσαν περισσότερο στην περιοχή του Άλισον, την ώρα που οι παίκτες του Κλοπ έδειχναν αγχωμένοι και έκαναν εύκολα λάθη. Στο 53′ ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά, ο Φιρμίνο πρόλαβε αλλά κατά λάθος πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Άλισον όμως να αντιδρά έγκαιρα και να απομακρύνει την τελευταία στιγμή.

Οι Reds δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο και δεν έπαιζαν συγκεντρωμένα. Στο 58′ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Άτκινσον που δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στο σπρώξιμο του Ρικάρντο στον Κεϊτά, ενώ η μοναδική στιγμή που απείλησε ουσιαστικά η Λέστερ ήταν στο 73′ με το σουτ του Γκρέι να καταλήγει στην αγκαλιά του Άλισον.

Ο Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι Στάριτζ, Φαμπίνιο και Λαλάνα, η Λίβερπουλ έκανε κάποιες φάσεις μέχρι το τέλος, με πιο σημαντική το σουτ του Φιρμίνο στο 74′ που απέκρουσε ο Σμάιχελ, αλλά δεν κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Βαϊνάλντουμ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Κεϊτά (67′ Λαλάνα), Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο (82′ Στάριτζ), Σακίρι (67′ Φαμπίνιο), Σαλάχ.

Λέστερ: Σμάιχελ, Ρικάρδο Περέιρα, Έβανς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Μεντί, Εντιντί, Ολμπράιτον, Μάντισον (75′ Τσόντρι), Γκρέι (84′ Οκαζάκι), Βάρντι (90′ Ιχεανάτσο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *