Γιατί ο van Dijk είναι τόσο αυστηρός με τους Robertson και Arnold;

Ο Ολλανδός αμυντικός περιέγραψε την σχέση του με τους δύο πλάγιους μπακ της Liverpool, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι πάντοτε τόσο αυστηρός μαζί τους.

Πολλές φορές, ακόμα και αν κάνουν σωστή πάσα, οι Robertson και TAA θα τα «ακούσουν» από τον Virgil van Dijk, που τους υποδεικνύει ότι υπήρχε κάποια καλύτερη επιλογή. Μην αναφερθούμε δε σε λάθη των δύο νεαρών αμυντικών της Liverpool. Έχουμε δει όλοι τι συμβαίνει. Ποιος είδε τον Ολλανδό και δεν τον φοβήθηκε.

Όμως, όταν ένας εκ των τριών συμμετέχει σε γκολ, κόψει ή κάνει κάτι σπουδαίο στο παιχνίδι, ο κεντρικός αμυντικός με το νούμερο 4 θα είναι ο πρώτος που θα τον συγχαρεί και θα γελάσει μαζί του. Τελικά, η σχέση Dijk – Robertson και Arnold θυμίζει περισσότερο σχέση πατέρα-γιων, μέντορα και μαθητευομένων…

Ο ίδιος ο van Dijk εξηγεί, μιλώντας στο liverpoolfc.com:

«Κι οι δύο διανύουν τρομερή σεζόν και είμαι πάντοτε λίγο αυστηρός μαζί τους γιατί θέλω να τα πηγαίνουν πολύ καλά, όπως λέει συνεχώς ο Robbo στα media! Το απολαμβάνω συνέχεια πάντως, να τους βλέπω να παίζουν τόσο καλά».

«Πρόκειται για φανταστικούς παίκτες, γεμάτους αυτοπεποίθηση – και θα έπρεπε να είναι έτσι εξάλλου – αφού παίζουν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είπα στον Robbo τις προάλλες ότι πρέπει να προσθέσει και μερικά γκολ στο παιχνίδι του για να είναι ακόμα καλύτερο, αλλά αυτό είναι κάτι που εγώ πιστεύω και θέλω ώστε να τον πιέσω να βελτιωθεί. Μου αρέσει αυτό, να τους δίνω ώθηση». 

Όταν στο παιχνίδι με την Watford σκόραρε το δεύτερο του τέρμα, ο van Dijk πανηγύρισε σπρώχνωντας τον Robertson που τον πλησίασε για να πανηγυρίσουν μαζί:

«Το είδα και στο replay! Απλώς πειραζόμαστε μεταξύ μας και κάνουμε πλάκα. Γενικά έχουμε πολύ καλή κατανόηση και είναι πάντα ωραίο να παίζουμε μαζί. Με βοηθά, τον βοηθώ και κάπως έτσι δουλεύουμε γενικά όλοι μαζί, ειδικά στην άμυνα. Στο τέλος, όλα γίνονται ομαδικά».

Η Liverpool τρέχει σερί 5 παιχνιδιών χωρίς να δεχθεί γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Alisson να μετρά 17 clean sheets σε 29 παιχνίδια με την ομάδα. Το αποτέλεσμα αυτό αποδίδεται σε πρόσωπα ή στην ομάδα;

«100% στην ομάδα», είπε ο Dijk. «Ο Robbo κάνει φανταστική σεζόν, ο Trent είναι εκπληκτικός και ο Joel έχει επιστρέψει στα τελευταία παιχνίδια και παίζει πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικό ότι όλοι πλησιάζουν στο καλύτερο δυνατό προσωπικό επίπεδο, ειδικά όσο φτάνουμε στα τελευταία 9 παιχνίδια. Προφανώς είναι πολύ σημαντικό, ειδικά με τα παιχνίδια που απομένουν και την κατάσταση που βρισκόμαστε, είναι καλό που έχουμε κάτι για να χτίσουμε πάνω του. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, οπότε είναι καλό που αμυντικά έχουμε σταθερότητα και ελπίζω να το συνεχίσουμε αυτό ως το τέλος της σεζόν – ακόμα και στην επόμενη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *