Ανατροπή με λίγη… ρέντα στο φινάλε του 2022 | Liverpool 2-1 Leicester: Match Review

Η Liverpool νίκησε τη Leicester χωρίς να… σκοράρει, καθώς χάρη σε δύο αυτογκόλ του Faes σε 7 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, οι Reds επικράτησαν με 2-1 στο Anfield, κλείνοντας με θετικό πρόσημο το 2022 – 4η σερί νίκη στην Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, τη Δευτέρα 2/1 (19:30) με την Brentford στο Brentford Community Stadium για την 19η αγωνιστική της Premier League.

Το 2022 έκλεισε νικηφόρα για τη Liverpool, η οποία με τη… βοήθεια του Faes που πέτυχε δύο αυτογκολ, επικράτησε με 2-1 της Leicester στο Anfield για την 18η αγωνιστική της Premier League.

Ο Dewsbury-Hall «πάγωσε» το Anfield στο 5ο λεπτό, με τους Reds να γυρίζουν την κατάσταση πριν την ανάπαυλα, ή μάλλον ο Faes της Leicester, που ήταν ο άτυχος της βραδιάς, ο οποίος με δύο αυτογκόλ σε διάστημα 7 λεπτών (38′, 45′), έδωσε το προβάδισμα στη Liverpool, το οποίο κράτησε μέχρι τέλους.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη της Liverpool στη φετινή Premier League, με τους Reds να φτάνουν τους 28 βαθμούς (6η θέση) και να βρίσκονται στο -2 από την τετράδα.

Στο ματς κόντρα στην Aston Villa, η Liverpool σκόραρε στο 5ο λεπτό. Στο ματς με τη Leicester δέχτηκε (ξανά) πρώτη γκολ στο 4ο λεπτό. Ο Dewsbury-Hall άρχισε την κούρσα από τη μεσαία γραμμή, οι αμυντικοί της Liverpool δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν και στο τετ-α-τετ νίκησε τον Alisson για το 0-1.

Οι Reds ανέβασαν ρυθμούς, δημιούργησαν ευκαιρίες και κατάφεραν να γυρίσουν την κατάσταση πριν τη λήξη του πρώτου μέρους χάρη στην… πολύτιμη βοήθεια της Leicester και συγκεκριμένα του Wout Faes, ο οποίος στο 38ο λεπτό έβαλε λάθος το πόδι του σε γέμισμα του Alexander-Arnold, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

7 λεπτά αργότερα, το σκηνικό επαναλήφθηκε. Ο Nunez βγήκε απέναντι στον Ward, το πλασέ του Ουρουγουανού κατέληξε στο δοκάρι, αλλά στη συνέχεια ο Faes πήγε να απομακρύνει και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ward για το 2-1 στο 45ο λεπτό.

Έχοντας την ψυχολογία υπέρ τους, στο δεύτερο 45λεπτο οι Reds δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, αλλά δεν κατάφεραν να τις κάνουν γκολ, με τον Nunez να μη σκοράρει ούτε σε αυτό το ματς, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες του.

Να σημειωθεί ότι στο 62ο λεπτό ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε στη θέση του Robertson.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 86′), Matip, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 62′); Henderson, Elliott (Bajcetic 86′), Thiago; Salah, Oxlade-Chamberlain (Keita 62′), Nunez

Leicester: Ward; Castagne, Amartey, Faes, Thomas; Ndidi (Tielemans 59′), Soumare; Perez, Dewsbury-Hall, Barnes; Daka (Vardy 15′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *