Αυτά τα κάνει ΜΟΝΟ η Liverpool | Liverpool 3-3 Leicester (5-4 πεν.): Match Review

Η Liverpool βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς στο Anfield απέναντι στη Leicester, έφερε το ματς στο 3-3 στις καθυστερήσεις και πήρε μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Carabao Cup νικώντας με 5-4 στα πέναλτι. Πολλές αλλαγές από τον Klopp, βασικός ο Κώστας Τσιμίκας.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή (26/12) με τη Leeds στο Anfield για την 19η αγωνιστική (Boxing Day) της Premier League.

Τέτοιες προκρίσεις, ΜΟΝΟ η Liverpool!

Οι Reds τα βρήκαν… σκούρα από το ξεκίνημα και παρότι έχαναν με 3-1 στο Anfield, έφεραν το ματς στα ίσα (3-3) στις καθυστερήσεις και με 5-4 στα πέναλτι, πήραν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Carabao Cup, όπου θα αντιμετωπίσουν την Arsenal. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Emirates (4-5 Ιανουαρίου) και ο επαναληπτικός στο Anfield (11-12 Ιανουαρίου).

Ο Klopp έκανε 10 αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Tottenham στην Premier League και μεταξύ άλλων έδωσε φανέλα βασικού στον Κώστα Τσιμίκα απέναντι στη Leicester. Ο Έλληνας αριστερός μπακ αγωνίστηκε 80 λεπτά, ήταν ξανά εντυπωσιακός και το πρώτο γκολ της Liverpool ξεκίνησε από μια τρομερή του ενέργεια από τα αριστερά.

Ο Vardy με δύο γκολ έδωσε προβάδισμα στις «αλεπούδες», ο Chamberlain μείωσε προσωρινά, αλλά ο Maddison έκανε το 1-3 στο ημίχρονο. Ο Jota πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και μείωσε σε 2-3 και ο Minamino στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 3-3 και έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου η Liverpool επικράτησε με 5-4 και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης.


Την… εκτέλεσε από νωρίς ο Vardy

Οι Reds πήραν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο η Leicester απείλησε πρώτη στο 5ο λεπτό με τον Kelleher να σταματάει τον Daka.

Η Liverpool προσπάθησε να απαντήσει στις ευκαιρίες, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά, αλλά η ομάδα του Rodgers ήταν εκείνη που σκόραρε πρώτη. O Maddison βρήκε τον Vardy κι αυτός με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Kelleher για το 0-1 στο 9ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άγγλος επιθετικός ξαναχτύπησε. Ο Daka έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Vardy δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.

Η Liverpool αντέδρασε άμεσα. Στο 19ο λεπτό, σε μια φάση που ξεκίνησε από σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, N. Williams και Firmino έγιναν κάτοχοι της μπάλας κατά σειρά και ο Oxlade-Chamberlain με τρομερό σουτ νίκησε τον Schmeichel, μειώνοντας σε 1-2.

Η ομάδα του Klopp πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά το γκολ, ωστόσο οι «αλεπούδες» βρήκαν και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα, με τον Maddison να πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ και να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Kelleher για το 3-1 στο 33ο λεπτό.

Οι Reds έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν εκ νέου, με τον Minamino στο 36ο λεπτό να αστοχεί από κοντά, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Leicester έφτασε πολύ κοντά και σε τέταρτο γκολ μέσα στο Anfield. Ο Gomez έχασε την μπάλα από τον Vardy, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και να σημαδεύει το δοκάρι του Kelleher.


Ο Jota έκανε τη διαφορά και ο Minamino έβαλε… φωτιά στο Anfield με buzzer beater!

3 αλλαγές έκανε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Klopp, με μια εξ αυτών να είναι ο Diogo Jota, ο οποίος δεν χρειάστηκε πολύ για να ξαναβάλει στο παιχνίδι τη Liverpool.

Αφού ο Kelleher σταμάτησε σωτήρια το σουτ του Dewsbury-Hall στο 52ο λεπτό, ο Jota με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Schmeichel, μειώνοντας σε 2-3.

Η Liverpool αύξησε κατά πολύ την απόδοσή της μετά το 2-3, με τον Πορτογάλο να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 83ο λεπτό για να ισοφαρίσει. Αυτό το έκανε ο Minamino και μάλιστα με στυλ… Liverpool: με buzzer beater! Το ματς είχε φτάσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Milner έκανε τη βαθιά μπαλιά στην περιοχή, βρίσκοντας τον Ιάπωνα κι αυτός με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-3, σηκώνοντας στο ποδι το Anfield! Κι έτσι, με αυτό τον επικό τρόπο, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.


Ο ήρωας Kelleher έστειλε στα ημιτελικά τη Liverpool

Στη «ρώσικη ρουλέτα» (όπου η Liverpool βρέθηκε τελευταία φορά την 1η Οκτωβρίου 2020 κόντρα στην Arsenal για τον 4ο Γύρο της διοργάνωσης), οι δύο ομάδες έκαναν το 3/3, ο Minamino αστόχησε για τη Liverpool, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Kelleher, ο οποίος απέκρουσε δύο εκτελέσεις πέναλτι (Thomas, Bertrand), με τον Jota να κάνει το 5-4 και να στέλνει με θριαμβευτικό τρόπο τη Liverpool στα ημιτελικά του League Cup.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Bradley (Milner 46′), Gomez, Koumetio (Konate 46′), Tsimikas (Beck 79′); Morton (Jota 46′), Henderson (Keita 59′), Oxlade-Chamberlain; Williams, Minamino, Firmino

Leicester: Schmeichel; Ricardo (Albrighton 42′), Ndidi, Soyuncu (Vestergaard 60′), Thomas; Tielemans, Soumare, Dewsbury-Hall (Bertrand 60′), Maddison; Daka (Iheanacho 55′), Vardy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *