Απόφαση σταθμός για τη Liverpool: Συστήνεται και μπαίνει στο Καταστατικό η Επιτροπή Φιλάθλων!

Η Liverpool ανακοίνωσε πως, μετά από συζητήσεις και συναντήσεις με εκπροσώπους των φιλάθλων της, συμφώνησε για την σύσταση Επιτροπής Φιλάθλων ώστε οι υποστηρικτές της να εκπροσωπούνται πλέον στα διοικητικά συμβούλια και στις κρίσιμες αποφάσεις που τους αφορούν!

Πρόκειται για απόφαση σταθμό στην ιστορία του συλλόγου, που για πρώτη φορά θέτει τους φιλάθλους στην καρδιά της διαδικασίας λήψης αποφάσεων!

Η Επιτροπή Φιλάθλων θα προβλέπεται πλέον στο Καταστατικό του συλλόγου ενώ θα ενταχθεί και σε ένα νομικά δεσμευτικό Μνημόνια μεταξύ Liverpool και του Official Liverpool Supporters Trust, το Spirit of Shankly.

Αναλυτικά η σπουδαία ανακοίνωση:

«Η Liverpool πρόκειται να συστήσει μια νέα Επιτροπή Φιλάθλων στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλία που θα αποφέρει ουσιαστική εκπροσώπηση των φιλάθλων σε σημαντικά διοικητικά και εκτελεστικά επίπεδα, ως μέρος της αφοσίωσης του συλλόγου στην ιδέα να θέσει τους φιλάθλους στην καρδιά της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά από μια σειρά πρόσφατων συναντήσεων με το Official Liverpool Supporters Trust, το Spirit of Shankly και θα γίνουμε μάρτυρες της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου αλληλεπίδρασης που θα επιτρέπει βαθύτερη διαβούλευση με τους φιλάθλους σε στρατηγικές αποφάσεις που αφορούς ζητήματα φιλάθλων.

Το κρίσιμο είναι ότι αυτή η διαδικασία διαβούλευσης θα κατοχυρωθεί στο καταστατικό του συλλόγου και θα εισαχθεί σε ένα δεσμευτικό Μνημόνιο μεταξύ του συλλόγου και του Official Liverpool Supporters Trust, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την συμμετοχή των φιλάθλων σε ζητήματα που τους αφορούς, με δομημένο διάλογο.

Η Επιτροπή Φιλάθλων θα συσταθεί ενόψει της νέας σεζόν και θα απαρτίζεται από μια ομάδα φιλάθλων που εκπροσωπού την ποικίλη βάση φιλάθλων του συλλόγου. Το Official Liverpool Supporters Trust θα είναι υπεύθυνο να διευθύνει την Επιτροπή Φιλάθλων και θα επικοινωνεί με την ομάδα συνεργατών της και την ευρύτερη βάση φιλάθλων με σκοπό να εξασφαλίσει ότι αυτού του είδους η εκπροσώπηση θα επιτυγχάνεται. Η Επιτροπή Φιλάθλων θα διεξάγει τακτικές συναντήσεις με το σύλλογο και ο πρόεδρος της θα προσκαλείται να παρακολουθεί τις κύριες συνεδριάσεις του ΔΣ της Liverpool όταν προκύπτουν ζητήματα που αφορούν φιλάθλους.

Η υπάρχουσα δομή με τα fora φιλάθλων θα παραμείνει ως έχει αλλά θα αναδιαμορφωθεί σε τρεις βασικές ομάδες εργασίας που θα καλύπτουν τον τομέα των εισιτηρίων, της matchday experience (σ.σ. εμπειρία επίσκεψης στο στάδιο σε ημέρα αγώνα) και το ED&I (σ.σ. Μηχανισμός, Σχεδιασμός και Επιθεώρηση). Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι λειτουργικά ζητήματα και πρότζεκτ θα συνεχίσουν να συζητιούνται από κοινού μεταξύ αξιωματούχων του συλλόγου και φιλάθλων. Όποτε είναι απαραίτητο, στα ζητήματα αυτά θα υπάρχει και εκπροσώπηση σε επίπεδο Επιτροπής Φιλάλων.

Οι συζητήσεις μεταξύ του συλλόγου και του Official Liverpool Supporters Trust θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες ώστε να τελειοποιηθεί και να διαμορφωθεί αυτή η νέα δομή αλληλεπίδρασης με δημόσια δήλωση. Το Liverpool Supporters Trust πρόκειται, επίσης, να συναντήσει τα μέλη του ώστε να ψηφίσουν σχετικά με τη νέα αυτή δομή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *